https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPod-icoon.jpg
Als je niet slechthorend bent dan weet je het waarschijnlijk niet, maar sinds iOS 7 heeft Apple al extra opties ingebouwd voor slechthorenden, onder andere in combinatie met Made for iPhone-gehoorapparaten.

Er zijn veel gehoorapparaten die hiervoor geschikt zijn, de teller staat op dit moment in meer dan 70 verschillende modellen van 30 verschillende fabrikanten. Op deze support-pagina vind je niet alleen de uitleg, maar ook de complete lijst van al die gehoorapparaten. Op je iDevice kan je dan de gebruiksduur van de batterij van je gehoorapparaat zien, het volume aanpassen, 'Live luisteren' in te schakelen, en meer.<...
6 juni 2018 - 10:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Op 4 juni verzamelden ontwikkelaars zich weer in San Jose voor het Apple Special Event als startpunt voor de WWDC (World Wide Developers Conference) 2018. Apple presenteert hier traditiegetrouw de nieuwste softwareontwikkelingen en soms worden we verrast met nieuwe hardware.

Dat laatste was jammer genoeg niet het geval, maar iOS 12, watchOS 5, een update voor de Apple TV 4K en macOS 10.14 werden wel gepresenteerd. Het nieuwe besturingssysteem voor de Mac heeft de naam van een woestijn in Californië gekregen: Mojave. Een snellere workflow staat daarin centraal. In dit artikel vertel ik je alles over macOS Mojave.

[url=https://www.passionsupport.nl/wp-content...
5 juni 2018 - 19:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Deze herfst zal Apple tvOS 12 uitbrengen voor de Apple TV 4 en Apple TV 4K, de twee modellen met een App Store. De meest opvallende verbetering hierin is de toevoeging van Dolby Atmos.

Deze technologie maakt het onder andere mogelijk om ruimtelijk geluid in een ruimte te hebben terwijl er maar één soundbar nodig is. Apple lijkt op het eerste gezicht hier trouwens niet echt snel mee, de versie van Dolby Atmos voor home theatre bestaat al sinds 2014. Maar toch is de Apple TV 4K de enige streaming player die Dolby Vision en Atmos certified is.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.tv...
5 juni 2018 - 11:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Tijdens de WWDC keynote werd natuurlijk ook een aantal van de meest belangrijke nieuwe dingen in watchOS 5 gepresenteerd, daarbij stonden meer opties voor fitness en Siri centraal.

Daarbij zijn twee nieuwe activiteiten toegevoegd: Yoga en Hiking (wandelen door de natuur). Bij die eerste gaat het meestal niet zozeer om de calorieën, maar eerder om de hartslag. En Apple Watch zal voortaan 'kijken' of je misschien bezig bent met een workout, maar vergeten bent om dat op je Apple Watch in te stellen. Als je aangeeft dat dit inderdaad zo is, dan zal die aan je dagelijkse activiteit toegevoegd worden, vanaf het moment dat je begon.
[url=https://www.apple.com/newsro...
5 juni 2018 - 10:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Bij Apple houden ze ervan om hun eigen apps vooraan te zetten, wat soms tot frustratie van ons, de gebruikers, kan zorgen. Een voorbeeld daarvan is Apple's CarPlay, waarbij je alleen maar Apple's eigen Kaarten-app kan gebruiken.

Vervelend als dat niet je favoriet is, dan moet je of navigeren met een app waar je niet dol op bent, of Apple's CarPlay dan maar niet gebruiken. Zonde als je daar ondersteuning voor hebt in je auto, het zou dan ook erg prettig zijn als Apple ook andere navigatie-apps in hun eigen CarPlay toe zou laten.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/...
5 juni 2018 - 09:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-iOS-icoon.jpg
Twee dagen geleden stond er in The New York Times een artikel waarin te lezen is dat Facebook makers van devices persoonlijke data had gegeven. Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft en Samsung zouden bij de 60 bedrijven zitten die zulke data gekregen hebben.

Dat zat Apple's CEO Tim Cook duidelijk niet lekker, en in een interview met NPR laat hij klip en klaar weten dat Apple nooit zulke data gekregen heeft, en er ook geen ...
5 juni 2018 - 08:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Dat iOS 12 tijdens de keynote van de WWDC gisteren veel aandacht zou krijgen stond als een paal boven water, en in de demo liet Craig Federighi niet alleen een boel nieuwe dingen zien, maar ook dat het een stuk sneller werkt.

Daarbij noemde hij het starten van apps en het tonen van de Deel-opties, die zullen allemaal een stuk sneller te zien zijn, waardoor iOS een stuk sneller zal aanvoelen. Bij de eerste beta-versie van iOS blijkt dit inderdaad al het geval. En niet alleen op een iPhone 6, die Apple tijdens de presentatie als voorbeeld aanhaalde, maar ook op de nieuwste iPhone X.
...
5 juni 2018 - 08:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Amac-logo-icoon.jpg
Een paar jaar geleden kon je nog 3 jaar garantie krijgen bij iCentre, Dixons, Amac en Ivizi. Dixons en iCentre zijn inmiddels allebei verdwenen, dus Amac en Ivizi waren de laatste twee die dat nog aanboden.

