Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Zijn Apple's nieuwe laptop-toetsenborden te kwetsbaar?

004

Toen Apple in 2015 de Retina MacBook uitbracht was dat het eerste model met een nieuw toetsenbord met een zogenaamde butterfly-switch onder iedere toets. Die is ontwikkeld om het toetsenbord zo plat mogelijk te maken, passend in Apple's streven naar steeds dunnere en lichtere laptops.

Dat betekende ook dat dat de toetsen minder ruimte hadden om op en neer te bewegen, de zogenaamde 'travel'. De ontvangst van dit nieuwe toetsenbord was gemengd, hoewel het vaak een kwestie van wennen leek. Een voorbeeld daarvan is te zien bij Ars Technica, daar raakten ze inderdaad na een tijdje wel aan gewend, hoewel ze er daar in eerste instantie beslist niet blij mee waren.

Citaat:

The keyboard in this MacBook is going to be a love-hate thing for a lot of people, but our impression of it got better as we used it for longer.


De nieuwe MacBook Pro modellen die Apple sinds eind 2016 heeft uitgebracht hebben ook toetsen met butterfly-switches, maar deze liggen wat hoger en hebben dus wat meer ruimte om op en neer te kunnen bewegen.

Met deze toetsen hebben sommige mensen grote problemen, vaak vooral met de spatiebalk. De butterfly-switches blijken onder andere nogal gevoelig te kunnen zijn voor stof wat er onder blijft zitten, waarna de toets kan weigeren nog dienst te doen. Of juist blijft 'hangen', waarbij bijvoorbeeld één keer op de spatiebalk drukken voor meerdere spaties zorgt.Een uitgebreid relaas van iemand waarvan de spatiebalk stopte met werken is te lezen op deze pagina. Daar vind je ook meer filmpjes en links naar andere mensen die problemen hebben met het toetsenbord van een nieuwe MacBook Pro.

Dat het ophopen van rotzooi onder de toetsen van een nieuwe MacBook of MacBook Pro een probleem kan zijn wordt ook door Apple zelf geïllustreerd. Want er is hiervoor een aparte support-pagina, waar je kan zien hoe je mogelijk weer van de rotzooi onder jouw toetsen af kan komen. Maar als het hier om een constructiefout gaat dan is dat natuurlijk niet voldoende.

Dat die problemen vooral bij de spatiebalk ontstaan is inmiddels zo bekend, dat er zelfs een liedje over is gemaakt. Dat kan je horen (en zien) in de video hieronder.Reacties

22 oktober 2017 MacFreak Verslaafde

Ik kan er na 3/4 maanden nog niet aan wennen. Mijn collega’s ook niet. Veel te luidruchtig: hoe vaak ik niet moet uitleggen dat ik echt niet aan het rammen ben... zucht. Verder is de toetsaanslag veel te gevoelig met veel onbedoelde aanslagen tot gevolg, zijn de pijltoetsen links/rechts te groot en staan sowieso alle toetsen te dicht op elkaar met, wederom veel verkeerde aanslagen tot gevolg. Dan die stinking toolbar:
1. Ik kan hem niet instellen zoals ik nodig heb, Esc F1-F6 en iTunes dus veel meer met Fn dan nodig
2. Veel te gevoelig dus regelmatig tekst kwijt omdat de Esc toets “afgaat”

Kak is dat nieuwe toetsenbord. Ik wil in mijn volgende laptop terug naar hoe het was.

22 oktober 2017 Een ware MacFreak!

In de winkel lijkt het nog niet eens zo slecht, maar in werkelijkheid is het nieuwe toetsenbord minder dan het oude!

23 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Apple Apple toch, waarom altijd die race naar het dunst...
Nu dit meer kwetsbare toetsenbord dan voordien weer het gevolg.

Citaat:

Kak is dat nieuwe toetsenbord. Ik wil in mijn volgende laptop terug naar hoe het was.


Ik neem er notie van. Nu niet dat ik me aan het luidruchtige toetsenbord stoor, maakt voor mij niet uit als DJ. En in de week er alleen op tokkelen heeft wel iets nostalgisch, met lichte verwijzing naar een oud typemachine.
Maar enkel usb-c poorten mensen. Dat is toch veel te vroeg. Alle DJ apparatuur, ook het nieuwste van het nieuws wat uitkomt, is gewoon usb.

Moest Apple het vorig model Mac Book Pro extra uitgerust hebben met een usb-c poort of twee, kon ik beslissen om mijn mid 2011 Mac Book Pro te vervangen. Nu vind ik het klote. Heb naast gewone usb apparatuur ook nog 3 thunderbolt docks op twee verschillende locaties. Moet ik daar ook weer drie adapters voor voorzien.

23 oktober 2017 Een ware MacFreak!

Aanvulling uit USB-C Devices

So far there still aren’t very many devices on the market that are directly USB-C. We suspect that it may take at least one more year (NAMM 2018?) before we see any devices in the pro audio market come out with a USB-C connection as standard.

bron: http://djtechtools.com/2016/10/28/usb-c-will-djs-producers/

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.