Eens met MacFrankie.

Ik heb zelf nog een oudere 17” MacBook Pro, die ik als “desktop vervanger” gebruik (foto’s bewerken e.d.). Ik sta ook al ‘een tijdje’ op het punt om een nieuwere MBP te kopen, maar word daarbij tegengehouden door het feit dat ik voor het meeste “lean back” gebruik (websurfen, forumpje lezen, emailen) de iPad gebruik (een recente 6), en voor andere zaken de (recentere) MacBook Air van mijn eega. (Ja, dat mag.)

Voor licht gebruik onderweg is de MacBook Air (en tegenwoordig 12” MacBook) perfect. Ik had graag gezien dat Apple de MacBook Pro weer als een echte “desktop vervanger” zou positioneren, dwz een machine waarom je flink kunt photoshoppen en final-cutten zonder dat het warmtesysteem meteen overbelast raakt. Gewoon een wat dikkere notebook dus eigenlijk, waarbij niet teveel op de kilootjes wordt gelet, maar des te meer op het afvoeren van de wattjes. Maar die zal er voorlopig wel niet komen.
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα
Het zou mooi zijn als Apple weer eens een MacBook Pro uitbrengt waar de kwaliteit niet ter discussie staat.
Daar kijk ik ook naar uit.
En terug met 'normaal' toetsenbord waar men niet moet proberen aan te wennen, en een 15 inch zonder touchscreenbalk, dewelke Apple verplicht maakt, waardoor pas echt duidelijk wordt hoe weinig dit op papier inventieve idee toevoegt.

Ben benieuwd wat Apple met de 13 inch MacBook 'Pro' zonder touch bar gaat doen. Feit dat ie geen beschermend membraan onder het toetsenbord krijgt betekend waarschijnlijk het einde ervan.
@ happee14: als je vermndering van gewicht niet belangrijk vindt dan ben je volgens mij niet vaak onderweg met je laptop. Voor iedereen die dat wel is is iedere ons minder in je tas of rugzak erg welkom (bij mij dus ook).

Persé boven een laptop willen kunnen eten vind ik een vreemde eis, maar is kennelijk persoonlijk.

Dat het verlies van aansluitingen voor sommigen een beetje vervelend is kan ik me voorstellen, maar als je Apole door de jaren heen een beetje volgt een te verwachten keuze.

Heb zelf twee adapters naar USB-C bij me, gewicht en grootte zijn verwaarloosbaar. Daarbij een USB–C kaartlezer, waardoor ik alle soorten kaartjes lezen kan (had ik daarvoor ook al).

Mijn enige enigzins substantiële kritiek is het ontbreken van de MagSafe, maar dat heb ik opgelost door een magnetische kabel van een derde partij. Dit geeft trouwens ook een voordeel: ik kan mijn MBP nu aan beide kanten opladen, zodat de kabel nooit meer in de weg zit.

Jij bent dus het schoolvoorbeeld die alles goed praat. Het is toch vrij normaal dat je een laptop overal meeneem en dat ding gebruikt tijdens een break? Tijdens die break met koffie en eten lekker los gaat met het laptop, krantje lezen hier en daar een forum bezoeken of ben ik echt de enige met dit afwijkend sociaal onacceptabel gedrag?
1Kg, man man wat een ergernis maar het zal wel komen dat ik geen metroseksuele man ben. :wink:
Wat is er mis met een laptop die wel alle fatsoenlijke aansluitingen heeft? Beetje te verwachten? Hoezo? Is het de bedoeling dat Apple ons gaat heropvoeden en het alleen maar ingewikkelder maakt met allerlei tekortkomingen en ons wijs maak dat het goed is?
Sorry hoor maar ik begrijp hier echt helemaal niets meer van.
Begrijp mij niet verkeerd ik ben gek op mijn iMac en iPhone. ik heb zelfs mijn vrouw recent nog een iPhone gegeven maar ik vind een ander merk net zo goed. Ik heb volgens mij een topmodel van Samsung in mijn handen gehad en ik vond het wel prima. Ik begrijp die telefoonobsessie niet maar dat zal de leeftijd wel zijn.
Een laptop is een werkpaard en geen trendy iets maar dat is mijn persoonlijke mening. Misschien zie ik het verkeerd maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Apple Pipo's enorm hip lopen te doen met hun Apple laptop maar als ik zie wat ze ermee doen dan is enkel een beetje googlen en Facebook meuk en meer van dat social media geneuzel. Ik gebruik mijn laptop om te werken en als ik zo nodig zo een ding nodig heb om hip te doen dan koop ik wel een goedkoop kreng van een ander merk. Volgens mij zit er een steekje bij los als je alleen maar een beetje hip loopt te doen met een peperdure Apple laptop.
geplaatst door: happee14
Jij bent dus het schoolvoorbeeld die alles goed praat.

