https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
watchOS 5.1.2 update is uit, met extra opties voor hartmetingen
Toen Apple eerder deze week updates voor iOS, tvOs en macOS uitbracht was watchOS 5.2.1 de grote afwezige. Vooral in de VS werd daarnaar uitgekeken omdat daarin de optie om in ongeveer een halve minuut een hartfilmpje (ECG) te maken aanwezig is.

Om ook bij ons met de Apple Watch 4 een hartfilmpje te maken zullen wij nog geduld moeten hebben, want daarvoor moet Apple eerst toestemming hebben van de lokale autoriteiten op het gebied van gezondheid. Dat de mogelijkheid voor de nieuwe Apple Watch 4 er niet meteen inzat had ook te maken met de officiële toestemming in de VS. Maar niet getreurd, er zitten ook nog andere dingen in watchOS 5.1.2 waardoor deze update bij ons ook wel degelijk erg interessant is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-Watch-Series4_ECG-HeartRate_09122018.jpg
watchOS 5.1.2 update is uit, met extra opties voor hartmetingen


Want naast het maken van een hartfilmpje zit er in watchOS 5.1.2 ook de mogelijkheid om je te waarschuwen voor een onregelmatig hartritme. En dat werkt op alle Apple Watch modellen waar watchOS op geïnstalleerd kan worden. Dat zijn alle modellen, behalve het allereerste, wat ook wel de Series 0 genoemd wordt.

Als laatste zitten er ook nog nieuwe complicaties in deze updates voor de Infograph en de Modulaire Infograph wijzerplaten. Dat zijn complicaties voor Berichten, Woning en Mail, zodat je die wijzerplaten nog meer naar jouw smaak in kunt delen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-Watch-Complications-watchOS5.1.2.jpg
watchOS 5.1.2 update is uit, met extra opties voor hartmetingen


Installatie

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op je iPhone te gaan naar Mijn Watch → Algemeen → Software-update. Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn en met het lichtnet verbonden, en moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt. Dat is in dit geval iOS 12.

Meer informatie over alle verbeteringen van de veiligheid in deze update vind je op https://support.apple.com/nl-nl/HT201222


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
geplaatst door: GeorgeM