https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DellLogo.jpg
Dell heeft een erg groot scherm geïntroduceerd, waarbij het duidelijk Mac-gebruikers in het gedachten had. Deze UltraSharp 40 Curved WUHD Monitor is ’s werelds eerste 40-inch ultrawide curved monitor met een resolutie van maar liefst 5120 × 2160 pixels (ook bekend als WUHD of 5K2K).

Die resolutie is ongeveer gelijk aan een 32-inch 4K display, maar dan wel met 33 procent meer ruimte. Voor de mensen van de Consumer Technology Association (CES) 2021 voldoende om Dell hiervoor een Innovation Award te geven. Daarbij speelde ook de uitstekende kleurweergave, waarbij Dell ook ComfortView Plus heeft toegepast. Dit is een ingebouwd blauw scherm dat altijd op een laag niveau aan staat, waardoor er minder blauw licht in de ogen van de gebruiker komt, t...
11 januari 2021 - 09:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Parler-app-icoon.jpg
Recent hebben sociale media langzaam maar zeker laten zien dat de vrijheid van meningsuiting bij hen grenzen kent. Die bestaan met name uit het verspreiden van onwaarheden die grote invloed hebben, en het delen van boodschappen die geweld tot doel hebben of daartoe kunnen leiden.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rond het Capitool van de afgelopen week worden nu steeds meer maatregelen genomen, waarbij Apple onder andere ook een rol speelt. Dat is met name het geval bij de app Parler, die zich de afgelopen tijd steeds meer als een alternatief voor Twitter opwierp. Omdat er in Parler veel minder gemodereerd werd was dat voor veel mensen aan de rechterkant van het politieke spectrum in de VS reden om die app te gebruiken.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zAr...
11 januari 2021 - 09:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5-icoon.jpg
Zowel de Apple Watch Series 6 als de Apple Watch SE worden onder andere aangeprezen omdat de nieuwe always-on ingebouwde hoogtemeter voortdurend in real-time alle hoogten-veranderingen bijhoudt. Wat daarbij niet verteld wordt dat dit alleen zo is als het weer geen al te grote uitslagen laat zien.

Dat dit laatste het geval is weten we door dit rapport van de Duitse site iphone-ticket.de (hier in het Nederlands dankzij Google Translate). Meerdere lezers van deze site kwamen er ach...
8 januari 2021 - 13:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Het is nog niet duidelijk wanneer Apple een eigen auto uit gaat brengen, de voorspellingen variëren tussen één en vijf jaar. Eén ding is inmiddels in ieder geval zeker: Apple is inderdaad bezig aan een auto en is ook van plan die echt uit te brengen, in samenwerking met een bestaande autofabrikant.

Die zekerheid komt van Steve Kopack van CNBC, die op Twitter een verklaring van Hyundai plaatste (hieronder te zien). In die verklaring wordt niet alleen bevestigd dat Apple in gesprek is met Hyundai, maar ook dat de de mensen van Apple in gesprek zijn met andere autofabrikanten. De geruchten dat Apple dit soort gesprekken voert doen al een tijd de ronde, maar dit is voor het eerst dat die bevestigd worden.


In een veel eerder stadium zouden er bijvoorbeeld gesprekken met BMW zijn gewee...
8 januari 2021 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SealOfThePresidentOfTheUnitedStates-icoon.jpg
Ook als je maar een héél erg klein beetje van het nieuws van de afgelopen dagen hebt meegekregen dan kan je het niet gemist hebben; wat bij de Rijksdag eind augustus net niet gebeurde vond wel in de VS plaats: de zetel van de democratie werd bestormd en (tijdelijk en gedeeltelijk) ingenomen.

Behalve de enorme schade aan de democratie zijn inmiddels ook al vijf doden te betreuren door deze gebeurtenissen, waarvan één aan de kant van de politie die het Capitool moest bewaken. Onmiddellijk daarna kwamen natuurlijk veel reacties, niet alleen vanuit de politiek maar ook van kopstukken van het bedrijfsleven. Apple’s CEO Tim Cook was relatief laat daarmee, waarschijnlijk omdat hij bijna altijd erg voorzichtig ope...
8 januari 2021 - 10:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Digitale informatie in de auto weergeven blijkt een probleem, dat blijkt uit alle auto’s waarin door eindeloze menu’s ‘heenlopen’ de enige manier is om instellingen aan te passen. Exact het tegenovergestelde van de filosofie van Apple, de gebruiker alleen maar de opties geven die nodig zijn.

