Audio blogs to pay Apple tax
geplaatst: 28 september 2006 - 11:39
"MAKER of entertainment gear Apple has decided to issue cease and desist notices to all those who use the word podcast on their web sites."

Gaat weer lekker volgens dit artikel in de Enquire.
Ze gaan wel erg ver, ik denk dat er heel wat bloggers zijn die puur voor hun hobby een podcast op hun blog zetten, is dit niet een van de redenen waarom de iPod is geworden wat ie nu is ?

geplaatst door: DomP
Blow your mind, smoke gunpowder
Audio blogs to pay Apple tax
reactie #1 geplaatst: 28 september 2006 - 12:03
[news]Het ligt allemaal iets genuanceerder dan dat. Als je op je website een podcast hebt, dan mag je dat beestje gewoon bij z'n naam noemen hoor. Maar als je de website podcast noemt, dan gaat het een ander verhaal worden.

We noemen hier iedere dag wel het woordje iPod, Apple, Podcast, iMac, Mac OS X en alle andere merknamen van Apple. Er zal geen advocaat zijn die het in z'n hoofd haalt (en Apple zelf ook niet overigens) om dat te verbieden. Dat KAN ook helemaal niet namelijk!

Het stukje waar Enquire naar verwijst is hier te lezen. Het gaat om een website die de naam podcastready.com heeft, en dat is inderdaad in strijd met het merkenrecht. Had de maker van die site even de moeite genomen om de Apple Trademark Guidelines te lezen voordat hij z'n domein aanvroeg, had er niets aan de hand geweest denk ik en had 'ie voor een andere naam gekozen.

Het artikel van Enquire is dus allemaal flink overtrokken en door dat soort foute interpretaties krijg je domme reacties en weer zo'n media hetze die echt nergens over gaat. Natuurlijk mag je wel het woordje podcast op je website hebben staan! Apple beschermt alleen haar merknamen en dat is haar goed recht! [/news]

geplaatst door: Leon
Audio blogs to pay Apple tax
reactie #2 geplaatst: 28 september 2006 - 12:15
Ik wacht even af hoe anderen hier op reageren maar als je er induikt vrees ik toch met grote vrezen.

Het gaat verder dan blogs alleen, hier is een mooi voorbeeld hoe ver ze gaan:  clickerdeclick

geplaatst door: DomP
Blow your mind, smoke gunpowder