Negatief advies over kopen op Vicedeal
25 januari 2022 - 21:06   
geplaatst door: RW076
(sorry voor de layout en algemene insteek in het begin, ik postte dit eerst op Tweakers en heb het snel gecopy en paste omdat ik het daar niet mocht posten en bang was het opnieuw te moeten tikken)

Ik zou graag een ieder willen waarschuwen, een voor de hand liggende tip willen geven en een stukje persoonlijke ervaring willen delen.

Hou je van lekker kort? Dan is de volgende zin het belangrijkste.

Koop niet (zomaar) bij Vicedeal.

Voor de iets uitgebreidere versie ga ik rustig door.

In mijn zoektocht naar een goede deal op hardware X (ik hou het graag algemeen) kwam ik op de website ViceDeal terecht. Daar werd mij het product met een korting van ongeveer 25% aangeboden. Dit deed mij beslissen er 4 ipv 3 te kopen en mijzelf en mijn gezin te trakteren op een mooie ouderwetse 4 halen 3 betalen (totaal bedrag een lage €300,-).

Ik kon betalen met CreditCard en iDeal en zag ook Apple Pay staan. Dit laatste maakte de aankoop extra leuk, want dat had ik online nog nooit gedaan. En als Apple man gaf dat naast een goed ook een veilig gevoel (stom I know).

Eenmaal de betaling gedaan ontving ik de eerste rode vlag, euh email met daarin een verhaal dat voor dit bedrag de spullen uit China kwamen, en dat ik waarschijnlijk 3 maar misschien wel 5 weken moest wachten.
Ik baalde direct dat ik niet voor €1,xx voor snelle levering had gekozen. Maar nog helemaal rozig van de 4 halen 3 betalen, ging ik mij dit fijne gevoel toch echt niet laten verprutsen door een lange levertijd.

In de weken erna ontving ik een mailtje waarbij je interne alarm opeens af gaat, maar het bleek de tracking van het pakket te zijn, raar want op de website van ViceDeal stond nog steeds dat het pakket onderweg was naar het vliegveld (2e rode vlag).

Weer een tijd later vertelde ik een vriend van mij van mijn mooie deal, en hij had zeker oren hiernaar, dus wilde ook wel even komen bestellen. We konden helaas de deal nergens meer vinden (Marja er stond dan ook dat het HELE goede deals waren en die waren vaak tijdelijk.)

Weer een tijdje later ontving ik een mailtje dat de spullen door de douane van China heen waren (?) en snel deze kant op zouden komen. In dit mailtje stond een link naar de deal die ik besteld had, er was blijkbaar weer voorraad dus de vriend er van op de hoogte gebracht.

Later die avond vertelde hij mij dat hij twijfelde of ik wel goed had gekeken, want in de omschrijving stond toch echt dat het weliswaar samen werkte met product X, maar niets over dat het product X was.

Na weken wachten en uitziend naar de postbode was dit echt niet wat ik wilde horen, dus hoppa negeer.

Weer wat dagen later ontving ik een mail dat het product deze week geleverd zou worden, er moest voor getekend worden, dus wees vooral thuis. Anders werd het naar België verscheept! (?)

Ik was die dag thuis, dus ooh happy days, ik kon ze zien en daarna er lekker mee aan de slag... (ja toch niet dan).
Eindelijk daar was de postbode, scheur, snipper, trek. Hey? Wat een niet Merk X doosjes (veel te shabby), maarjaa plaatje en kleur kloppen wel, en er zit zelfs een stikker met het merklogo op dus haha uitpakken die handel.

Hmm wat een kleine handleiding en wat een kleine lettertjes, naja gewoon inprikken dan maar, hey wat een kwalitatief slecht geluid, dat kan toch geen Merk X zijn? En waarom gebeurt er niets? Toch maar eens de handleiding downloaden van het internet dan. Begin met stap 1 (lang verhaal kort, het is niet gelukt, ook niet met de andere 3 doosjes).

Toch maar eens kijken of er nog iets op ViceDeal staat over retourneren, ooh 100 dagen gratis testen, nou hoppa dan. terug die hap. Hey wat is dit? Als je afziet van blabla, dan kun je ook retourneren zonder de klantenservice, klinkt goed... euh wacht even. hmm wat nu? Raar toch? Eens even kijken wat andere van dit bedrijf vinden.....

Ohjee dat is niet zo best, en wat moet je betalen voor retourneren? Wat helpdesk nooit berijkbaar? Apple Pay werkt niet met VISA? ING geeft nooit geld terug want je hebt zelf ja gezegd? Ohjee ohjee.

Naja, kom op, zo erg zal het allemaal toch niet zijn? Gewoon netjes via de klantenservice... tomptiedom.
3 dagen later nog niets gehoord, eens even kijken livesjat.. Hey dat werkt niet, wat doe ik verkeerd. Hoezo er wordt iets gereroute? Hoe je mond routebeveiliging..

Volgende dag, hey een mailtje van de support van ViceDeal.
Lalala we hebben nooit gezegd dat het origineel was (dat heb ik toch helemaal niet gezegd?), terugsturen duur bespaar je de moeite, we geven je 40% terug en je mag de boel houden, we geven niets terug als je voor AfterPay hebt gekozen (help help heb ik voor afterpay gekozen???, ohh nee Apple Pay pfff).

Naja ik stuur wel even een mailtje dat ik graag al mijn geld terug wil de spulletjes wil retourneren en benieuwd ben naar de verzendkosten.

Komt vast allemaal goed toch? haha (help mama).

Tot zover mijn journy (ik ben best hip) met ViceDeal, ik heb geen idee wat er nog gaat komen. Maar ik behoed graag de rest van Tweakers voor deze malaise.

Trap er niet in, deze mensen weten vast precies wat ze doen en zullen niet van het nette soort zijn.

Ik dacht voor €75 ipv €100 een HomePod Mini te kopen, ik had al eerder een aanbieding gezien voor €85,- en ging voor at extra tientje, ik weet vrij zeker dat ik heb zien staan dat het om een HomePod Mini ging, maar als ik de huidige aanbieding bekijk moet ik waarschijnlijk concluderen dat ik die avond zoveel aanbiedingen heb gezien dat ik niet meer goed keek en mij heb laten foppen.

Laat dat een les zijn, blijf wakker ook al ben je high van de eventuele korting.

Het zijn zeker HomePod Mini's aan de buiten kant, maar het geluidje wat ze wel maken klinkt totaal niet als een Apple product (blikkeriger dan blik), de handleiding en de verpakking lijken op het 1e gezicht legt, maar een klein beetje beter kijkend zie je dat het allemaal nepper de nep is.

Ik vermoed mijn geld kwijt te zijn en zie het als leer geld al leer ik ook prima voor €100 ipv €300 stel ik mij zo voor.

Mocht jij ook ervaringen hebben met dit bedrijf, en weten wat mij te wachten staat en misschien zelfs nog wel tips hebben. Dan hoor ik het graag. het is een bedrijf gevestigd in HONG KONG, ik denk niet dat mijn abbo op de Consumentenbond mij hier nog bij kan helpen, maar ga het zeker nog proberen.

5.jpg Negatief advies over kopen op Vicedeal

Doe mij maar een iPhone Mini aub.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
25 januari 2022 - 21:25    reactie #1
geplaatst door: nnsa
Je hebt er natuurlijk nu niets aan, maar één keer zoeken op Google had je veel geld en ergernis kunnen besparen:

https://nl.trustpilot.com/review/vicedeal.com

Zou je verhaal er maar bij zetten…
Negatief advies over kopen op Vicedeal
25 januari 2022 - 22:05    reactie #2
geplaatst door: Timotheus
Maar de naam ViceDeal zegt het toch al? Enige galgenhumor kan deze oplichters niet worden ontzegd: ze waarschuwen hun potentiële slachtoffers middels hun naam, en toch trappen die erin.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Negatief advies over kopen op Vicedeal
25 januari 2022 - 23:41    reactie #3
geplaatst door: orange
Niet even verder kijken dan de aanbieding lang is, kan je duur komen te staan. ;)

De website heeft toch wel een paar rode vlaggetjes. En inderdaad is drie seconden Google al genoeg om te weten dat daar bestellen niet echt een goed idee is
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 07:04    reactie #4
geplaatst door: boiing
Vicedeal doet overigens niet geheimzinnig over het feit dat ze Chinees zijn. Het is de eerste zin als je 'Over ons' klikt.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 12:42    reactie #5
geplaatst door: Flix
Dit deed mij beslissen er 4 ipv 3 te kopen en mijzelf en mijn gezin te trakteren op een mooie ouderwetse 4 halen 3 betalen (totaal bedrag een lage €300,-).
Dat er vage bedrijven, vrijbuiters, oplichters, etc, op internet actief zijn, vind ik niet iets om me druk over te maken.
Maar dat jij 300 keiharde, zuurverdiende (neem ik aan), euro's overmaakt aan 'iets' waar je geen idee van hebt wat het is, vind ik nou wel verontrustend.
Wat laat je geweldig makkelijk palen voor het gevoel van een 'mooi ouderwets voordeel'!
Bewerkt: 26 januari 2022 - 13:00 door Flix
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 13:28    reactie #6
geplaatst door: slechtkwast
palen = paaien.
Weg met de overheid weg met de mensheid.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 13:44    reactie #7
geplaatst door: Axhill
Palen = naaien  :woot:
Don't believe everything you think
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 15:48    reactie #8
geplaatst door: Flix
Dat is 'm Axhill.👍🏻
Misschien wordt het in bepaalde delen van NL niet gebruikt, of juist weer anders uitgelegd als in andere delen?
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 16:00    reactie #9
geplaatst door: slechtkwast
palen = paaien en naaien.
Weg met de overheid weg met de mensheid.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 16:47    reactie #10
geplaatst door: Timotheus
Maar laten we niet vergeten dat TS met zijn post alleen maar anderen wil waarschuwen; en zijn eerlijkheid siert hem.

Helaas is het zo, dat zodra veel mensen iets begerenswaardigs (menen te) zien dat "goedkoop" of (beter nog) "gratis" is, in de bovenkamer het licht uitgaat, en pas weer aanfloept als het kwaad al lang is geschied. Dat is een trek van de menselijke psyche die heel moeilijk uit te bannen is, en waarvan door de wereldwijde NV List en Bedrog dankbaar gebruik wordt gemaakt.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 18:30    reactie #11
geplaatst door: boiing
Maar laten we niet vergeten dat TS met zijn post alleen maar anderen wil waarschuwen ..
Zo is dat, iedereen trapt wel eens ergens in. Wat mij de laatste tijd opvalt dat er veel westerse façades inclusief hippe marketing worden opgetrokken om een gewéldig product aan te prijzen. Een soort Tell Sell maar dan online en geraffineerder. Op FB (van horen zeggen) en Instagram komen veel van dit soort 'deals' voorbij. Rommel uit China maar re-branded en van een hip sausje voorzien en daarmee de AliExpress prijs maal tien.

Bij deze ook een waarschuwing daarvoor.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 19:02    reactie #12
geplaatst door: nnsa
Op FB (van horen zeggen) en Instagram komen veel van dit soort 'deals' voorbij. Bij deze ook een waarschuwing daarvoor.
⚠️

Ook op software gebied / web-based oplossingen momenteel veel kaf onder het koren. Inderdaad heel aanlokkelijk op Instagram / Facebook aangeboden. In eens van een jaarlijks abonnement van € 248,00 voor éénmalig € 27,00 (lifetime). Deze aanbiedingen gelden maar heel kort. Maak je er gebruik van dan klopt het in principe. Na betaling krijg je meteen een ‘splendid’ aanbod om nog een upgrade te doen voor meer mogelijkheden. Ook die lijkt interessant, maarrr dan zit je wel aan een jaarlijksabonnement vast, waar je niet of nauwelijks van af komt. Die basis-module doet het wel, maar kan weinig. Opgelet dus… ⚠️ En feitelijk doet de aanbieder nog niets fout ook, maar communiceert niet transparant.

Ook een waarschuwing voor hardware: er worden SSD’s aangeboden, van zeer kleine afmetingen (iets groter dan een ouderwetse usb-stick) met opslag capaciteiten van 2TB ~ 20TB (!) voor prijzen vanaf € 29,95 ~ 99,95.
Je krijgt dan een “SSD” met daarin een flashcard met een stukje hardware dat de zaak belazert en een hele andere capaciteit laat zien dan er in werkelijkheid in zit. Deze rotzooi komt ook allemaal uit China…
Bewerkt: 26 januari 2022 - 19:18 door nnsa
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 19:55    reactie #13
geplaatst door: Timotheus
En het moet gezegd dat ook bonafide bedrijven in hun strijd om de consument wegen bewandelen die verwarrend werken en voor frustratie zorgen.

Het is tegenwoordig heel gewoon dat voor een dienst (VPN) of programma overal coupons te vinden zijn voor aanzienlijke kortingen. Overal, behalve op de site van die dienst of dat programma zelf: daar geldt de 'gewone' prijs, en niets wijst daar op het bestaan van die coupons. Met als gevolg dat wie daar nietsvermoedend zijn/haar aankoop doet, en vervolgens constateert dat hij/zij met zo'n coupon 30 of 40% korting had kunnen krijgen (en soms nog meer) toch met enig gevoel van frustratie wordt opgezadeld.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 20:18    reactie #14
geplaatst door: nnsa
En het moet gezegd dat ook bonafide bedrijven in hun strijd om de consument wegen bewandelen die verwarrend werken en voor frustratie zorgen.
Ook een goeie en eens... Is ook later niet (of nauwelijks) te herstellen.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 21:10    reactie #15
geplaatst door: catmen
"Dat er vage bedrijven, vrijbuiters, oplichters, etc, op internet actief zijn, vind ik niet iets om me druk over te maken." Dat is eigenlijk een verontrustend uitspraak! Je moet gegenwoordig zo achterdochtig zijn als wat, omdat je door van alles en nog wat kan opgelicht worden, wie mag je eigenlijk nog vertrouwen, soms zelfs je famillie niet meer! Leuk is anders, de Chinezen hebben bedrijven met UITSLUITEND chinese werknemers in Italie en produceren kleding waar dan op staat "made in Italie" en dat mag, jullie zagen toch ook hopelijk de docu (in Belgie uitgezonden) over dit gegeven en waar een Chinese werkenemer van  zo' firma het op een bepaald moment heeft over "de buitenlanders" in hun straat, zij hadden het dan over de Italiaanen (in Italie dus) die daar wonen, hallo zeg! Maar verder moet je er niet ongerust over zijn.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
26 januari 2022 - 21:17    reactie #16
geplaatst door: boiing
... omdat je door van alles en nog wat kan opgelicht worden ...
Inderdaad. En oplichten is zo oud als de mensheid, dus  ook online de laatste jaren.

... jullie zagen toch ook hopelijk de docu (in Belgie uitgezonden) ...
Ja, die was ook in NL op TV een tijd geleden. De nieuwe tijd, kijk Ruben Terlouw en al zijn docu's en nog veel meer -> China heeft zijn tentakels over de hele wereld uitgespreid. Volgens mij begon dat al met de Chinese restaurants in elk gehucht sinds de jaren '70 in Nederland :sneaky2:, maar dat terzijde. Leuke discussies voor het MacFreak café catmen, draadje politiek of maak er een over China :wink:.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
27 januari 2022 - 07:49    reactie #17
geplaatst door: RW076
Inmiddels gaat de soap gewoon verder, gisteren een mailtje of ik de service even wilde raten nav contact met de helpdesk.
Toch maar even aangegeven dat ik nog wachtte op een adres om mijn spulletjes aan te retourneren en gevraagd wanneer men dacht het geld daarna te retourneren.

Het is allemaal zo brutaal dat het bijna grappig wordt. Ik vraag mij af hoe lang men hier mee denkt door te gaan.
Die 100 dagen niet goed geld terug garantie wordt iig duur bevochten.
Ik lees inmiddels elke zin met argwaan, en denk goed na wat ik wel en niet zeg als ik terug tik.

Mag toch hopen dat ze geen tactiek in plaats hebben gebracht om mij 100 dagen aan de lijn gehouden en vervolgens te zeggen de 100 dagen zijn op.

Wat vinden jullie trouwens van het stukje.(onderaan) "Je hebt ook het recht om je retour direct zonder tussenkomst van de klantenservice naar ons retour te sturen. Download formulier hier." Ik zie momenteel overal boobytraps in, en ben angstig dat als ik hier voor kies ik allerlei rechten opzeg.

https://vicedeal.com/pages/support-center#/rma/request

P.s. leuk dat iemand opmerkte dat ik anderen probeerde te helpen, ik deel het idd om die reden. Achteraf is het altijd erg makkelijk oordelen, en vergeet niet dat ik al uren aan het surfen was om sites te vergelijken (met name op prijs), dit is tenminste mijn verklaring voor het verliezen van mijn objectiviteit. Ik was al zo lang bezig met HomePod Mini's dat ik niet meer zag dat deze site geen HomePod Mini meer aanbood. Je kijkt enkel nog naar de prijs en het plaatje en leest niet meer elke letter. Het is ook super slim om het over dezelfde prijs en de korting te hebben terwijl deze nepperds vast ook op de Ali's staan voor rond een tientje.

Ik hoop uiteindelijk mijn geld nog terug te krijgen, er moet toch iets zijn waar je je om met kunnen beroepen?
Doe mij maar een iPhone Mini aub.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
27 januari 2022 - 07:58    reactie #18
geplaatst door: boiing
Ik zou niet te lang nadenken: gewoon de klantenservice pagina invullen en dan krijg je binnen twee dagen antwoord. Je bent gefopt met het product, maar het is nog geen scam of oplichting of een niet bestaand bedrijf. Althans, nog niet :sneaky2:.... Ze hebben een klantenservice in de UK zeggen ze, grote kans dat je het daar naar retour moet sturen, dat hoor je vanzelf.
Negatief advies over kopen op Vicedeal
27 januari 2022 - 13:05    reactie #19
geplaatst door: Welldone
⚠️


Ook een waarschuwing voor hardware: er worden SSD’s aangeboden, van zeer kleine afmetingen (iets groter dan een ouderwetse usb-stick) met opslag capaciteiten van 2TB ~ 20TB (!) voor prijzen vanaf € 29,95 ~ 99,95.
Je krijgt dan een “SSD” met daarin een flashcard met een stukje hardware dat de zaak belazert en een hele andere capaciteit laat zien dan er in werkelijkheid in zit. Deze rotzooi komt ook allemaal uit China…

Hier ben ik 1 keer ingetrapt (via advertentie op FB). Precies hoe jij het beschrijft.
Wat al een ! moet zijn: als je zoiets ziet op FB en er zijn meerdere reacties, maar die zie je niet, kan je er donder op zeggen dat dat allemaal negatieve reacties zijn, die door de adverteerder zijn verwijderd. Dus daar nooit intrappen!
Negatief advies over kopen op Vicedeal
27 januari 2022 - 13:13    reactie #20
geplaatst door: nnsa
Hier ben ik 1 keer ingetrapt (via advertentie op FB). Precies hoe jij het beschrijft.
Qua afmetingen kan het op dit moment ook nog niet met SSD-memory, maar dat moet je net weten…
Negatief advies over kopen op Vicedeal
27 januari 2022 - 14:12    reactie #21
geplaatst door: Sypie
palen = paaien en naaien.
Sommige mensen staan er bij en vinden het nog lekker ook. In dit geval ook TS, die kan zien dat er geen hout van deze webwinkel klopt, dat er zoveel namaak te koop is dat het grappig begint te worden. Een website als deze is nog net geen kopie van Aliexpress, zoveel meuk en zo divers dat het gewoon niet kan kloppen.

En dan toch heel bewust en moedwillig voor zoveel geld gaan kopen? Nee, sorry, dan moet je ook niet lopen klagen wanneer je niet krijgt wat je besteld hebt. ( en ja, ik had het topic op T.net al gezien/gelezen)