https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
WhatsApp beperkt het doorsturen van berichten in India
De afgelopen tijd is de populaire cross-platform berichten-app WhatsApp een aantal keren negatief in het nieuws gekomen omdat het gebruikt werd om berichten door te sturen naar grote aantallen mensen.

Dat gebeurde vooral in India en dat bleek soms erg vervelende gevolgen te hebben, en dat is dan heel netjes uitgedrukt. Zo werden er bijvoorbeeld meer dan 12 mensen gelyncht doordat op WhatsApp het gerucht de ronde deed dat zij kinderen ontvoerd zouden hebben, terwijl daar in meerdere gevallen geen sprake van was. WhatsApple heeft inmiddels paginagrote advertenties in India geplaatst tegen dit soort Fake News.

https://i2.cdn.turner.com/money/dam/assets/180720134118-whatsapp-newspaper-ad-india-780x439.jpg
WhatsApp beperkt het doorsturen van berichten in India


Hoe serieus dat soort aanvallen uit kunnen pakken is te zien aan de foto hieronder. In deze auto zaten twee mannen die aangevallen werden door een grote groep mensen, nadat ze op WhatsApp waren beschuldigd van het ontvoeren van kinderen.

https://i2.cdn.turner.com/money/dam/assets/180720135601-india-damaged-vehicle-780x439.jpg
WhatsApp beperkt het doorsturen van berichten in India


Tot nu was er geen limiet aan hoeveel mensen je een WhatsApp bericht kon doorsturen, inmiddels heeft het bedrijf voor India ingesteld dat berichten aan maximaal vijf mensen doorgestuurd kunnen worden en bij nieuwsberichten zal geen knop om door te sturen meer te zien zijn. Meer hierover op deze blogpost van het team achter WhatsApp.

Facebook is eigenaar van WhatsApp, dat op zijn beurt ook onder vuur ligt voor de rol van dat medium in het snel oplaaiende geweld tegen de Rohinja in Myanmar. Een onderzoek van de Verenigde Naties bepaalde dat Facebook daarin een beslissende rol had gespeeld.

Dat Facebook niet voor niets onder vuur ligt kan je lezen in dit verslag over een Channel 4 documentaire over iemand die undercover ging als Facebook moderator:

Citaat
Those questionable practices primarily involve a hands-off approach to flagged and reported content like graphic violence, hate speech, and racist and other bigoted rhetoric from far-right groups. The undercover reporter says he was also instructed to ignore users who looked as if they were under 13 years of age, which is the minimum age requirement to sign up for Facebook in accordance with the Child Online Protection Act, a 1998 privacy law passed in the US designed to protect young children from exploitation and harmful and violent content on the internet.


met dank aan forumlid 'iEscape', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert