https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Jailbreak-icoon.jpg
unc0ver 5.0.0 kan iedere iOS versie op ieder device jailbreaken (Upd.)
Toen de iPhone net uit was had je geen keus als je die bij ons wilde gebruiken, dat ging alleen maar met een jailbreak. Daarna werd het een optie voor mensen die meer wilden dan iOS ons geeft, maar met de evolutie van iOS lijkt dat steeds minder noodzakelijk.

Maar jailbreaks  laten ook zien hoe het staat met de veiligheid van iOS, en de net aangekondigde unc0ver 5.0.0 jailbreak lijkt aan te sluiten bij het nieuws dat Zerodium op dit moment ruim voldoende zero-day exploits heeft voor iOS. Want een jailbreak die op alle devices en op alle versies van iOS werkt laat zien dat ze een stevig gat in iOS hebben gevonden dat kennelijk in alle versies aanwezig is, ook in de meest recente versie (iOS 13.5).


Hoewel dit geen erg goed nieuws is voor de staat van de beveiliging van iOS een belangrijke kanttekening: het lijkt er op dat deze jailbreak alleen zal werken als je een fysieke verbinding hebt met het iDevice waarop de jailbreak uitgevoerd moet worden.

En zolang dit soort jailbreaks niet op afstand vanaf een website uitgevoerd kunnen worden zijn wij, de gebruikers, nog steeds relatief veilig.


Update: inmiddels is het zover, en is deze nieuwe jailbreak op de Unc0ver-website te vinden.
 #iOS #Jailbreak
geplaatst door: Robert
Dit is goed nieuws voor de FBI.
geplaatst door: peerzwart
Waarheid of clickbits? Al gecheckt door derden?
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie