aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 13:02   
geplaatst door: docHerman
Nu ik eindelijk een goede machine heb om video te bewerken, wil ik graag mijn oude Hi8-camera vervangen door een digitale. Ik heb me laten verleiden en een JVC camcorder-met-harde-schijf aangeschaft, maar die voldeed niet aan de verwachtingen (beeldkwaliteit is ronduit slecht) :thumbs-down:  dat ik hem weer terug naar de winkel heb gebracht.:thumbs-up:
Ik zoek nu dus nog een goede camera,vooral voor prive-opnames. Bij de Apple-store zie ik vooral Canon-camera's. Zijn dat de enige die goed communiceren met de :apple: (die JVC deed dat namelijk ook niet: conversieprogramma en veel handelingen nodig voordat ik de data [echter wel achterstevoren!] in iMove had) of zijn er alternatieven c.q. betere opties? Duizend euro vind ik toch wel een grens....
Graag jullie reactie(s):worship:  
aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 13:11    reactie #1
geplaatst door: DTP2
Ik "mag" regelmatig voor familileden die een videocamera hebben, de films op dvd zetten. Dit zijn hoofdzakelijk JVC's, maar ik herken de problemen die jij beschrijft zeker niet. De beeldkwaliteit doet in mijn geval nooit onder voor andere merken en het overzetten naar iMovie kan met twee klikken. Ik weet daarom niet of jij een slecht model had, maar het moet zeker met JVC kunnen. Het is niet voor niets de marktleider in Nederland in dit segment.
aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 13:15    reactie #2
geplaatst door: DTPRonald
Heb hier een JVC type GR-D21E, die kost een ruime 500 euro, heeft een prima kwaliteit en werkt ideaal met de DV-Firewire uitgang via iMovie. Niks aan 't handje hoor.
Je hebt je misschien een totaal verkeerde camera laten aansmeren, maar de JVC's voldoen prima.
aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 14:10    reactie #3
geplaatst door: docHerman
het was een GZ-MG20

iemand anders ervaring mee?

aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 14:27    reactie #4
geplaatst door: DTPRonald
Als ik bij de specs kijk van de GZ-MG20 dan zijn de snapshots maximaal 640 x 480 pix., Dat is inderdaad niet zo veel, bedoel je dat met slechte kwaliteit? Want verder ziet het er netjes uit voor huis-tuin-en-keuken gebruik.
aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 15:16    reactie #5
geplaatst door: docHerman
Beste Ronald

Dank voor je reactie
Deze camera comprimeert de video-data en haalt daaredoor geen HV-kwaliteit (JVC-NL technische dienst heeft dit per telefoon bevestigd), persoonlijk vond ik de kwaliteit tov mijn oude camera (Hi8) zelfs minder. Ook foto's zijn vaak onscherp, een beeldstabilisator ontbreekt.

Maar goed, terug naar mijn eigenlijke vraag: wat is een goede camera die tevens goed samenwerkt met iMovie?

aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 15:36    reactie #6
geplaatst door: DTPRonald
Dan kan ik alleen maar zeggen: de JVC GR-D21E, die staat ook bij verschillende Mac Stores als enige in de showroom. Je hebt dan geen harde schijf, maar digitale cassettes. De geimporteerde beeldkwaliteit in iMovie bevalt goed. Er zit een night/backlight vision op, 16 x optische zoom, ik vind het voor thuisgebruik een lekker apparaat (als je tenminste geen Joop van Ellende wilt spelen).
aanschaf nieuwe digitale videocamera
27 november 2005 - 16:15    reactie #7
geplaatst door: PjotriDVDguru
Ik gebruikt zelf met groot genoegen een Sony DCR-PC1  Prima apparaat die voor opslag gebruikt maakt van DV cassetes (tape).  Meerdere DV camcorders hebben inmiddels aan mijn Mac gehangen en laten zich vanuit iMovie prima bedienen. Ik vermoed dat vrijwel alle modellen van Sony, Canon en JVC het toch goed zouden moeten doen.

Heb je sportduiken als hobby? Let bij de aankoop dan op de mogelijkheid van een onderwaterhuis.

