https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
De korte How-to video’s van Apple, waarin iets in weinig tijd lakker bondig en duidelijk uitgelegd wordt, zijn waarschijnlijk inmiddels bij zo’n beetje iedereen bekend. Ken je ze nog niet, even naar ‘How to’ zoeken op Apple’s YouTube-kanaal laat zien dat daar inmiddels een heleboel van uitgebracht zijn.

In die serie heeft Apple er nu ook een uitgebracht waarin we kunnen zien hoe je snel een elektrocardiogram kan maken met de Apple Watch 4. Omdat het opnemen van zo’n elektrocardiogram zelf maar 30 seconden duurt is het filmpje snel voorbij, dat duurt maar 36 seconden, de handelingen die ervoor nodig zijn stellen dan ook nauwelijks wat voor.
...
4 februari 2019 - 13:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Recent kon je hier lezen hoe je binnen iOS met behulp van de instellingen voor het ingebouwde schermtijd alle apps van een aparte toegangscode kan voorzien. Maar WhatsApp kan je, dankzij een update die dit weekend  is uitgekomen, deze app vanaf nu ook apart beveiligen met Touch ID of Face ID.

Let op dat in de Nederlandse release notes staat dat je dit kan doen door te gaan naar 'Instellingen' > 'Privacy' en schakel 'Schermvergrendeling' in. Maar er is een stap bij het vertalen naar het Nederlands weggevallen, dat moet zijn 'Instellingen' > ‘Account’ > ’Privacy' en sc...
4 februari 2019 - 07:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Aan het begin van deze week kon je hier lezen dat er een vervelende bug in groepsgesprekken voor FaceTime gevonden was waardoor het mogelijk was om de andere kant te horen en te zien zonder dat de andere kant dat wist. Niet echt een goede beurt voor een bedrijf dat zich zo voorstaat op privacy.

Apple beloofde toen dat er “later deze week” een iOS update uitgebracht zou worden om dit probleem op te lossen. Maar inmiddels zitten we op vrijdag, en er is nog geen update uitgebracht. Maar MacRumors meldt dat ze sinds 29 januari in hun logs m...
1 februari 2019 - 11:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/column.gif
Wayne Gretzky was de ijshocky-legende die ooit zei dat hij schaatste naar de plek waar de puck zal gaan zijn, en niet naar de plek waar die al geweest is. Sindsdien is dat de meetlat geworden voor goede bedrijven en CEO’s daarvan, schaatsen ze naar de plek waar de puck zal zijn?

Decennia daarvoor zei Henry Ford het op een andere manier: If I'd have asked my customers what they wanted, they would have told me "A faster horse.” Die uitspraak werd niet voor niets ooit door Steve Jobs aangehaald, hij begreep dat consumenten altijd zullen klagen bij verandering en niet iets kunnen willen dat er nog niet is. Maar als je nieuwe product goed is, die klachten vanzelf...
1 februari 2019 - 11:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/uBar-icoon.jpg
De meeste gebruikers van een Mac zullen allang aan de Dock van macOS gewend zijn. Maar ben je daar geen fan van, of ben je misschien net overgestapt van Windows naar macOS en vind je het moeilijk wennen, dan kan uBar beslist een interessant alternatief zijn.

Want met deze app krijg je een toolbar onderaan die veel van de opties van Windows naar de Mac brengt. Je kan ermee bijvoorbeeld bij iedere actieve app meteen een lijstje in beeld krijgen van alle open vensters. Of je kan er voor kiezen om die vensters als icoontjes te zien, als je vooral visueel ingesteld bent.


In de video hierboven kan je mogelijk al zien (vanaf 3:12) of deze app wat voor jou is, op [url...
1 februari 2019 - 10:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Trash-icoon.jpg
In de loop van de jaren is je Mac traag, overvol en één grote chaos geworden. Je kunt bestanden niet meer snel vinden, er staan programma’s op die je al jaren niet hebt aangeraakt en het opstarten duurt voor je gevoel drie kwartier. Tijd om de Mac eens goed op te schonen, maar hoeveel zin heeft dit?

Opschonen klinkt heel leuk, maar door de Mac heen klikken en hier en daar iets weggooien zet weinig zoden aan de dijk. De echte vervuiling, die op je Mac terecht komt, bij het downloaden en installeren van software bijvoorbeeld, zit vaak in een andere laag van het systeem. Verborgen mappen en bestanden bevatten onderdelen op het gebied van onder andere voorkeuren en tijdelijk opgeslagen bestanden.

[url=https://ww...
31 januari 2019 - 15:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Security-and-privacy-icon.jpg
Als je dingen op een iDevice hebt staan waarvan je niet wilt dat iedereen die kan zien, dan kan je ervoor kiezen om daarvoor een speciale app te installeren. Maar in de reviews van dat soort apps zie je dat die niet alleen vaak erg duur zijn, bij updates wil er ook nog wel eens data verdwijnen.

Daarom is het misschien een beter idee om schermtijd te gebruiken. Deze functie zit sinds iOS 12 op alle iDevices en is bedoeld om je inzicht te geven in hoeveel je jouw iPhone, iPad of iPod touch gebruikt. Maar die is met een kleine omweg ook te gebruiken om apps helemaal te vergrendelen. Schermtijd vind je in Instellingen, onderaan in het tweede blokje.
...
31 januari 2019 - 13:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KristallenBol-icoon.jpg
Er zijn twee dingen waar hier op MacFreak weinig aandacht aan wordt besteed: rechtszaken waarbij Apple betrokken is, daarvan zijn er zoveel en is het zelden echt nieuws wat de moeite waard is. De andere categorie zijn geruchten, daarvoor gaat vaak hetzelfde op als voor de rechtszaken.