Ik heb besloten om alleen nog te reageren op respectvolle reacties op dit onderwerp. Negatieve oordelen over de persoon zoals hierboven heb ik inmiddels mijn buik wel een beetje vol van.

Het valt me inmiddels ook op dat de mensen met een negatief oordeel over Apple en/of de richting waarin de MacBoik Pro zich ontwikkeld het keer op keer nodig vinden om dit soort persoonlijke oordelen toe te voegen. Maakt wat mij betreft de argumenten alleen maar zwakker.

Verder blijf ik van mijn MBP met Touch Bar genieten, echt een heerlijke machine en een lekker snel en stil werkpaard.  :thumbs-up:
geplaatst door: anraadts
Ik heb besloten om alleen nog te reageren op respectvolle reacties op dit onderwerp. Negatieve oordelen over de persoon zoals hierboven heb ik inmiddels mijn buik wel een beetje vol van.

Het valt me inmiddels ook op dat de mensen met een negatief oordeel over Apple en/of de richting waarin de MacBoik Pro zich ontwikkeld het keer op keer nodig vinden om dit soort persoonlijke oordelen toe te voegen. Maakt wat mij betreft de argumenten alleen maar zwakker.

Verder blijf ik van mijn MBP met Touch Bar genieten, echt een heerlijke machine en een lekker snel en stil werkpaard.  :thumbs-up:

Jammer dat je het zo opvat maar je maakt het te persoonlijk en hiermee maak je het onmogelijk om nog inhoudelijk te reageren op je input.
Laat ik dit duidelijk maken het is absoluut niet mijn intentie om op dit forum mensen in de hoek te zetten of ze een ongemakkelijk gevoel te geven. Mocht dat bij jou het geval zijn dan bied ik mijn excuses hiervoor aan. :blush:
geplaatst door: happee14
@ happee14 (en anderenj: de manier waarop mensen die wel blij zijn met de huidige MBP modellen benaderd worden is steeds net niet voldoende geweest voor ons om op te modereren, maar gezien de reactie hierboven had dat misschien wel gemoeten.

Want anraadts heeft gelijk, als je de draadjes erop naleest dan worden de voorstanders vaak persoonlijk negatief weggezet, terwijl we dit de andere kant op niet zijn tegengekomen (zo had Sypie het ergens over het Stockholmsyndroom, ook niet echt een prettige manier om je mede-forumleden te benaderen.

En kennelijk is het zelfs na anraadts's reactie nog niet echt duidelijk, want je schrijft dat hij het persoonlijk opvat, terwijl zijn citaat duidelijk maakt dat het allang persoonlijk geworden was (ook al was dat kennelijk niet zo bedoeld).

Bij deze de oproep aan iedereen om het hoofd koel te houden, ook al ben je niet blij met wat Apple je op dit moment biedt (en natuurlijk ook aan de andere kant, maar daar was dit tot nu toe nog geen probleem).
geplaatst door: Robert
Speciaal voor boni (is persoonlijk maar niet negatief bedoeld  :cool: ) zijn er buiten de MacBook Pro i9 nog andere snelle dunne laptops:
Snelle dunne Lenovo

Ik ben benieuwd hoe deze het doet als ze de grenzen opzoeken.

De prijs bevalt me wel, de opties ook, het uiterlijk niet, en het OS zeker niet, maar ik ben erg benieuwd naar de tests van dit apparaat!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
@ Robert: Goh dus mijn excuses zijn dus niets waard? Wat wil je nu eigenlijk?
geplaatst door: happee14
Speciaal voor boni (is persoonlijk maar niet negatief bedoeld  :cool: )

 :biggrin:

De prijs bevalt me wel, de opties ook, het uiterlijk niet, en het OS zeker niet,...

Was deze Thinkpad P1 al is tegen gekomen. Vooral het uiterlijk bevalt me ook niet (en het OS natuurlijk ook niet).
Twee Windows laptops blijven me bij: De Huawei MateBook X Pro in de 13 categorie en de DELL XP 15 in de 15 inch categorie.
Maar het wordt geen van beiden wegens Windows en geen macOS.
@ happee14: sorry, had ik bij moeten zetten. Natuurlijk zijn de excuses aanvaard, en wat mij betreft verder zand erover.
geplaatst door: Robert
@ happee14: sorry, had ik bij moeten zetten. Natuurlijk zijn de excuses aanvaard, en wat mij betreft verder zand erover.

Bedankt Robert ik heb zonet Anraadts nog even een mail gestuurd want ik vind dit niet echt fijne situatie.
geplaatst door: happee14
... maar ik ben erg benieuwd naar de tests van dit apparaat!

Potsidorie, inderdaad, dit is flink even overtoepen.

Prijzen zijn nog niet bekend.

https://arstechnica.com/gadgets/2018/08/lenovos-new-p1-workstation-packs-xeon-64gb-ecc-ram-4tb-ssd-into-0-7-inches/
Laatst bewerkt op: 13 augustus 2018 - 22:53 door puk1980
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα