https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Vanaf nu universele apps voor iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS
Het is iets waar veel ontwikkelaars al langer om vragen: de mogelijkheid om één en dezelfde app voor alle platformen van Apple tegelijkertijd aan te kunnen bieden. Op die manier zou het mogelijk zijn om die app voor iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS tegelijkertijd uit te brengen.

Inmiddels is het zover, vanaf nu heeft Apple dit mogelijk gemaakt Omdat het hierbij ook om maar één aankoop gaat heeft Apple dit “Universal Purchase” gedoopt, in de uitleg is te lezen hoe makkelijk dit is. Voor de Mac zal je wel minstens Xcode 11.4 moeten gebruiken, met Catalyst-apps gemaakt met Xcode 11.3 of eerder kan dit niet. En voor watchOS werkt dit op dit moment alleen met apps die een bijbehorende iOS-app hebben. Apps die alleen voor watchOS gemaakt, en dus in de App Store daarvoor te vinden zijn, kunnen geen onderdeel zijn van een Universal Purchase.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.UniversalPurchasesAppStore.jpg
Vanaf nu universele apps voor iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS


Een extra voordeel hierbij is dat in-app aankopen ook voor meerdere devices geldig kunnen zijn. In beide gevallen lijkt het op het eerste gezicht vooral interessant voor ontwikkelaars. Maar apps die op meerdere devices werken met in-app aankopen waar dat ook voor geldt zijn natuurlijk ook voor ons allemaal interessant.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NewAppStore-iPadEn-iPhone.png
Vanaf nu universele apps voor iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS
 #AppStore #MacAppStore
geplaatst door: Robert
Ik kijk alvast uit naar Infuse op m'n MacBook Air! Kan Kodi eraf...
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!