De zin hiervoor staat in de verleden tijd, want volgens een tip van een insider zou deze garantie bij die twee nu ook al verdwenen zijn. Dit zou te maken hebben met nieuwe afspraken tussen het bedrijf en Apple, waardoor deze verlengde garantie niet meer te claimen zou zijn, waardoor het niet mogelijk is om die nog langer te handhaven.

[url=https://www.amac.nl/media/mct_storelocator/Header_...
4 juni 2018 - 14:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
In onze eigen verwachtingen voor de keynote van vanavond temperden we de hoop op nieuwe hardware. Maar misschien was dat niet terecht, mogelijk wordt er een snellere MacBook Pro gepresenteerd.

Want in de scores van Geekbench is een MacBookPro14,3 opgedoken die tot nu toe nog niet bestaat, en erg snel is. Deze MacBook Pro gebruikt de Core i7-8750H processor met maar liefst 6 cores. Daarmee haalt hij een Multi-Core Score van maar liefst 22.316, een stuk meer dan de 16.999 die de snelste MacBook Pro van dit...
4 juni 2018 - 08:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DarkModeMac-icoon.jpg
Hoewel ze bij Apple erg hard hun best doen om zo weinig mogelijk dingen te laten lekken gebeuren er vlak voor een event nog wel eens stomme dingen. Zoals het zelf lekken van een nieuwe interface.

Dat gebeurde dit keer op de pagina voor ontwikkelaars. Daar zette Apple dit weekend een video met daarin een donkere modus voor Xcode, het programma waarin veel apps voor de Mac en iOS gemaakt worden. Apple heeft die video inmiddels alweer verwijderd, hieronder vier schermafbeeldingen daaruit die wel bewaard zijn gebleven.

https://pbs.twimg.com/media/Der7HnfW4AAJJmN.jpg


[url=https:...
4 juni 2018 - 08:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ArmCortex-A76-icoon.jpg
We hebben het hier al vaker gehad over de mogelijkheid dat Apple zelf ontworpen ARM-chips in MacBook modellen zou gaan gebruiken, omdat de ontwerpen van Apple inmiddels de snelheid van Intel's chips benaderen terwijl ze een stuk efficiënter zijn.

Maar het zou goed kunnen dat we in de komende tijd veel meer laptops gaan zien met ARM processors: ARM heeft inmiddels laten weten dat hun Cortex-A76 processor een serieuze kandidaat daarvoor is. Deze is 35 procent sneller dan zijn voorganger en komt daarmee op gelijke hoogte met Intel's Skylake i5 pro...
2 juni 2018 - 19:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HighSierra-icoon.jpg
Een paar dagen geleden kwamen er updates van alle Apple's besturingssystemen uit, behalve voor macOS. Kennelijk moest er nog een paar bitjes daarin rechtgezet worden.

Inmiddels lijkt het er op dat dit gebeurd is, want macOS 10.13.5 High Sierra staat klaar op Apple's servers en dus ook onder Updates in de Mac App Store. Deze update zorgt voor verbeteringen in stabiliteit en prestaties, Apple raadt deze update dan ook aan voor alle gebruikers. Daarbij zit er één nieuwe optie in, met deze update komt Berichten in iCloud ook naar de Mac.Als je Berichten in iClou...
1 juni 2018 - 23:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WWDC2018-icoon.jpg
De verwachtingen zijn vaak hooggespannen welke hardware Apple tijdens de WWDC zal uitbrengen. Dat gebeurt soms ook wel, maar de D in WWDC staat niet voor niets voor Developer, het gaat vooral over software.

Wat betreft de hardware: daar wordt hard aan gewerkt maar er zou niets klaar zijn voor deze WWDC. Later dit jaar zouden er nieuwe MacBook Pro modellen en een nieuwe 12 inch MacBook met nieuwe Intel processors gaan komen, en mogelijk ook een opvolger voor de MacBook Air, die tegenwoordig het instapmodel van Apple is.

[img]https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxI...
1 juni 2018 - 14:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PixelmatorPro-icoon.jpg
Begin november kwam er een nieuwe concurrent voor Photoshop op de markt: Pixelmator Pro. Vooral voor mensen die niet alle geavanceerde opties in Photoshop gebruiken een interessante optie, niet in de laatste plaats omdat Pixelmator Pro een stuk goedkoper is.

Want voor € 64,99 kreeg je bij versie 1.0 al erg veel, en door de 1.1 upgrade die nu net uitgekomen is wordt dit programma nog een stuk interessanter. De makers zelf hebben het over een 'massive update', als je de hele lijst bekijkt dan is het moeilijk om het daar niet meer eens te zijn.

Als je de complete release notes wilt lezen dan kan dat [url=http://www.pixelmator....
1 juni 2018 - 12:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AugmentedReality-icoon.jpg
Apple was het eerste tech-bedrijf dat echt groot inzette op Augmented Reality (AR) met ARKit in iOS, Google kwam voor Android met een antwoord daarop, de naam daarvan is ARCore.

Voor dit framework worden nu door Google zelf ook AR apps gebouwd, waarvan inmiddels de eerste in de iOS App Store is verschenen: Just a Line - Draw in AR (gratis). In deze app kan je simpele tekeningen over de realiteit heen zetten, daarvan korte video's maken en die daarna vanuit de app zelf delen. In de promo-video hieronder kan je goed zien hoe dit wer...
1 juni 2018 - 10:54
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 210