https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Vianavigo werkt nu ook op iPhone in combinatie met Apple Pay
Op dit moment zullen weinigen van ons de metro in Parijs gebruiken, ook al willen we dat graag. Maar als het eenmaal weer zover is dan is er goed nieuws: de Vianavigo-app werkt vanaf nu (Franstalige link) ook met Apple Pay (maar kaartjes kunnen (nog?) niet aan de Wallet-app toegevoegd worden).

Hierboven wordt deze app voor het gemak de Vianavigo-app genoemd, de echte en volledige naam is “Île-de-France Mobilités”, want de Fransen hebben in al hun wijsheid besloten de naam te veranderen. Maar in plaats van die korter en toegankelijker voor toeristen die het Frans misschien iets minder machtig zijn te maken, hebben ze dus voor het tegenovergestelde gekozen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.IleDeFranceMobilites-app.jpg
Vianavigo werkt nu ook op iPhone in combinatie met Apple Pay


Tot nu toe was de beste optie voor je portemonnee in Parijs voor veel van ons om een fysieke Navigo-pas te kopen, dat is vanaf nu dus niet meer nodig.

Let op, zoals hierboven al vermeld is er, op dit moment, nog geen mogelijkheid om aangekochte kaartjes of abonnementen aan Apple’s Wallet-app toe te voegen, het nog niet duidelijk of die mogelijkheid later ook nog volgt. Het lijkt wel een logische stap, dus je zou het eigenlijk wel verwachten. #ApplePay
geplaatst door: Robert