Mercedes heeft net een compleet nieuw dashboard gepresenteerd, het Mercedes MBUX HyperScreen. Een gebogen glasplaat met daarin drie digitale schermen verwerkt, met daarnaast de analoge ventilatie openingen. Het eerste scherm achter het stuur kan je de snelheid en het toerental laten zien met analoog uitziende meters. Maar omdat het een digitaal scherm is kan het ook compleet andere schermen weergeven. Hetzelfde geldt voor de twee schermen in het midden, waar in de regel vooral je route in beeld zal zijn.


Het idee e...
7 januari 2021 - 16:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Oog-icoon.jpg
Bij de invoering van Face ID in de iPhone X in november 2017 wezen sommige mensen op de nadelen, het werkt bijvoorbeeld niet met een das voor je gezicht (geldt ook voor een mondmasker). Maar Apple koos niet voor niets hiervoor, gezichtsherkenning is veel veiliger dan een vingerafdruk.

Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder, en kondigt Intel een vergelijkbaar systeem aan onder de naam RealSense ID. De grote vraag bij dit soort systemen is eigenlijk altijd hoezeer een fabrikant op het gebied van veiligheid vertrouwd wordt. De vraag lijkt of dat vertrouwen groot genoeg is in Intel, zeker na de Meltdown, Spectre en  ZombieLoad attacks. Daar was steeds sprake van aanvallen op processor-niveau, waardoor het heel erg moeilijk is de eindgebruiker hier goed tegen te beschermen.

[url=https://www.macfre...
7 januari 2021 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacBookAir-M1-icoon.jpg
Dat de coronacrisis zorgt dat er meer laptops en tablets verkocht worden is al een tijd bekend, en ook al vaker hier op MacFreak gemeld. Maar hoe groot die groei was tot nu toe niet precies bekend. Daar komt nu verandering in, dankzij cijfers van onderzoekbureau TrendForce.

Uit dat onderzoek van TrendForce blijkt dat de groei bij de laptops in het afgelopen jaar maar liefst 22,5 procent was, waardoor het totaal van de wereldwijd verkochte laptops voor het eerst boven de 200 miljoen uitkwam. Die enorme vraag is te merken in de levertijden, die sowieso al onder druk stonden doordat de productiebedrijven natuurlijk ook last hebben of hebben gehad van de coronacrisis. Wil je een nieuwe laptop bestel die dan ruim van te voren, zodat je geen last heb...
7 januari 2021 - 11:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12mini-icoon.jpg
Bij het uitkomen van de iPhone 12 mini waren er duidelijk veel mensen blij met dit kleinere model, ook hier op het forum was dat goed te merken. Dankzij het 5,4-inch display is toch alles goed te zien op deze iPhone, ondanks de relatief kleine behuizing (6,42 bij 13,15 cm).

Of Apple dit jaar ook nog zo’n kleiner model zal uitbrengen lijkt onzeker, want volgens cijfers van Consumer Intelligence Research Partners verkopen alle andere nieuwe modellen in de VS veel beter dan de iPhone 12 mini‌. In het overzicht hieronder zie je alle modellen die Apple op dit moment in het programma heeft, in de bovenste balk zie je van rechts naar links eerst de iPhone 12 mini, dan de iPhone 12 Pro Max, gevolgd door de iPhone 12 Pro en de iPhone 12.

[img]htt...
6 januari 2021 - 15:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12MagSafe-icoon.jpg
Apple gebruikt zelden een bepaalde techniek op maar één device, meestal zien we het later bij andere devices terug. Zo werd eerst de Apple Watch opgeladen met een magnetische ring, inmiddels wordt iets vergelijkbaars gebruikt bij de iPhone 12 en zijn MagSafe oplader. Maar Apple werkt aan meer.

Dat weten we dankzij twee net verleende patenten, die kennelijk vlak na elkaar uitgegeven zijn, want de twee nummers liggen erg dicht bij elkaar: 10,886,769 en 10,886,771. Daarin zien we dat zowel Ma...
6 januari 2021 - 14:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KristallenBol-icoon.jpg
Een nieuw jaar betekent niet alleen een nieuw begin, maar natuurlijk ook nieuwe voorspellingen van Ming-Chi Kuo. De man waar we altijd extra aandacht aan besteden, simpelweg omdat hij het achteraf verdraaid vaak bij het rechte eind blijkt te hebben gehad.

