https://www.macfreak.nl/modules/news/images/vlc.png
VLC gaat binnenkort Apple’s AirPlay aan de app toevoegen
VLC is de app die zo’n beetje alles af kan spelen. En niet in de laatste plaats omdat die app ook nog eens gratis is, is die al heel erg lang een erg populaire optie. Ook hier op het forum van MacFreak zien we deze dan ook vaak aangeraden worden als speler als andere apps het af laten weten.

De teller voor het aantal downloads van deze app staat inmiddels al bijna op maar liefst 3 miljard, later vandaag op de CES wordt verwacht dat die mijlpaal bereikt zal worden. Hieronder zie je een foto van de teller die op de CES bijhoudt wanneer dit moment is aangebroken. Die teller slaat niet voor niets op mobiele apparaten, inmiddels gebeuren ongeveer 25 procent van alle downloads van VLC op een mobiel device.Eén van de dingen die binnenkort aan VLCX zal worden toegevoegd is Apple’s eigen AirPlay, waardoor het mogelijk zal gaan worden om ook vanaf Android devices video via bijvoorbeeld een Apple TV naar de aangesloten televisie te streamen.

VR
Dat is trouwens niet het enige waarmee het team van VLC bezig is. Op de CES waren ook demonstraties te zien van verbeterde ondersteuning voor Virtual Reality. Hiermee wordt het mogelijk om traditionele 2D films te bekijken op een VR headset als bijvoorbeeld de HTC Vive.

Download
Heb je VLC nog niet in gebruik, de versie van deze app voor de desktop is te vinden op deze pagina. De versie voor iDevices vind je hier, die voor Android is te vinden via deze link.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: VLC gaat binnenkort Apple’s AirPlay aan de app toevoegen
reactie #1 geplaatst: 11 januari 2019 - 17:46
heb ik ook op imac staan  de beste media player die der is
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death