geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FaceID-icoon2.jpg
Volgend jaar iPhones met Face ID onder het scherm?
Als de geruchten kloppen dan krijgen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max dit jaar geen uitsparing (‘notch’) meer, maar een rond en een langwerpig gaatje. Met andere woorden, bij Apple doen ze  hun best om Face ID onder het scherm mogelijk te maken.

Maar gezien alle techniek die daarbij komt kijken is dat niet makkelijk. Voor Face ID zijn drie belangrijke componenten nodig: een projector die puntjes op het gezicht projecteert, een ‘flood illuminator’ die infrarood op het gezicht schijnt en een infrarood camera die dit alles registreert. Zonder dit alles werkt veilige gezichtsherkenning kennelijk niet, er zijn geen andere smartphones die een vergelijkbaar niveau hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneNotchAllSensors.jpg
Volgend jaar iPhones met Face ID onder het scherm?


Verder zijn in de uitsparing ook nog de sensoren voor omgevingslicht en een die doorgeeft of er iets dichtbij is (zodat het scherm uitgaat als je gezicht dichterbij komt), een speaker, een microfoon en de selfie-camera. Het gaat dus om behoorlijk veel sensoren bij elkaar.

Samsung

Maar misschien wordt het toch mogelijk om Face ID in de iPhone 15 onder het scherm mogelijk te maken. Volgens de Zuid-Koreaanse website The Elec zou Samsung nu werken aan technologie waarmee Face ID herkenning met de sensoren onder het scherm mogelijk zou worden.

Samsung zou deze technologie volgend jaar eerst in de eigen opvouwbare smartphones willen gebruiken, later in 2023 zou het dan in de iPhone 15 verschijnen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14FaceID-Websites.jpg
Volgend jaar iPhones met Face ID onder het scherm?
 #FaceID #iPhone
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.