Windows 10 draait recompiled iOS en Android apps
geplaatst: 30 april 2015 - 11:43
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Windows 10 draait recompiled iOS en Android apps
Microsoft heeft een probleem, hoewel Windows Phone nog niet dood is gaat de aandacht van ontwikkelaars duidelijk uit naar iOS en Android. Daarbij is Android een versplinterd platform, door de vele versies ervan die in omloop zijn, verschillende resoluties en specificaties van de devices en dergelijke, waardoor het voor ontwikkelaars al veel werk is om Android te ondersteunen.

Dat bij elkaar betekent dat Windows Phone niet genoeg apps heeft om als platform echt aantrekkelijk te zijn, niet alleen voor consumenten, maar ook voor ontwikkelaars. Een vervelende vicieuze cirkel voor Microsoft, waar ze nu een oplossing voor hebben bedacht.

Want voor Windows 10 heeft Microsoft nu een aantal API's ontwikkeld waarmee ontwikkelaars hun iOS of Android apps kunnen recompilen voor Windows Phone. Dat betekent dat een ontwikkelaar de code niet opnieuw voor Windows hoeft te schrijven, maar een groot gedeelte opnieuw kan gebruiken.

Microsoft geeft hiermee duidelijk aan dat zij op dit moment het verliezende platform zijn, maar dat is toch allang een publiek geheim. Of het met deze aanpak gaat lukken om dat te veranderen is nog niet zeker, het is in ieder geval niet zo dat een ontwikkelaar met één druk op de knop een iOS of Android app in een Windows Phone om kan zetten.

Maar als Microsoft wil dat Windows Phone meer succes gaat krijgen dan zullen er meer apps moeten komen, en deze aanpak kan daarbij helpen. Waarschijnlijk dat dit alleen voor games goed gaat werken, apps moeten over het algemeen meer aan de specifieke interface van een platform aangepast worden.

Microsoft vertelt dan ook dat ze met King, de makers van Candy Crush Saga, bezig zijn geweest die game over te zetten naar Windows Phone, en dat lukte zonder dat er veel extra code geschreven hoefde te worden.
geplaatst door: Robert