https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
Gisteren werden de nieuwe iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max gepresenteerd. En alsof dat nog niet genoeg was kregen we voor het eerst ook de nieuwe HomePod mini te zien, die mede dankzij de prijs waarschijnlijk een doorslaand succes gaat worden.

Dat betekent natuurlijk ook dat er commercials voor al dit nieuws uitgebracht gaan worden, en inmiddels is het zover. In alle commercials weet Apple in korte tijd veel van de belangrijkste dingen over het voetlicht te brengen, terwijl het er natuurlijk allemaal mooi, aantrekkelijk en gelikt uitziet. Hieronder alle drie, waarbij opvalt dat de commercial voor de belangrijkste (de iPhone 12 Pro modellen) ook meteen de langste commercial is, terwijl de goedkoopste (de Ho...
14 oktober 2020 - 16:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12And12Max-icoon.jpg
Als je jezelf gek wilt maken dan moet je eens proberen op een regenachtige zondagmiddag alle verschillende frequentie-banden van 5G en LTE uit je hoofd te leren. Dat zijn er zo akelig veel, dat je waarschijnlijk al heel erg snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar om het overzicht van Apple van al die banden te begrijpen hoef je er gelukkig helemaal niet veel van te weten of te begrijpen, door simpelweg naar de nummers ervoor te kijken zie je al snel welke door welke iPhones ondersteund wordt, en welke ontbreken. En dan zie je al snel dat de modellen die in de VS, Canada en Japan verkocht worden de meeste van die banden ondersteunen. Met andere woorden, als je erg veel interna...
14 oktober 2020 - 13:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BeatsLogo.jpg
Toen eergisteren de aparte pagina van Beats van Apple’s site verdween werd dat door veel gezien als de eerste stap bij de introductie van Apple’s eigen koptelefoon, de AirPods Studio. Maar inmiddels weten we beter, de enige aankondiging op het gebied van audio was de nieuwe HomePod mini.

Maar inmiddels is een heel andere mogelijke reden naar boven gekomen waardoor de Beats-pagina mogelijk even helemaal verdwenen was: er zijn nieuwe Beats-oortjes aan het programma toegevoegd. En dat is meteen ook een erg aantrekkelijk optie, want de Beats Flex zi...
14 oktober 2020 - 13:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Keynote-6-Mac-icoon.jpg
Gisteravond presenteerde Apple de nieuwe HomePod mini, de iPhone 12 en iPhone 12 mini en de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Weer lieten ze in Cupertino zien dat ze prima kunnen omgaan met presentaties zonder publiek, de boodschap kwam ook nu weer luid en duidelijk over.

De complete presentatie duurde een uur en bijna elf minuten, maar zoals altijd zijn er natuurlijk ook al weer kortere versies in omloop. Daarom hieronder niet alleen die volledige versie van Apple, maar ook eentje die het voor elkaar krijgt om het allerbelangrijkste in maar 51 seconden te stoppen. De meeste van dat soort video’s voelen vaak erg gehaast aan, want zijn niet meer dan een hoop snel achter elkaar geplakte stukjes.

https://www.youtube.com/watc...
14 oktober 2020 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProLineup-icoon.jpg
Naast de iPhone 12 en iPhone 12 mini heeft Apple gisteren ook de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max geïntroduceerd. Deze zijn allebei te bestellen vanaf aanstaande vrijdag 16‑10 om 14:00 uur. De iPhone 12 Pro zal een week daarna te koop zijn, voor de  iPhone 12 Pro Max is dat vrijdag 13 november.

Het meest in het oog springende aan deze nieuwe iPhones is het design, waarbij de iPhone 4 en 4s duidelijk mede de inspiratie zijn geweest, en het feit dat deze nu 5G ondersteunen. Dat laatste betekent vooral dat ze klaar zijn voor de toekomst. In Nederland worden de komende jaren [url=https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/telecommunicatie...
14 oktober 2020 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
Apple introduceerde in februari 2018 de allereerste HomePod, inmiddels is er een kleintje aan deze familie toegevoegd: de HomePod mini. Hoe die presteert op audio-gebied is nog niet bekend, maar gezien de veel lagere prijs lijkt de kans groot dat deze een groot succes gaat worden.

In de VS kost deze nieuwe en kleinere HomePod in zowel wit als spacegrijs 99 dollar, bij ons is dat € 96,50. Het ‘bij ons’ betekent in dit geval in de landen in de buurt waar Apple wel HomePods aanbiedt, bijvoorbeeld in Duitsland. Daar zal de nieuwe HomePod mini trouwens vanaf 6 november te bestellen zijn, tien dagen later is die daar dan ook echt te koop. Die data zijn dezelfde als in de VS....
14 oktober 2020 - 09:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
Apple heeft de nieuwe iPhone 12 en iPhone mini onthuld, waarbij weer stevige stappen gezet worden. Daardoor zijn bijvoorbeeld nog meer geavanceerde games mogelijk en worden onze foto’s nog beter. Daarbij valt naast de 6,1-inch iPhone 12 vooral de nieuwe 5,4-inch iPhone mini op.

Dat maakt die iPhone mini waarschijnlijk meteen een echt hebbeding voor een grote doelgroep, die daarmee een kleinere iPhone krijgt dan de iPhone SE, maar wel met een stuk groter scherm. In de afbeelding hieronder is dat verschil goed te zien. Daarbij is de mini natuurlijk goedkoper dan de iPhone 12, de instapprijs daarvan is 909 euro, voor de iPhone 12 mini ligt die 100 euro lager, dus 809 euro.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt...
13 oktober 2020 - 22:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Het is duidelijk dat Apple steeds meer inzet op Ultra Wideband. De U1 chip verscheen het eerst in de iPhone 11 modellen en de komende tijd worden er meer devices verwacht met deze chip, waaronder de AirTags. En daar zouden de HomePod mini en de nieuwe Apple TV een hoofdrol in kunnen krijgen.

Apple heeft al eerder laten zien dat het graag meerdere devices inzet om ze met elkaar te kunnen laten werken, zoals bijvoorbeeld bij een woninghub voor HomeKit-accessoires. Daarbij gebruik je een HomeHomePod, Apple TV of iPad die dan als zo’n hub fungeert. Vooral handig voor gebruikers die meerdere di...
13 oktober 2020 - 10:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
Ruim tien dagen geleden kwam Apple met oplossingen voor mensen die sinds het updaten naar watchOS 7 problemen hadden, meer daarover in dit nieuwsbericht. Het lag voor de hand dat er een update zou gaan komen voor de problemen die het meest voorkomen, en inmiddels is het zover.

Het versienummer van deze update is 7.0.2 en volgens de release notes lost het in ieder geval twee problemen op. Het eerste is het te snel leeglopen van de batterij, waarbij Apple er niet bij vertelt om welke batterij het gaat. Niet onbelangrijk, want er zijn zowel mensen waarbij de Apple Watch sinds watchOS veel sneller leegloopt als mensen wa...
12 oktober 2020 - 20:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BeatsLogo.jpg
Alles van Beats was altijd op Apple’s site niet alleen te vinden via een zoekopdracht, er was ook een aparte pagina waarop ze allemaal bij elkaar gepresenteerd werden. Dat liet het belang voor Apple van deze lijn zien, het bedrijf werd tenslotte niet voor niets in 2014 door Apple overgenomen.

Tegelijkertijd zijn er geruchten dat er binnenkort een over-het-oor koptelefoon onder Apple’s eigen merk zou komen, die zou de AirPods Studio gaan heten. Als die geruchten kloppen dan ligt het voor de hand dat er op dit gebied wat bij Apple gaat gebeuren, en dat blijkt het geval. Als je op dit moment op Apple’s site zoekt naar “Beats” dan krijg je bovenaan in de zoekresultaten “Accessoires voor Beats by Dr. Dre” te zien...
12 oktober 2020 - 17:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/appstore_logo.jpg
Je kon hier al eerder lezen over het conflict tussen Epic, de maker van Fornite, en de App Store. Inmiddels is er een uitspraak met een voorlopige voorziening (preliminary injunction), een rechterlijke beslissing in afwachting van een uitgebreide rechtszaak.

