Alfred 4 is beschikbaar
geplaatst: 30 mei 2019 - 00:02
Wat is Alfred? Alfred is een "quicklaunch" toepassing voor macOS, met als doel je veel tijd te besparen met zoeken op je computer en op het internet.

🎩 Alfred - what’s new

geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Alfred 4 is beschikbaar
reactie #1 geplaatst: 30 mei 2019 - 09:54
Ah dat is nog steeds in ontwikkeling? Heb zelf nog een tijdje QuickSilver QSApp gebruikt totdat de ontwikkelaar werd overgekocht door Google, blijkbaar is het project open source @Shmoo gebruik je het zelf actief?
geplaatst door: Jeroendv
antw: Alfred 4 is beschikbaar
reactie #2 geplaatst: 30 mei 2019 - 11:27
@Feek gebruikt Alfred veel langer dan ik en hij kon niet meer zonder.

Ik gebruik de app nu een maandje. Gekocht nadat ik het nieuws op Twitter voorbij zag komen dat versie 4.0 er aan zat te komen.
Het is INDIE software (twee mensen) en dat merk je wel een beetje aan hoe de app ontworpen is en hoe het aanvoelt maar niet qua prestaties. De app werkt gewoon perfect en is heel erg goed/professioneel gebouwd.

Je moet er wel echt mee leren werken want dat gaat niet vanzelf. Als jij iemand bent die op dit moment never en nooit Spotlight gebruikt dan wordt het moeilijk om de Alfred app tot een gewoonte te maken. Het is namelijk een Spotlight vervanger waar je zelf heel erg veel taken zelf kunt instellen.

Voorbeeld:
Stel jij bent iemand die heel erg veel in de boomstructuur van Finder graaft en dat ook al 307 jaar doet. Dus als je aan een project wilt werken Finder opent ( meestal opent deze op locatie huisje ) en dan > Dropbox > Werk > Project > [naam project] opzoek dan wordt het moeilijk om iemand te leren dat je ook Alfred kunt openen en dingen doen als.

O (van open) + [naam project] + Enter.  En bij naam van het project heb je meestal met drie letters wel genoeg om te bepalen wat je wilt openen.

En een gewoonte maken van iets is heel erg lastig, dat is hetzelfde als stoppen met roken.Ik had dit ingesteld in Alfred. Toch blijf ik steeds Safari > New Tab > Goo intypen en op Enter drukken om naar Google zelf te gaan. Dat zijn dingen die je al zo lang doet en moeilijk af te leren zijn.

Maar het gaat veel verder kan dat, je kunt ook bepaalde taken automatiseren op basis van 'Spotlight' -commando's.

Zo heb ik sinds een aantal dagen een website test programma ingesteld dat je normaal via Terminal of Google Chrome moet uitvoeren geautomatiseerd. Normaal maakte ik dan Terminal open en moest ik daar de hele string/commando intypen als je dit niet dagelijks doet dan vergeet je heel snel wat de complete string is en moet je steeds op de site gaan kijken hoe het precies werkt.

Als je het zelf instelt kun je zoiets maken.


Lighthouse is het programma dat je wilt starten, gevolgd door het domein dat je wilt checken, en dan de naam van het bestand hoe je het rapport wilt noemen dat eruit komt. Als je nu op enter drukt hoef je alleen maar op de eindlocatie te gaan wachten op de het rapport.

Superhandig. Je kan er veel meer mee maar dat leer je allemaal niet in een maandje. Het is echt zo'n app waar je over 6 maanden nog steeds nieuwe dingen mee gaat doen.

De enige kanttekening is dat je wel een beetje met je toetsenbord kunt werken. Dus als je nu al veel CMD + Z en CMD + N (universeel) gebruikt en dingen te doen en bijv. CMD + Spatiebalk gebruikt om met Spotlight Programma's te openen dan ga je het denk ik wel redden maar als je iemand bent die het toetsenbord echt alleen voor typen van verhalen gebruikt en de rest alles met de muis doet dan wordt het lastig om dit aan te leren.

geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd