https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Minecraft_icon.png
Wordt Minecraft Earth de volgende Augmented Reality hit?
Zegt iemand dat Augmented Reality (AR) nooit echt door zal breken, dan moet je die even wijzen op deze video, waarin een menigte erg graag de zeldzame Pokémon Snorlax in de AR game Pokémon GO wil vinden. En er zijn ook erg praktische toepassingen, zoals Apple’s eigen Meten-app laat zien.

De volgende populaire AR-game zou wel eens Minecraft Earth kunnen gaan worden, de AR-versie van het al immens populaire Minecraft. Op deze pagina op de site van Minecraft is de aankondiging van Minecraft Earth te vinden. Daar kan je in de veelgestelde vragen ook lezen dat komende zomer er voor iOS en Android gesloten bètaversies zullen worden geïntroduceerd, we moeten er dus nog wel even op wachten.


Het principe van Minecraft Earth is eigenlijk hetzelfde als in het al bestaande Minecraft. Daarin kan je in verschillende omgevingen je eigen dingen creëren, op dit moment is dat al mogelijk met deze versie voor iPhone, iPad en iPod touch als dat minimaal iOS 8 op staat, de versie voor de Mac vind je hier.

In de veiligstelde vragen is ook de volgende te vinden:

Citaat
WAT DOEN JULLIE VOOR DE VEILIGHEID VAN SPELERS?

We nemen de veiligheid serieus en nemen maatregelen om Minecraft Earth plezierig te houden voor al onze spelers. Via het accountbeheer kunnen spelers en ouders de veiligheids- en privacyinstellingen van Xbox configureren. We hebben tevens een rapportagesysteem beschikbaar in het spel en op onze website, waarop spelers eventuele problemen kunnen rapporteren. In aanvulling op deze maatregelen hebben we tevens een moderatieteam dat dag en nacht beschikbaar is om meldingen af te handelen en actie te ondernemen.

Daarbij lijken ze bij Minecraft voorbij te gaan aan andere manieren waarop AR gevaarlijk kan zijn, denk bijvoorbeeld aan de meer dan 110.000 verkeersongevallen in de VS door Pokémon GO. Een dan hebben we het nog niet eens gehad over de gevallen waarbij kwaadwillenden spelers van deze game hun iPhone afhandig maakten.

Mojang, het bedrijf achter Minecraft, werd in 2014 voor 2,5 miljard dollar door Microsoft overgenomen. Dat laatste bedrijf heeft al eerdere demo’s laten zien van Minecraft voor de eigen Hololens, maar met deze AR-versie zijn natuurlijk veel meer mensen te bereiken.


 
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert