geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AffinityPhotoMac-icoon.jpg
Versie 1.10 van de Affinity Suite is vooral een stuk sneller
Affinity is het enige bedrijf wat de aanval op Adobe inzette met een suite, dus meerdere apps die (erg goed) met elkaar samenwerken. De kleinere suite van Affinity bestaat uit alternatieven voor Photoshop (Affinity Photo), Illustrator (Affinity Designer) en InDesign (Affinity Publisher).

Alledrie deze apps zijn nu achter de schermen geoptimaliseerd. Voor ons, de gebruikers, betekent dat een enorme stap in de snelheid waarmee zware en complexe documenten verwerkt kunnen worden. Zo kan Affinity Publisher duizenden pagina’s en gigabytes aan beelden aan, zonder dat je iets van vertragingen merkt. En in Affinity Designer betekent deze update dat het nu ook documenten aankan met honderdduizenden objecten en lagen.


Mocht je denken dat je die toch nooit hebt, als je een paar PDF’s die met een CAD-app gemaakt zijn importeert dan heb je al zoveel Gb.

Bij Affinity Photo is de snelheidswinst iets minder spectaculair, maar toch ook zeker de moeite waard. Met name bij het samenvoegen van lagen bij ingewikkelde composities zal je niet of nauwelijks vertraging merken, terwijl je toch nog steeds werkt met een non-destructive workflow (dus de originele bestanden worden niet aangepast of aangetast).

Meer informatie over deze workflow is te vinden in deze blog-post van Affinity zelf.

Deze apps kopen kan op de site van Affinity zelf. Let op, alle drie de apps kosten daar op dit moment € 54,99 per stuk, maar Affinity zet ze met enige regelmaat in de aanbieding, meestal voor de helft van de prijs. Even wachten totdat er weer zo’n aanbieding is kan dus de moeite zijn.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.