geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPad2021-icoon.jpg
“Goedkoopste iPad krijgt later dit jaar een stevige update”
De iPad Air heeft een tijdje geleden een stevige update gekregen, onder andere doordat deze nu op de erg snelle M1 chip draait, en als de geruchten kloppen dan krijgen de iPad Pro modellen in september of oktober ook een stevige update, onder andere met de nieuwe M2 chip.

Maar Apple laat de goedkoopste van de grotere iPads ook niet in de kou staan, als de geruchten hierover kloppen dan krijgt deze onder andere USB-C, 5G en een A14 Bionic chip. Dat is de chip die bijvoorbeeld in de vorige generatie iPad Air en in alle iPhone 12 modellen te vinden is, dat zou betekenen dat de nieuwe 10e generatie iPad ongeveer 30 procent sneller zal zijn dan het huidige model.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPad9eGeneratie.jpg
“Goedkoopste iPad krijgt later dit jaar een stevige update”


Als het klopt dat ook op deze iPad Lightning plaats zou maken voor USB-C dan zouden alle iPads ‘over’ zijn naar deze connector. De iPad Pro was de eerste van de iPads die USB-C kreeg in 2018, voor de iPad Air was dat in 2020 en de iPad mini kreeg in 2021 diezelfde connector.

De toevoeging van USB-C betekent niet alleen sneller overdracht van data, maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om met externe displays te verbinden, zoals Apple’s eigen nieuwe Studio Display.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPad9eGeneratieWaaier.jpg
“Goedkoopste iPad krijgt later dit jaar een stevige update”


Deze vernieuwde iPad zou daarbij trouwens ook nog een Retina display krijgen. Dat zou kunnen betekenen dat de beelddiagonaal van het huidige 10,2-inch LCD display naar 10,5-inch of 10,9-inch zou gaan. Maar verwacht geen ondersteuning voor een grotere kleurruimte of extra helderheid, voor dat soort extra’s zal je nog steeds dieper in de buidel moeten tasten. #iPad #Gerucht
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: ouwemac
Ik heb mijn huidige iPad 8th gen. in november 2020 gekocht met een lightning connector.
Dus als ik eind dit jaar een soortgelijk model koop, (als AppleCare afloopt), is het er een met usbC?
“Groei” is iets van de Natuur. Niet van de Economie.
geplaatst door: boiing
‘Als de geruchten kloppen’: ja :sneaky2:.