Mac als tweede scherm
geplaatst: 4 september 2020 - 22:19
Op de academie in de digitale afdeling werken ze met Mac,s, vorige week bij de eerste les viel het me op dat deze toestellen traag zijn (reageren in ieder geval trager dan mijn MacBook bij gebruik van Photoshop) de Macs worden gebruikt door een hele boel leerlingen, Jonge mensen maar ook senioren die allemaal hun eigen ding willen doen m.b.t instellingen en opslag al dan niet op de harde schijf of school server, deze Mac,s zijn minstens 5 a 6 jaar oud ( ik heb ze nog weten aankopen) Ze worden ook wat “misbruikt” Door de gebruikers, zo zag ik een senior leerling bij het verwijderen van zijn usb stick de stick heen en weer wringen om hem er uit te krijgen, niet moeilijk dat deze usb aansluiting de geest gaat geven, dus... neem ik me voor van mijn eigen MacBook te gebruiken ( ik gebruik er Photoshop op) en er aan gekoppeld mijn Wacom pro tekentablet, wat ik echter wel aangenaam zou vinden is dat ik dat grote school Mac scherm zou kunnen gebruiken als tweede en ook veel groter scherm dan mijn MacBook, kan dat? en wat heb ik daar voor nodig m.b.t kabel/aansluiting/ koppelstuk.
Ik zou in ieder geval al wel de data aansluiting op die school Mac Kunnen aansluiten op mijn MacBook ( mits verloopstuk utp data kabel>thunderbolt poort op de MacBook) Ik bezit zulk verloop stuk.
Ik ken er te weinig van om de school  Mac vlugger te laten werken (als ik dat al zou mogen) en de lerares houd zich er ook niet Echt mee bezig ( de eerste maal inloggen verliep niet echt vlekkeloos) Vermoedelijk zijn ze vorig schooljaar gewoon uit gezet en en nu bij begin van het nieuwe terug op “on” maar ik kan me vergissen, maar ze zijn gewoon traag!
Catmen
Iemand die me wat op weg helpt?
geplaatst door: catmen
antw: Mac als tweede scherm
reactie #1 geplaatst: 4 september 2020 - 23:13
... wat ik echter wel aangenaam zou vinden is dat ik dat grote school Mac scherm zou kunnen gebruiken als tweede en ook veel groter scherm dan mijn MacBook, kan dat?
'Doelbeeldscherm' modus heet dat. Om dat te gebruiken zijn er specifieke eisen, het hangt af van het exacte model/jaartal iMac of dat kan. Zie hier voor een overzicht en de benodigde kabel:

https://support.apple.com/nl-nl/HT204592

Als dat kan in jouw geval maakt de snelheid van de academie-Mac niet uit, je gebruikt alleen het scherm. Over het langzaam zijn van die Mac's op zich valt op afstand weinig zinnigs te zeggen, dat kan allerlei oorzaken hebben.
geplaatst door: boiing
antw: Mac als tweede scherm
reactie #2 geplaatst: 5 september 2020 - 09:22
Ok bedankt, ik zal het model en leeftijd eens proberen te achterhalen.
Catmen
geplaatst door: catmen
antw: Mac als tweede scherm
reactie #3 geplaatst: 5 september 2020 - 09:29
Als je het Apple menu kiest op die Mac (linksboven) en dan 'Over deze Mac..' zie je de macOS versie én het model en jaartal. Als je daar een foto van maakt of het even opschrijft weet je genoeg.

Screenshot 2020-09-05 at 09.23.11.pngMac als tweede scherm


Belangrijk: de iMac (van de academie) moet macOS High Sierra of lager draaien, anders kan het helaas niet.
geplaatst door: boiing
antw: Mac als tweede scherm
reactie #4 geplaatst: 5 september 2020 - 09:49
Kan ten vroegste maandag tijdens de lesuren  :happy:
Catmen
geplaatst door: catmen