geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-Series9-icoon.jpg
watchOS 10.3: betere veiligheid met als bonus een nieuwe wijzerplaat
Heb je een Apple Watch Series 4 of later of een Apple Watch SE, dan kan je daar watchOS 10 op draaien en heeft Apple nu een update voor je klaarstaan. Die is vooral interessant vanwege de verbeteringen voor de veiligheid, of je moet erg graag de nieuwe Unity Bloom wijzerplaat willen hebben.

Bij die nieuwe Unity Bloom wijzerplaat hoort trouwens ook een (lang) verhaal en een bandje, dat is allemaal op deze pagina van Apple terug te vinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS10.3ReleaseNotes.jpg
watchOS 10.3: betere veiligheid met als bonus een nieuwe wijzerplaat

klik of tap voor een grotere versie

Wil je weten welke gaten gedicht zijn om watchOS weer wat veiliger te maken, de lijst daarvan is te vinden op deze pagina.

Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone wel een versie van iOS staan die deze update ondersteunt.

Het installeren kan ook op je Apple Watch zelf, dus zonder de hulp van je iPhone, je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #Update #watchOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.