Apple met alarm
geplaatst: 20 oktober 2006 - 23:02
En dat allemaal vanwege de bewegingssensor. Nadat je je laptop op het alarm hebt gezet, gaat die loeien zodra iemand er ook maar iets mee probeert te doen. Je kunt lullen wat je wil, maar dat hebben die windhoos-bakken niet... :thumbs-up:

http://dump.geenstijl.nl/mediabase/5282/e58afbe6/index.html

geplaatst door: testje
Apple met alarm
reactie #1 geplaatst: 21 oktober 2006 - 10:34
Ja, dat is inderdaad een mooi programmaatje :thumbs-up:
Er bestaat ook een programma dat de iSight als bewegingssensor gebruikt, en alle beweging registreert en vervolgens een filmpje of fotot naar eenserver stuurt/jouw emailadres stuurt.
zoe www.mekentosj.nl
geplaatst door: Nielzzz
Apple, what else...
Apple met alarm
reactie #2 geplaatst: 21 oktober 2006 - 10:55
Ik heb het geinstaleerd, en het is nog mooier, zelfs als je een willekeurige stekker uit de laptop trekt gaat het alarm al af. Bovendien wordt er een foto van je gemaakt, en de bedenker hiervan wil deze binnenkort ook naar je email laten sturen.
Het nut lijkt niet zo groot, behalve als je zo als ik veel op locatie bent voor opnamen, je kunt dan niet 8 uur lang rond je laptop hangen. Als je dan een kensingtonslot, ofzo gebruikt, wordt het interessant, dan gaat de boel loeien als er aan gerommeld wordt, en ben je misschien nog optijd om je laptop veilig te stellen.   :shakehands:
geplaatst door: Claus Bleijerveld
Freelance Audio Engineer
http://www.crystalcradleaudio.com
Apple met alarm
reactie #3 geplaatst: 21 oktober 2006 - 11:23
als het ook reageert wanneer een stekker wordt verwijderd, is dat dan te gebruiken als de powerbook geen bewegingssensor heeft? of moet die sensor er wel in zitten voor de software werkt?
geplaatst door: MackerJack
geen moeite is me teveel om het mij gemakkelijk te maken
Apple met alarm
reactie #4 geplaatst: 21 oktober 2006 - 11:33
Heb het even nagekeken op de site, maar er wordt niets over gezegt, misschien is het handig om de vraag aan de programeur te stellen via zijn website :

www.slappingturtle.com/home/

geplaatst door: Claus Bleijerveld
Freelance Audio Engineer
http://www.crystalcradleaudio.com
Apple met alarm
reactie #5 geplaatst: 21 oktober 2006 - 12:18
@testje: Niet om je feeststemming helemaal te bederven. Maar... Sudden Motion Sensor (de low-level technologie die op je hardeschijf zit) is overgenomen van IBM Active Protection System. IBM heeft dit systeem in 2003 uitgevonden en bepaalde series hardeschijven hiervan voorzien.

Vele PC-notebooks zijn sinds 2003 uitgerust met Active Protection System. Apple past dit systeem pas sinds 2005 toe. Dus, enige bescheidenheid is hier op z'n plaats. Daarnaast biedt Acer sinds 2006 het GraviSense systeem dat soortgelijke technologie biedt aan de gebruiker.

http://www.thinkwiki.org/wiki/Active_Protection_System

PC's zijn lelijk, het besturingssysteem niet om aan te zien. Maar qua features loopt men echt niet achter op Apple...

512MB TurboCache grafische kaarten, Smartcardtoegang zodat je geen wachtwoorden meer hoeft te onthouden (in geval van nood/verlies van kaart kun je eventueel een pincode/wachtwoord opgeven), BlueRay en HDMI op je notebook (naast DVI) zijn op PC-Notebooks eerder regel dan uitzondering.

Natuurlijk hebben we hier niet over het ALDI- of prijsvechterssegment. Maar het 2000 tot 2900 euro segment (MacBook Pro).

Groet en geniet van het weekeinde,


Doctor_Apple

geplaatst door: Doctor Apple
Durf te denken!