Maar van tijd tot tijd maken we een uitzondering, bijvoorbeeld omdat een erg grote rechtszaak tot een einde komt, of omdat het geruchten zijn die erg aannemelijk lijken en waar we waarschijnlijk meer van gaan horen. In die laatste categorie vallen de voorspellingen die nu bij Bloomberg te lezen zijn, daaro...
31 januari 2019 - 11:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-iOS-icoon.jpg
Dat Facebook het niet nauw neemt met privacy is inmiddels voor iedereen wel duidelijk, nieuws over hoe ver dat gaat komt met regelmaat naar buiten. Het meest recente voorbeeld is dat Facebook gebruikers tussen 13 en 35 jaar betaalde voor een ‘onderzoeks-app’.

Daarbij moeten ze erg veel van hun privacy opgeven, zo werd er bijvoorbeeld gevraagd om schermafbeeldingen van hun aankopen bij Amazon. Daarbij werd gebruik gemaakt van Enterprise certificaten, iets wat door Apple in het leven is geroepen om het makkelijker te maken voor bedrijven om binnenshuis data te verzamelen, en snel (zonder de omweg via de App Store) updates binnen een bedrijf rond ...
31 januari 2019 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrBlauw-icoon.jpg
Apple’s CEO Tim Cook gaf bij de presentatie van de kwartaalcijfers drie redenen voor de dalende verkoop van iPhones. Als eerste de sterke dollar, ten tweede minder subsidies van providers en als laatste het vervangings-programma voor iPhone batterijen.

Dat goedkopere vervangingsprogramma van Apple is inmiddels afgelopen, maar aan de andere twee dingen kan Apple natuurlijk ook wat doen. Daarbij wordt ook gedacht aan het verlagen van prijzen voor providers, waardoor het mogelijk wordt om de twee overige problemen in één klap op te lossen. Want als de providers hierdoor hun prijzen verlagen, dan wordt het effect van de sterke dollar ook vanzelf een stuk kleiner. Daarbij zou Apple op deze manier voor een groot gede...
30 januari 2019 - 15:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
In de lente van 2017 startte Apple de “Today at Apple” sessies waarin je helemaal gratis van alles kan opsteken. Vanaf bijvoorbeeld het leren van wat een app allemaal kan, inclusief de basishandelingen, tot en met het leren schrijven van code, van alles komt er bij Today at Apple aan bod.

Daar komen in de VS nu drie nieuwe opties bij, Skills, Walks en Labs. Skills zijn nog meer dingen die met apps mogelijk zijn, bij Walks ga je met een Creative Pro de deur van de Apple Store uit en bij Labs licht de nadruk natuurlijk op experimenteren, en zo uitvinden waar jouw creatieve talenten liggen. In de drie afbeeldingen ...
30 januari 2019 - 13:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSupportApp-icoon.jpg
Veel van ons zullen voor ondersteuning eerst zelf op het internet zoeken en zich daarna waarschijnlijk direct tot Apple wenden of hulp op MacFreak zoeken. De ervaring leert trouwens dat voor veel van ons die laatste optie vaak het meest effectief blijkt te zijn.

Maar als je een iDevice gebruikt dan is er nog een optie: de gratis Apple Support-app. Die diende tot nu toe voor veel van ons eigenlijk alleen maar om een support-verzoek op te starten, want de zoekfunctie was nogal verborgen. Tot nu toe moest je 'naar beneden trekken', net zoals in veel andere iOS-apps, maar niet zo handig in een app die ook voor beginners bedoeld is.
...
30 januari 2019 - 12:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Sinds de lancering van de iPod in 2001 vond Apple de weg omhoog en de iPhone in 2007 droeg daar op een spectaculaire manier aan bij. Maar keer op keer je eigen records blijven verbreken is natuurlijk niet mogelijk, en de kwartaalcijfers van Apple laten dat dit keer ook zien.

Om bij het begin te beginnen, deze kwartaalcijfers sluiten keurig aan bij de open brief die Tim Cook begin deze maand publiceerde, waarin eerdere verwachtingen al werden bijgesteld. Waar in die brief nog een naar beneden bijgestelde omzet van 84 miljard werd verwac...
30 januari 2019 - 08:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
De afgelopen tijd heb je wat korte films voorbij kunnen zien komen gemaakt met iPhones. Bijvoorbeeld de twee korte films gemaakt in opdracht van Apple, bijvoorbeeld de korte film over American Football talent Eddie Siaumau of die van Jia Zhangke naar aanleiding van het Chinese nieuwjaar.

Maar ondertussen zijn er ook regisseurs die commerciële producties draaien met alleen maar iPhones. Een voorbeeld daarvan is Steven Soderbergh, die vorig jaar al de helemaal met iPhones geschoten thriller Unsane uitbracht. Maar...
29 januari 2019 - 15:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Dat Apple het afgelopen jaar bezig is geweest met het ‘bestellen’ van films en series is een publiek geheim, er zou in totaal maar liefst een miljard dollar mee gemoeid zijn. Waarschijnlijk wordt deze content als een abonnement aangeboden, hoe dat precies zal gebeuren is nog niet bekend.

Maar waarschijnlijk hoeven we niet zo heel erg lang meer te wachten om duidelijkheid hierover te krijgen. Want volgens insiders in de industrie zou Apple willen dat half april alle content klaar is, de verwachting is dan dat Apple in de weken daarna dit alles zal gaan aanbieden. Met andere woorden, eind april of begin mei zullen we misschien eindelijk weten in welke vorm dit krijgt.

Invalid Tweet ID...
29 januari 2019 - 14:14
Pagina: Vorige 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 248 Volgende