Maar de vlag gaat beslist niet uit bij Epic, want het gedeelte waarvoor ze in het gelijk zijn gesteld gaat over de Unreal Engine. Die mag Apple. niet langer blokkeren voor andere app-makers. Dat betekent dat Epic daarvan nog inkomsten zal krijgen, maar dat valt in het niet bij wat er verdiend wordt aan de ontzettend succesvolle game Fortnite. Dat Epic naar de rechter ging om...
12 oktober 2020 - 13:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Toen begin van dit jaar de MacFreak Shop van start ging wisten we dat dat dit een investering voor de lange termijn was, en dat het wel even zou duren voordat alles goed op gang zou komen. We kunnen inmiddels melden dat het steeds beter gaat met de Shop, en dat we die tegelijk stevig hebben aangepakt.

Die toename betekent dat er voor het eerst een bescheiden winst wordt gedraaid in de MacFreak Shop. Dat betekent dat we, zoals we bij het begin al aankondigden, bezig zijn met te kijken hoe dat geld weer in MacFreak geïnvesteerd kan worden. Op dit moment betekent dit dat we aan het kijken zijn naar nieuw bloed om bij te dragen aan het nieuws hier. Het ...
12 oktober 2020 - 12:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSilicon-icoon.jpg
Morgen presenteert Apple de nieuwe iPhones en het is bijna honderd procent zeker dat de kleinere versie van de HomePod dan ook het levenslicht zal zien. Maar is het dan gedaan met de Apple events voor dit jaar, of komt er nog een? Mogelijk staat er nog een grote lancering voor de deur.

Die laatste zouden de eerste Macs met eigen processors zijn, wat Apple voor het moment ‘Apple Silicon’ gedoopt heeft. De geruchten daarover zijn niet duidelijk, soms gaat het over een nieuw 12-inch MacBook, maar ook een 13-inch MacBook Pro met zo’n nieuwe processor komt in diezelfde geruchten soms voorbij. En wie weet, misschien is de reden voor die verwarring dat Apple binnenkort allebei deze modellen met de eigen processor uit gaat brengen?

...
12 oktober 2020 - 08:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Apple TV+ werd op 1 november vorig jaar gelanceerd, en werd meteen bij nieuwe devices gratis aangeboden. Heb je daar toen meteen gebruik van gemaakt dan zal je dus binnenkort moeten beslissen of je dat abonnement door laat lopen of dat je het juist gaat opzeggen.

Tenminste, dat was de situatie tot gisteren, toen Rene Ritchie een tweet de wereld instuurde waarin hij schrijft dat Apple ons allemaal drie extra maanden geeft. Als zomaar iemand dit geschreven had dan zouden we het waarschijnlijk niet vermeld hebben, maar Rene Ritchie is goed ingevoerd en heeft korte lijntjes bij Apple. De kans dat dit waar is lijkt dan ook heel erg groot,...
9 oktober 2020 - 15:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Keynote-6-Mac-icoon.jpg
Dinsdag 13 oktober zal Apple ons de nieuwe iPhones en de eerste HomePod mini presenteren. Wil je dan graag verrast worden dan moet je nu niet doorlezen, want hieronder komen heel veel details daarvan voorbij. Alvast één tip van de sluier: MagSafe maakt een comeback, maar nu voor iPhones.

Magsafe was de connector voor de netadapter van de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro modellen van 2006 tot en met 2015. Een fantastische uitvinding, die in veel gevallen deze laptops voor desastreuze vallen heeft behoed. Volgens deze post op Weibo (in het Chinees) komt deze optie nu terug, naar dan voor iPhones. Het zou gaan om een hoesje met een magnetische aansluiting, en twee adapters die ook m...
9 oktober 2020 - 14:45
Pagina: Vorige 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 356 Volgende