geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Waarom geeft Google nog steeds geen informatie over data-collectie?
Apple’s CEO Tim Cook heeft zich al een aantal keer erg krachtig uitgesproken over privacy, de aanval daarop noemde hij één van de belangrijkste problemen van deze eeuw. En hij laat het niet bij woorden, Apple is op vele fronten erg hard bezig om ons te helpen onze privacy beter te beschermen.

Eén van die fronten zijn de privacy labels, duidelijke informatie bij apps over welke informatie die eventueel verzamelen. Bedrijven die zich schuldig maken aan veel data-collectie vinden het vast niet erg leuk om dat openlijk toe te moeten geven. Maar de meesten doen dat inmiddels, hoewel daarbij ook nog wel aardig wat gejokt wordt. Facebook heeft sindsdien bijvoorbeeld die informatie gewoon bij de app staan, zoals hieronder te zien is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FacebookAppPrivacyLabel.jpg
Waarom geeft Google nog steeds geen informatie over data-collectie?

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Het is een aanrader om even zelf te kijken naar de app van Facebook, en dan vooral even op “Bekijk details” te klikken. De lijst die dan verschijnt is zo ontzettend lang dat dit hier plaatsen geen optie is, omdat dat simpelweg teveel ruimte in zou nemen.

Google is de grote afwezige

Maar één ding moet gezegd, Facebook is hier tenminste eerlijk en open over. Bij Google ligt dat anders, daarvan is sinds december gewoon geen enkele update van de apps meer uitgebracht. Daardoor kregen gebruikers van die apps eerdere deze week automatische meldingen dat de apps een update nodig hadden, updates die helemaal niet voorhanden zijn. Dat heeft Google inmiddels ‘opgelost’, simpelweg door die meldingen op de server uit te zetten.

Google is door veel Amerikaanse publicaties al vaak gevraagd waarom die updates met een privacy label er nog steeds niet zijn, Google is het enige bedrijf dat op grote schaal aan data-collectie doet waarbij dit het geval is. Maar Google wil hier tot nu toe nog helemaal niets over kwijt, de vragen blijven simpelweg onbeantwoord. #Google #AppStore #Privacy
geplaatst door: Sypie
Maar no way dat Apple de Google apps uit de store gaat gooien omdat de labels niet of niet compleet zijn ingevuld...Te veel geld wat daar speelt.
geplaatst door: puk1980
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
geplaatst door: pjottervmr
Maar no way dat Apple de Google apps uit de store gaat gooien omdat de labels niet of niet compleet zijn ingevuld...Te veel geld wat daar speelt.
Ik denk dat Apple dit echt wel gaat doen tzt. Er zal op de achtergrond heel veel druk er op worden gezet maar als dit uiteindelijk (nog een jaar?) niet tot verbetering leid denk ik echt dat Apple alles er uit gooit. Die paar miljard per jaar die ze er mee verdienen valt in het niet als Apple bekend maakt dat ze alles van Google “genoodzaakt” zijn om te verwijderen om die reden. Dit zou een enorme publiciteit geven en een nog grotere verkoop boost geven dan het verlies aan inkomsten van Google. Vergeet niet dat de grootste inkomsten van Apple via Google niet via de app’s uit de store komen maar uit de gelden die Google betaald om bv als zoekopdracht in Safari te mogen dienen....
geplaatst door: GeorgeM
Nog een gedachte: zou dit een test van Google zijn om te zien tot hoe ver ze kunnen gaan?

Zou het een prima stap van Apple vinden (als dit zo blijft) dat ze de Google apps er uit zouden knikkeren, maar ben ook benieuwd of dat ooit echt zal gebeuren.