geplaatst door: Max Gaav
My Mac is my second brain.
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #1 geplaatst: 13 maart 2014 - 16:54
Tja, dit gebeurt er als politici niet gehinderd door basale kennis zomaar besluiten gaan nemen.  :angry:
De politicus van GL weet niet eens of Apple zijn connector nu wel of niet moet aanpassen. Maar is wel blij met het besluit.  :worship:  Hoe dom kun je zijn!  :wacko:
geplaatst door: neoman
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #2 geplaatst: 13 maart 2014 - 17:35

Citaat
neoman om 16:54, 13-03-2014
Tja, dit gebeurt er als politici niet gehinderd door basale kennis zomaar besluiten gaan nemen. :angry:
De politicus van GL weet niet eens of Apple zijn connector nu wel of niet moet aanpassen. Maar is wel blij met het besluit. :worship: Hoe dom kun je zijn! :wacko:


Niet zo snel klaar staan met goedbekkende kreten als "niet gehinderd door basale kennis" en "Hoe dom kun je zijn!". Want zoiets slaat snel als een tang op een varken als het alleen bij dat soort kreten blijft.

-De kennis van zaken bij de politici is dezelfde als die van iedere EU-burger: het besef van de grote en onhandige verscheidenheid aan stekkertjes, adapters plugjes enz. Een plaag!
-Op dat gebied bestaan er, behalve Apple meerdere fabrikanten. Wist je dat? Die GL politicus misshien wèl! :biggrin:
-Over die chaos en dat ongemak bestaat al jaren bij iedere EU-burger onvrede.
-En mag die GL politicus van jou niet weten dat Apple zijn connector nu wel of niet moet aanpassen? Zou het kunnen zijn dat zij toevallig geen gelovige is, maar, ik noem maar wat, een Samsung gebruikt? :biggrin:
-Het zal je verbazen, want nu is het ook weer niet goed: de politiek luistert daar eindelijk naar en neemt eindelijk een besluit.
Ik zou bg niet weten wat daar nu zo "gebrekkig aan basale kennis", en "hoe dom kun je zijn" aan is.
Ach neoman: weet jij toevallig of de smartphone van Panasonic, zich ook moet aanpassen? Misschien weet die GL politicus dat ook!:thumbs-up:

(Bewerkt door bacon om 17:41, 13-03-2014)

geplaatst door: bacon
Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. (Einstein)
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #3 geplaatst: 13 maart 2014 - 18:08
@ bacon: ik ben het helemaal met je eens dat politico 'bashen'niet de beste manier is, maar wat ik hier lees is toch wel heel erg bedroevend. Daarbij vind ik dat voordat een politicus een mening over iets geeft het prettig zou zijn als ze zich er eerst eens in zouden verdiepen, en dat heeft Dennis de Jong van de SP kennelijk niet gedaan.

On-topic:Apple voledot toch allang aan die regel wat betreft de iDevices? Want de laders daarvan werken allemaal met USB, en werken dan toch ook met die universele lader, of mis ik iets?

geplaatst door: Robert
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #4 geplaatst: 13 maart 2014 - 19:07
@Robert,
Je hoeft een politicus toch niet verwijten alle ins-en-outs van alle diverse merken niet te kennen? Het gaat toch gewoon om het principe, het geheel? En dat is de absurde verscheidenheid aan stekkertjes, plugjes, adapters enz. Dat is simpelweg de kwestie. Al het andere is bijzaak. De één voelt zich, al dan niet terecht, aangesproken, de ander niet. Meteen op de achterste poten staan als iemand "jouw" merk "aanvalt" is zo ontzettend kinderachtig. Daar gaat het toch niet over? En nitwits zitten overal, ongeacht sites en parlementen.

(Bewerkt door bacon om 19:22, 13-03-2014)

geplaatst door: bacon
Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. (Einstein)
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #5 geplaatst: 13 maart 2014 - 19:39
@bacon, er is geen probleem met laders en stekkertjes. Maar dat probleem kun je wel maken! En dat is wat de politici gedaan hebben in mijn ogen.

De iPhone en Ipad laders van Apple hebben allemaal een USB aansluiting. Daar kun je ook USB snoertjes van een ander in stoppen. De lightning kabels van Apple hebben aan de andere zijde een USB-aansluiting zitten en die kun je ook in laders van een ander pluggen. Dus over welke onvrede praat je nu?

OK, er zijn ook laders waar het snoertje aan vast zit. Laat ze in dat geval een USB stekkertje gebruiken voor een los snoertje.

Lightning is beter dan Micro USB 3.0 (we lopen het risico dat dat de nieuwe standaard word). Die connector is niet symmetrisch (onhandig) en groter. Apple gebruikers zitten toch niet te wachten op een mindere oplossing? Waarom een stap terug doen. Apple gebruikers hadden geen probleem. Andere phone gebruikers hadden ook geen probleem. Maar problemen kun je altijd maken! Vandaar mijn scherpe reactie.

De oplossing uit Brussel is daarom een medicijn waar geen ziekte voor bestaat.

En ik blijf het antwoord van de GL politicus hilarisch vinden. Als je er zo weinig vanaf weet moet je je er eerst eens in gaan verdiepen. Alvorens je mening dat het een goede zaak is te verkondigen. En nog erger, besluiten te nemen.