Naast de nieuwe AirTags heeft hij nog veel meer voorspellingen uit zijn hoge hoed getoverd. Daarbij valt vooral een ‘augmented reality device’ op. Tussen aanhalingstekens, want dat zou bril kunnen betekenen, maar ook een headset, of allebei. Jammer genoeg specificeert Ming-Chi Kuo dat nu niet. Daarbij bieden zowel iPhones als iPads ook augmented reality, het zou in theorie dus ook mogelijk zijn dat hij het daar over heeft (hoewel dit niet voor de hand ligt).

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleG...
5 januari 2021 - 14:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Dat Apple’s device om dingen makkelijk mee terug te vinden AirTag gaat heten is een publiek geheim. Zo kon je een kleine vier maanden geleden hier al ‘renders’ daarvan zien, die gebaseerd waren op de echte AirTags (er werden gerenderde beelden gebruikt om de bron te beschermen).

Inmiddels zijn daar echte beelden bij gekomen, in dit geval gaat het om een animatie van Apple zelf die door een ontwikkelaar ontdekt is. Waarschijnlijk gaat het hier om de animatie die we op een iPhone of iPad te zien gaan krijgen als je een AirTag daarmee succesvol gekoppeld hebt. Deze animatie is te zien in de video van ‘lekker’ Jon Prosser hieronder, het stuk waar het om gaat begint op 6:42.


De rest van de video daarvoor is voor ons minder...
5 januari 2021 - 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Sinds 2014 is de gratis app Amphetamine in de Mac App Store te vinden. Met deze app kan je ervoor zorgen dat een Mac niet ongewild in de slaapstand gaat, met extra instellingen om dat bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd of tot een bepaald tijdstip te laten gebeuren.

Deze app is duidelijk populair, sinds die in de App Store staat is die 432.000 gedownload, en de 4,8 uit vijf sterren maken ook duidelijk dat de gebruikers er bijna unaniem tevreden over zijn. Niks aan de hand, zou je zeggen, maar op 29 december kreeg William Gustafson, de ontwikkelaar van Amphetamine, een bericht van een vertegenwoordiger van de App Store dat zijn app de regels rond veiligheid van de App Store Guidelines zou overtreden. Op zich al vreemd da...
5 januari 2021 - 11:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneFoldableConcept-icoon.jpg
Half november kon je hier al lezen dat volgens het Taiwanese Economic Daily News er twee opvouwbare devices van Apple door Foxconn getest zouden gaan worden. Daarbij zou het vooral gaan om de scharnieren, die tijdens zulke testen 100.000 keer openen en sluiten moeten kunnen doorstaan.

Voor het perspectief, bij laptops wordt dat tussen de 20.000 en 30.000 keer getest, maar opvouwbare telefoons worden natuurlijk ook vaker open dicht gedaan. Daarbij worden ze sowieso aan meer blootgesteld, de kans dat ze vallen is bijvoorbeeld een stuk groter. Volgens hetzelfde Taiwanese Economic Daily News heeft Foxconn deze testen inmiddels helemaal afgerond (vi...
4 januari 2021 - 13:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
Dat de nieuwe Macs met Apple’s eigen processor een stuk sneller zijn dat heb je hier al vaker kunnen lezen. Minder aandacht is er geweest voor de verschillen tussen deze Macs en de vorige types, en hoe ze zelfs een beetje op iPhones en iPads lijken.

Het laatste komt erg duidelijk naar voren als je Apple’s uitleg hoe je een Mac met Apple Silicon kan reactiveren of herstellen met Apple Configurator 2 leest. Het feit dat Apple Configurator 2 daarin voorkomt is eigenlijk al bijzonder, want de openingszin van Apple bij de omschrijving van deze app is “Met Apple Configurator 2 implementeert u op eenvoudige wijze iOS-apparaten”. Maar in de release notes van versie 2.13.3 van Apple Configurator 2 staat toch ook echt “Ondersteuning voor het terugzetten van macOS op Mac-computers met Apple Silico...
4 januari 2021 - 08:54
Pagina: Vorige 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 370 Volgende