@ Timotheus: ik misgun je de hulp hier niet hoor, in tegendeel, het laat weer eens zien wat een fijn forum MacFreak is!  :thumbs-up:

Maar als jij je Mac Pro een paar jaar geleden had verkocht had je zelfs winst gemaakt, volgens mij kan je hem nu nog verkopen terwijl je quitte speelt (de 5,1 is volgens mij nog steeds in trek).

Lees ook eens dit draadje: Is de Mac mini eigenlijk de low-budget Mac Pro?
geplaatst door: GeorgeM
https://everymac.com/systems/apple/mac_pro/faq/difference-between-mac-pro-power-mac-g5.html

https://everymac.com/systems/apple/powermac_g5/index-powermac-g5.html

Knip

NB: het grootste verschil is eigenlijk: een G5 draait Universal binary software (zie: OSX Snow Leopard 10.6.8 en Rosetta),

Even voor de duidelijkheid , de G5 kan geen 10.6 meer draaien.
Blijft een leuke machine maar helaas alleen voor 10.4 of 10.5 waarbij ik met name 10.4 draai vanwege het starten van OS 9 programma’s is dan nog lekker snel met een ssd  :biggrin:
geplaatst door: pjottervmr
@ GeorgeM: dit is inderdaad een fantastisch forum. Je vindt hier behalve een prettige sfeer enorm veel know-how, die in winkels niet altijd voorhanden is. Dit forum voorziet echt in een grote behoefte.
geplaatst door: Timotheus
Ik heb ook nog een 3.1 in gebruik, maar ik heb 'm pas een jaar. De videokaart van mijn oude iMac had het het begeven, maar ik had geen zin om veel geld voor een nieuwe Mac uit te geven en een nieuwe videokaart was echt te duur voor zo'n oude machine. (700-800 euro) Toen zag ik een oude 3.1 voorbij komen voor weinig en na wat research heb ik dat beestje in huis gehaald.

Hij werkte prima, maar was erg traag en draaide nog Mountain Lion geloof ik. Dus SSD erin, ik heb de WiFi/BT kaart vervangen door een modernere, 16 GB ECC geheugen via eBay gekocht en geïnstalleerd en zo draaide hij opeens op High Sierra. (via de Dosdude1 patcher) Toen Mojave uit kwam heb ik een GTX 680 op de kop getikt en nu draai ik al een tijdje op de laatste versie van Mojave. En dat voor een machine van 11 jaar oud, niet slecht toch? Het voelt natuurlijk niet zo snappy als een moderne Mac, sommige apps duren wat langer om op te starten, maar met die SSD en veel geheugen valt dat echt reuze mee.

Sterker nog, het is mijn dagelijkse machine voor in de woonkamer. Ik heb er een mooi UWHD scherm aangehangen en ik kan er nu via Bootcamp best aardig op gamen. Geen shooters, daarvoor zijn de framerates net ff te laag, maar mijn citybuilders werken prima. Ook wat zwaardere pakketten als Photoshop en Logic werken gewoon goed. Uiteindelijk wil ik wel overstappen naar een 4.1 of 5.1, maar eigenlijk heb ik daar helemaal niet zo'n haast mee, dit is gewoon een best fijne machine om mee te werken. :)
geplaatst door: saaihead
Dank je voor je feedback, nietzosaaihead, en veel plezier van je mooie ouwe MacPro!
Hartelijk welkom hier op MacFreak, BTW.

Heb jij trouwens ervaring met USB>DB9 (RS232) serial drivers voor je game controllers?
Ik zit namelijk al een poos te sukkelen met FTDI en Prolific drivers om een oud ELO Touch 15" scherm actief te maken op welk Macje dan ook.

Merci!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!
Ja bedankt! Komt helemaal goed met die Mac van mij.  :thumbs-up:

Maar ik heb niet heel veel ervaring met serial to usb converters, wel onder Windows, maar onder Mac heb ik ze nog nooit gebruikt. (ik game met keyboard en muis) Ik had wel gezien dat er kant en klare oplossingen voor Mac bestaan voor een seriele poort, met drivers, maar dat was al een tijd geleden en ik weet niet of die drivers ook onder nieuwere versies van macOS draaien. Ik heb wel zo'n FTDI dingetje liggen, daar heb ik drivers voor gevonden voor Mac en ik kan de poort zien nu binnen de Arduino tool. (ik wist ff niet hoe ik die poort anders kon zien) Maar ik heb niet zo'n ELO scherm dus geen idee hoe vanaf hier verder te gaan.

Wel leuk project  :smile:
geplaatst door: saaihead
Wel, voor de ELO Touch heb ik touch drivers nodig, nl: UPDD. En die heb ik.

De ELO komt uit op VGA voor het beeld (en dat werkt), RS232 op SUB-D 9 voor de touch.

Voor dat laatste heb ik dan weer drivers nodig voor het verloopje van SUB-D 9 > USB A.
Al naargelang van de chip in het verloopje zijn dat Prolific of FTDI drivers. Beide heb ik.

In de terminal kan ik zien dat er touch gegevens binnenkomen op de Mac, maar als muis werkt die antieke ELO nog niet.

Een seriële poort open leggen in Mac OS lijkt effe niet zo evident...

Bedoeling is om daar mettertijd Chamsys Magiq DMX lichtstuursoft op te kunnen draaien.
Die werkt nu al, maar Chamsys is erg gebaat bij een touchscreen.

Sorry voor het offtopic.
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!
antw: Wie gebruikt er nog een Mac Pro 1.1/ 2.1/ 3.1/ 4.1/5.1 en waarvoor?
reactie #57 geplaatst: 19 augustus 2019 - 21:29
Ik gebruik de MacPro 5.1 voor grafisch werk, Photoshoppen, eigenlijk voor het hele varken van Adobe, Sketchup, iWeb (!), Hype, iMovie, enz.
Heb wel een aparte configuratie:
wonderlijke combinatieklein.jpgWie gebruikt er nog een Mac Pro 1.1/ 2.1/ 3.1/ 4.1/5.1 en waarvoor?
geplaatst door: jan verheijen
Noi tutti siamo essiliati vivendi entro la cornice di uno strano quadro. Chi sa questa vive da grande, gli altri sono insetti. Leonardo.