Het lijkt me voor de ICT wereld sowieso niet goed om vanuit de politiek een standaard af te dwingen voor stekkertjes. De vooruitgang gaat daarvoor nu eenmaal te snel. Hoeveel stekkers hebben we in het laatste decennium al niet gezien voor beeldschermen, harde schijven en smartdevices. Als politici zich daar mee gaan bemoeien wordt de zaak er niet beter op.

geplaatst door: neoman
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #6 geplaatst: 13 maart 2014 - 22:49
Hi,

Het is natuurlijk allemaal nog een beetje vaag, zeker als men stilstaat bij de hoeveelheid aan modellen van stekkers en connectors er in gebruik zijn, maar het lijkt mij inderdaad het best op te lossen als alle fabrikanten hun adapters voorzien van een gewone USB aansluiting.
Bij Apple moet er niet veel veranderen, die zijn er al klaar voor.
Er wordt steeds gesproken over de opladers die universeel moeten worden, ieder een USB lijkt me het best haalbaar om multi-brand inzetbaar te zijn, want zelfs binnen de merken worden adapters met verschillende voedingsspanningen gebruikt, om nog niet te spreken over het verschillend aantal VA's dat de adaptertjes kunnen leverenÂ… !
Dus elk merk mag bij zijn eigen stekkertje blijven, zolang de andere kant van het snoertje een USB wordt kan het lukken.

Xavier

geplaatst door: Firebird
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #7 geplaatst: 13 maart 2014 - 23:17
Waarom USB? Deze knullige eendebek heeft binnen de eigen standaard al verschillende stekkers; A-connector, B-connector, USB3 connector, mini USB, micro USB, lachwekkend om daar dan een standaard van te willen maken. Zoiets maakt de verdere ontwikkelingen en verkleining nutteloos.

Maar daarnaast denk ik net als neoman dat de politiek zich hier niet mee heeft te bemoeien. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe fabrikanten van bepaalde apparatuur verplicht werden om hun modules aansluitbaar te maken op modules van de concurrent. Gevolg was een duur en ingewikkeld systeem dat moeizaam werkte en nauwelijks is verkocht.

Je kunt politiek gezien wel eisen dat de benzine van Shell ook gebruikt kan worden in benzinemotoren van Duitse makelij, maar je moet niet alle carburateurs op uitwisselbaarheid standaardiseren.

(Bewerkt door tactac om 23:18, 13-03-2014)

geplaatst door: tactac
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #8 geplaatst: 14 maart 2014 - 09:34
Onbegrijpelijk dat de EU zich met dit "probleem" bezighoudt. Ik zie het probleem niet. Als ik mij goed herinner is het voortgekomen uit de frustratie van een of meer EU-parlementleden die telkens als ze in Brussel kwamen (of weer thuis) er achter kwamen dat ze hun lader of het juiste kabeltje vergeten waren. Tja dat is natuurlijk echt een groot probleem en de fabrikant aan te rekenen. Zucht. En ze zijn er nog trots op ook!

Het kwalijke aan de kwestie is dat fabrikanten zoals Apple die hun nek uitsteken om nieuwe technologieën te ontwikkelen nu de pas wordt afgesneden. Waarom zou Apple niet zijn eigen laders en kabels mogen hebben? Apple waarschuwt niet voor niks voor het gebruik van goedkope laders of kabels die je telefoon of erger nog de gebruiker kunnen beschadigen. Moet dat dan allemaal maar kunnen?

De EU zou het ook heel irritant kunnen vinden dat we allemaal verschillende app-stores hebben en verschillende ossen. Gaan we dat nu ook maar gelijktrekken? Het is zo'n willekeurig gekozen probleem met die kabels. Het einde is zoek als de EU op deze manier het leven van de burger makkelijker wil maken.

Tegen 2016 zou dit grapje ingaan. Laat het nou zo zijn dat we tegen die tijd waarschijnlijk helemaal niet meer met kabeltjes werken, maar met inductieladers (aangevuld met solar). Wat dat betreft loopt de EU nu al hopeloos achter de feiten aan.

geplaatst door: odo
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #9 geplaatst: 15 maart 2014 - 11:15
Deze Europese beslissing is zinloos, bij aankoop van een idevice krijg je de lader er steeds bij  :tounge:
En zit je zowiezo na jaren met een hoeveelheid aan laders  :music:
geplaatst door: artiecad
<><  Blij dat ik nog leef !
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #10 geplaatst: 15 maart 2014 - 12:29
De volgende stap zal zijn om ook de andere kant van die laders universeel aansluitbaar in willekeurig welk land te maken. Want anders loop je nog steeds met een heel stel verschillende stekkers rond, waarbij je degeen die je nodig hebt net weer bent vergeten.
geplaatst door: tactac
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #11 geplaatst: 15 maart 2014 - 12:44
Ach het is hèt teken van voortschrijdende infantiliteit van deze zichzelf altijd maar weer opblazende EU ambtenaren:

Helemaal terecht stelden zij een verbod in op het opblazen van ballonnen door kinderen onder de acht. Zie: http://www.newser.com/story/130671/new-eu-safety-rules-kids-cant-blow-up-balloons.html
Bljkbaar hebben zij die leeftijdsgrens gesteld omdat ze dat zelf toch vooral willen blijven doen!

geplaatst door: JGO
Doordrammende 8600, Zoevende G3 en
een MacMini
'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
reactie #12 geplaatst: 15 maart 2014 - 22:57
Ik hoop echt dat ze dan ook de wildgroei van oplaadkabeltjes voor op afstand bestuurbare helikoptertjes eens gaan aanpakken. Ik zie graag dat die Chinezen rond de tafel gaan om onderstaande warboel te normaliseren. En zeg nou zelf, helikoptertjes zijn toch wel wat belangrijker dan mobieltjes, niet?

http://imageshack.com/a/img703/350/gjle.jpg

'Apple moet voldoen aan EU-eis voor universele lader
geplaatst door: cricriot