https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro16inch2019-icoon.jpg
Waarom een nieuwe sensor in scherm van 16-inch MacBook Pro?
Eerder deze week haalde ze bij iFixit traditiegetrouw de nieuwe 16-inch MacBook Pro weer helemaal uit elkaar. Daarbij was weinig nieuws te melden, naast het nieuwe toetsenbord was het grootste nieuws dat de Thunderbolt-poorten nu modulair zijn en daardoor makkelijk te vervangen.

Maar bij MacRumors zagen ze in een intern document dat Apple aan Apple Authorized Service Providers levert dat er een nieuwe sensor in het scherm zou zitten. Dat koppelden ze terug aan iFixit, die haalden het scherm verder uit elkaar, en er werd inderdaad een nieuwe sensor gevonden. Deze sensor zit bij de linkerscharnier, en een magneetje in het scharnier zelf. De open vraag is nu vooral waar deze nieuwe sensor voor dient.Mogelijk heeft Apple nog iets voor ons in petto wat op dit moment nog niet actief is in macOS. Maar het is ook mogelijk dat het zo uitgelezen kan worden wat er precies allemaal met het scherm gebeurd is, voordat een reparatie uitgevoerd wordt. Met andere woorden, het zou dan een vergelijkbare functie hebben als bijvoorbeeld de vloeistof-detectors in iPhones.Bij MacRumors hebben ze nog wat verder gegraven, waardoor bleek dat bij een reparatie zowel het display als deze nieuwe sensor opnieuw gekalibreerd moeten worden. Gebeurt dat niet dan wordt de reparatie als niet voltooid beschouwd.met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde
Klik hier voor de nieuwe 16-inch MacBook Pro met interessante korting

geplaatst door: Robert
antw: Waarom een nieuwe sensor in scherm van 16-inch MacBook Pro?
reactie #1 geplaatst: 20 november 2019 - 20:01
Bij meer dan 500 screen-cycles (van dicht naar >90 graden open) kun je geen aanspraak meer maken op garantie op de beeldschermkabel, de USB en wifi kabels etc.

Een beetje hetzelfde als met een accu boven een X-aantal cycles.

Uiteraard is mijn bericht totale flauwekul maar ik zou het me zo voor kunnen stellen.

Of het is natuurlijk voor de Apple Stores zodat ze met een app kunnen zien dat het scherm 70 graden open staat.
geplaatst door: Sypie
Check sypie.nl voor eigenwijze reparatieblogs.