watchOS 6 is uit
geplaatst: 20 september 2019 - 11:52
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5-icoon.jpg
watchOS 6 is uit
Voor alle Apple Watch modellen later dan Series 2 heeft Apple een update van watchOS klaarstaan. De instructies voor het installeren daarvan vind je onderaan dit artikel, je hebt daar in ieder geval de iPhone die draadloos met je Apple Watch verbonden is bij nodig.

In deze update vind je onder andere nieuwe wijzerplaten en complicaties. Die laatste zijn de kleine functies die je aan sommige wijzerplaten toe kan voegen, bijvoorbeeld om snel de voortgang van je dagelijkse activiteiten te zien, maar er zijn er teveel om hier op te noemen. Daarbij is het grooste nieuws in watchOS 6 de toevoeging van de App Store, voor het eerst is het mogelijk om vanaf de Apple Watch zelf apps te installeren.


Het is te hopen dat in deze nieuwe App Store de komende tijd ook een ruim aanbod van apps voor de Apple Watch te vinden zal zijn, in het begin zal het aanbod daar natuurlijk nog niet meteen erg groot zijn.

Apple heeft trouwens zelf ook een aantal apps voor de Apple Watch stevig onder handen genomen, waaronder Herinneringen (Reminders). Daarbij zijn er een aantal nieuwe apps, dat zijn Audioboeken (Audiobooks), de Calculator, Dictafoon (Voice Memos), Geluid (Noise) en Cyclus (Cycle). Die laatste is een compleet nieuwe apps waarin vrouwen hun menstruatie-cyclus bij kunnen houden.

Series 1 en 2

Heb je een Apple Watch Series 1 of 2 dan zal watchOS 6 daar ook voor uit gaan komen, je zal dan alleen nog even geduld moeten hebben. Apple heeft aangekondigd dat er voor die modellen "later deze herfst" een versie van watchOS beschikbaar zal worden gemaakt. De reden voor deze vertraging is niet bekend.

Heb je de allereerste Apple Watch (ook wel Serie 0 genoemd), dan gaat deze update aan je voorbij. Niet onverwachts, want watchOS 5 kon ook al niet op dat model worden geïnstalleerd, de hoogste versie die op dat model draait is watchOS 4.3.2.

Installatie

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op je iPhone te gaan naar Algemeen > Software-update. Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn en met het lichtnet verbonden.

Meer informatie over alle verbeteringen van de veiligheid in deze update vind je op https://support.apple.com/nl-nl/HT201222met dank aan forumlid 'Mac OS X', die dit nieuws als eerste melddeBereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: watchOS 6 is uit
reactie #1 geplaatst: 20 september 2019 - 16:00
op mijn iPhone 6 wordt ik door verwezen om eerst de software op de iPhone bij te werken.
Maar die heeft de laatste versie, verder kom ik niet
colmac
geplaatst door: colmac
antw: watchOS 6 is uit
reactie #2 geplaatst: 20 september 2019 - 16:26
Ah ik zie nu dat je voor de apple watch4 update, Ios13 op de iPhone moet hebben
en dat gaat niet meer op de iphone 6. Jammer maar ik moet mijn contract binnenkort verlengen
dus een mooie gelegenheid voor een nieuw toestel
colmac
geplaatst door: colmac
antw: watchOS 6 is uit
reactie #3 geplaatst: 20 september 2019 - 19:50
Nou dat valt tegen, ik heb een serie 3, maar nieuwe wijzerplaten ho maar. Die zijn voorbehouden aan series 4 en 5. Valt me tegen. Apple dwingt je dus te upgraden wil je nog wat aan de nieuwe watch os 6 hebben. Ik weet wel je hoeft niets, maar op deze manier heeft zo'n Apple watch wel een korte levensduur voor die prijs.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: watchOS 6 is uit
reactie #4 geplaatst: 21 september 2019 - 06:42
@ JW Twel: geen idee waarom die wijzerplaten niet voor de Series 3 beschikbaar zijn.

Maar de Series 3 was al een uitstekende Apple Watch, en die zal door deze update nog wat beter worden. Op wat voor manier wordt de levensduur ervan nu bekort?   :blink:

Heb zelf een Series 0, en ben daar nog steeds erg blij mee. En nee, de levensduur daarvan is niet bekort door het uitkomen van watchOS 5 en watchOS 6.  :happy:
geplaatst door: GeorgeM
antw: watchOS 6 is uit
reactie #5 geplaatst: 21 september 2019 - 10:31
@GeorgeM ik wil ook eens Apple Watch willen proberen was op 2dehands. en markplaats op FB aan kijken voor een Series 1 of 2 die vind nu voor 100 tot 160 euro
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death