https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone3GS-icoon.jpg
Twee keer nadenken bij nieuwe jailbreak voor iPhone 3GS
Op MacFreak lees je niet vaak iets over het jailbreaken van iDevices, er zitten zoveel haken en ogen daaraan en de redenen om het te doen zijn er ook steeds minder. In de begintijd waren er nog dingen die 'essentieel' waren en alleen maar via een jailbreak op een iPhone konden, inmiddels is iOS zo compleet dat er voor verreweg de meeste gebruikers niet meer dat soort wensen zijn.

Daarbij is er een ander argument om niet voor een jailbreak te kiezen: je maakt er je iPhone niet veiliger mee, integendeel. Juist een jailbreak maakt je iPhone kwetsbaarder, voor iedereen die persoonlijke data graag zoveel mogelijk privé houdt is het dan ook geen goede optie.

Dat gaat nog meer op voor een nieuwe jailbreak voor de iPhone 3GS, die de naam "Alloc8 Bootrom Exploit" heeft meegekregen. Het 'voordeel' van deze jailbreak is dat als je hem eenmaal hebt uitgevoerd, jouw iPhone die jailbreak altijd zal bijven houden, omdat hij op de bootrom wordt uitgevoerd.

Als je het voorgaande gelezen hebt dan snap je waarschijnlijk ook waarom dit helemaal niet zo'n goed idee is. Want een 'eeuwigdurende' hack op basisniveau maakt je iPhone natuurlijk niet veiliger, integendeel.

iPhone 3GS

Er zijn waarschijnlijk niet zoveel modellen van de iPhone 3GS in omloop, van de mensen die er nog wel één in gebruik hebben zal het ook nog een klein gedeelte zijn dat voor een jailbreak kiest. Maar ook hier geldt dat een gewaarschuwd mens voor twee geldt, het zou vervelend zijn als ook maar één persoon hierdoor in de problemen komt terwijl de risico's niet bekend waren.

Mocht je toch kiezen voor een jailbreak van een iPhone 3GS, op deze pagina vind je meer informatie over deze jailbreak, en ook de link naar de pagina op GitHub waar die te vinden is.


geplaatst door: Robert