Van belang kan zijn of je er ook foto's mee wil maken. De meeste foto opties van camcorders zijn vergelijkbaar met die van een mobiele telefoon en van vergelijkbare resolutie. Vergelijk met een digitaal fotoapparaat doorstaat de test dan geenszins. Wellicht zijn er inmiddels modellen die wat meer kunnen in dit opzicht, dan is een flashkaartje voorwaarde. Maakt apparaat duurder en groter en levert vaak matige foto's. Niet doen dus. Minder is beter in dit geval.

Inmiddels zijn er ook modellen met een DVD brander aan boord. Zou leuk zijn bij afspelen in de thuisbioscoop. Dan geen iMovie nodig en helaas vaak te saai om naar te kijken. Voordeel van digitaal (makkelijk monteren) lijkt wat mij betreft dan te vervallen. Harde schijven (of sterker nog solid state memory) voor DV opslag gaat naar verwachting in de toekomst de DV tape vervangen, (op termijn goedkoper, minder slijtage en kleiner)  De termijn waarop dat gaat gebeuren? Jaren? Kwaliteit van camcorders die nu reeds op de markt zijn met dergelijk geheugen voor videoopslag discutabel. Op een DV-tape kan 20 gig. Een uur DV heeft dit ook nodig om kwaliteit op peil te houden. Minder opslagruimte betekent ook hogere compressie. Hogere compressie grote kans op lagere kwaliteit. (mede afhankelijk van het compressie algoritme/ codec) Dus: Ga op dit moment nog voor DV tape.

Advies:
Koop een DV camcorder die DV tape nodig heeft, zonder foto mogelijheden, van JVC, Sony of Canon.
Let op firewire aanslutiing.

(Bewerkt door PjotriDVDguru om 16:20, 27-11-2005)

aanschaf nieuwe digitale videocamera
17 december 2005 - 00:46    reactie #8
geplaatst door: leavestone
Kan dit onderwerp geupdated worden?

Welke camera's zijn nu voor thuis gebruik aan te raden? :cool:

aanschaf nieuwe digitale videocamera
17 december 2005 - 02:45    reactie #9
geplaatst door: de vleeshal
waarom updaten,
gebleken is dat vele door de fabrikant bedachte updates niet werken,
we hebben sony, met schijfjes, die je per 20 minuten opname net zoveel kosten als 3 uur dv.
we hebben wat vage tussenvormen met vage tussen mp4 cassettes, (waar te koop?)
dus de enige aanrader lijkt me een goede DV camera,
en daarvoor lijken me veel modellen aan te raden,
(vergeet digitale zoom, vergeet optische zoom boven de 10x en de andere
leuke opties zitten ook wel in je video-progje en zijn dus ook onnodig)

zoek zelf maar uit hoeveel geld je hiervoor over hebt, en als je teveel hebt, kijk naar sony hd camera's
(ik zag dat vandaag 't eerste consumenten exemplaar verkondigd is.)

(Bewerkt door de vleeshal om 2:56, 17-12-2005)

aanschaf nieuwe digitale videocamera
17 december 2005 - 11:56    reactie #10
geplaatst door: Ehrbacher
Beste docHerman,
De belangrijkste vraag : Hoeveel mag-ie kosten ?

Ik heb zelf een Canon XM-2, een moordapparaat waarmee ik onlangs 7,5 uur film in iMovie heb teruggebracht tot 1h44 minuten over onze vakantie in Canada, vol met overgangen, geluid effcten etc. Ik wil nooit meer een andere, maar die kost wel € 2200,- (Heb ik dan ook heel lang voor gespaard). Dus : hoe groot is je budget ?

aanschaf nieuwe digitale videocamera
17 december 2005 - 12:06    reactie #11
geplaatst door: leavestone
Ik zelf ben niet z'n filmer maak foto's met ixus 400 vind ik een prettige camera kan je makelijk bij je steken en maakt goede foto's.

Mijn vrouw wil graag de video camera ter hand nemen en dient ongeveer van eenzelfde type te zijn klein en handzaam. :biggrin: