https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXr-icoon.jpg
Kort nadat de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X aan het publiek gepresenteerd werden klonk er al kritiek dat Apple te laat is. Die kritiek kwam onder andere ook van mede Apple-oprichter Steve Wozniak. Niet echt verbazend, want hij is een ontzettend grote gadget-freak.

Eigenlijk vreemd, want het lijkt er erg op dat de techniek eigenlijk nog niet helemaal klaar is voor devices met opvouwbare schermen, want die lijken nog wel wat problemen te ...
4 maart 2019 - 14:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Batterij-iPhone-iOS-7.jpg
Je vingers vliegen gedreven over het toetsenbord. Je werpt vluchtig een blik op de klok. Je hebt nog een klein uurtje om dit document af te maken - lastig, maar zeker haalbaar. Je wilt net beginnen aan de volgende alinea wanneer het scherm plots zwart wordt. De moed zinkt je in de schoenen...

...want je bent helemaal vergeten je laptop  op te laden. Nu maar hopen dat je het document hebt opgeslagen... Dit - of een soortgelijk - scenario is je vast wel eens overkomen. De oplossing lijkt simpel - door je laptop zo vaak mogelijk op te laden, kom je nooit met een lege batterij te zitten. Toch is ook deze situatie niet ideaal. Het kan namelijk schadelijk zijn voor je laptop om het apparaat vaker op te laden dan no...
4 maart 2019 - 13:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2018-icoon.jpg
Dat Apple voor een USB-C aansluiting heeft gekozen op de nieuwe iPad Pro modellen is iets waar veel mensen blij van worden. Want dat betekent onder andere dat het nu mogelijk is om externe schermen aan deze iPads te verbinden en daar meteen mee te werken met synchrone weergave.

Afgelopen vrijdag hield Apple de jaarlijkse aandeelhouders-vergadering, en daar werd onder andere aan Apple’s Senior Vice President of Software Engineering Craig Federighi gevraagd of er nog verder plannen zijn voor deze USB-C op de iPad Pro. Het antwoord was dat ze dat bij Apple inderdaad van plan zijn, maar in lijn met wat we v...
4 maart 2019 - 08:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Bij Apple zijn ze niet alleen trots op wat ze maken, ze willen natuurlijk ook graag dat wij dat weten waarom het zo goed is. In een nieuwe campagne, op dit moment gelanceerd in Frankrijk en het VK, krijgen we alvast in drie korte commercials drie ‘unique selling points’ van Apple en de iPhone te zien.

Wat vooral meteen opvalt is dat deze commercials alledrie volledig typografisch en in zwartwit zijn uitgevoerd, er wordt geen enkel beeld gebruikt. Daardoor staat de boodschap helemaal centraal, nog eens onderstrepend hoe belangrijk ze die in Cupertino vinden. In de eerste commercial (Data protection) maakt Apple nog eens duidelijk dat het bedrijf onze data aan niemand verkoopt.

https://www.youtube.com...
4 maart 2019 - 07:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LaurenePowellJobs.jpg
We hebben een probleem als verzonnen ‘nieuws’ de aanduiding ‘fake news’ krijgt, terwijl dat ook geldt voor nieuws waarvan sommigen vinden dat het ‘gekleurd’ is. Dat zorgt ervoor dat journalistiek minder vertrouwd wordt, terwijl dat de enige macht is die ons goed over ‘de macht’ kan informeren.

Het belang van goede journalistiek lijkt dan ook alleen maar toe te nemen, en dat is iets wat kennelijk Laurene Powell Jobs (de weduwe van Steve Jobs) ook ziet. Haar organisatie, het Emerson Collective, is een non-profit die zich niet alleen inzet voor educatie, he...
4 maart 2019 - 07:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacFan-icoon.jpg
Macs zijn natuurlijk de beste computers die er bestaan, maar toch hebben ze ook zo hun onhebbelijkheden. Bijvoorbeeld dat een dichtgeklapte MacBook die niet op het lichtnet is aangesloten, altijd in sluimerstand gaat, ook als je er een extern beeldscherm op hebt aangesloten.

Of dat er in de trein opeens allerlei updates en sync-processen plaatsvinden terwijl je via Hotspot op je iPhone bent verbonden met internet, daar gaat je data-tegoed. Vensters van verschillende apps handig organiseren in één scherm is ook een gedoe. Irritant, maar het mooie van macOS is natuurlijk dat de oplossing voor die onhebbelijkheden gewoon is te downloaden.

[html]
2 maart 2019 - 11:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacFanEnMacFreakLogo-icoon.jpg
MacFan is net zoals MacFreak een naam die bijna iedereen in de Nederlandstalige Mac-wereld kent. MacFreak maakte een jaar geleden een sprong vooruit, MacFan ging door als breder magazine Machina, terwijl het Mac-bloed ervoor zorgde dat MacFan sinds een paar maanden weer bestaat als nieuwsbrief.

Recent zijn we om de tafel gaan zitten met Ferry Piekart en behalve een erg gezellige avond bevestigde het gesprek keer op keer wat we eigenlijk allang wisten: MacFan en MacFreak delen heel erg veel di...
2 maart 2019 - 10:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPort-Extreme-n-icoon.jpg
Hoe je het ook wendt of keert, we krijgen steeds meer slimme apparaten in en om ons huis/kantoor. Dat betekent dat een stabiel en snel netwerk steeds belangrijker wordt. De router die je (gratis) krijgt van de provider voldoet soms niet en het trekken van kabels is niet altijd mogelijk.

Tot kort geleden maakte Apple zelf Wi-Fi apparaten, maar is hier inmiddels mee gestopt. We moeten dus op zoek naar iets anders. Gelukkig zijn er genoeg draadloze systemen die hier een oplossing voor bieden. In dit artikel vertel ik hoe je het Wi-Fi netwerk snel en stabiel maakt door middel van mesh-technologie.
[img]https://www.passionsuppor...
1 maart 2019 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Oog-icoon.jpg
In de film Minority Report zien we een toekomst waar je niet meer over straat kan lopen zonder dat je persoonlijke reclame’s te zien en te horen krijgt. Voor veel van ons waarschijnlijk de ultieme nachtmerrie, maar voor adverteerders lijkt het eerder een wensdroom, waarin inmiddels de eerste stap gezet is.

Want in de supermarktketen Wallgreens in de VS worden op dit moment testen gedaan met de schermen van Cooler Screens. Hierbij worden zie je in plaats van de drank in de koeling schermen met daarop afbeeldingen van wat daarachter te vinden is. Cooler Screens belicht op hun website vooral de voordelen, zo zou het systeem ervoo...
1 maart 2019 - 10:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Je hebt hier vaak kunnen lezen over de discussies in de VS over de beveiliging van vooral smartphones, maar de regels gelden natuurlijk uiteindelijk voor alle devices. Maar tot nu toe was het vooral stil bij ons, waarschijnlijk vooral omdat er hier geen zaken over dienden, daar is nu verandering in gekomen.

Want de rechtbank Noord Holland heeft drie mannen veroordeeld in verband met phishing-activiteiten en deelname aan een criminele organisatie. Voor ons interessant omdat één van de mannen een iPhone met ...
28 februari 2019 - 21:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Apple heeft nooit cijfers gegeven voor het aantal verkochte Apple Watches, door de fixatie van de markt op zulke aantallen is het bedrijf inmiddels ook gestopt daarmee voor andere segmenten. Apple heeft in zijn historie al vaker laten zien dat het uitstekend kan overleven zonder een groot marktaandeel.

Maar ondertussen heeft Apple wel behoorlijke grote marktaandelen in de hand, met name in de markt voor smartwatches. Zo waren volgens Strategy Analytics de helft van de smartwatches die in het afgelopen jaar verkocht werden een Apple Watch. Omdat het totaal in 2018 uitkwam op...
28 februari 2019 - 11:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Batterij-iPhone-iOS-7.jpg
In de VS hebben het Department of Transportation en de Federal Aviation Administration nieuwe regels rond het transport van Li-Ion batterijen in werking gesteld. Deze batterijen zijn op dit moment in zo’n beetje alle apparaten te vinden. Bijvoorbeeld iPhones, iPads en alle MacBook-modellen.

Deze nieuwe regels betekenen dat er een maximum gesteld wordt aan het aantal Li-Ion batterijen dat aan boord mag zijn in het bagageruim van een vliegtuig, en dat die niet meer dan voor 30 procent opgeladen mogen zijn. De reden hiervoor is dat er in uitzonderingsgevallen rook en brand kan ont...
28 februari 2019 - 09:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
Onderzoekers hebben serieuze zwaktes ontdekt in Thunderbolt, de snelle connectie die al sinds 2011 op Macs te vinden is. Het probleem bestaat omdat Thunderbolt er diep in het systeem zit, aangesloten apparaten worden eigenlijk behandeld alsof ze een onderdeel van het systeem zijn.

Daarom hebben ze standaard 'vertrouwd' en is er veel mee mogelijk. Denk aan het vastleggen van toetsenbord-aanslagen, het onderscheppen van netwerkverkeer, etc. De onderzoekers hebben wat ze ontdekt hebben niet in detail naar buiten gebracht, maar werken al een tijd samen met fabrikanten om alles zo goed mogelijk beveiligd te krijgen. Dat gebeurt onder andere met behulp van een zogenaamde Input-Output Memory Management Unit (IOMMU).
...
28 februari 2019 - 09:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Apple heeft een persbericht uitgebracht dat gaat over de Huntington Beach Academy for the Performing Arts (APA). Daar wordt veel hard- en software van Apple gebruikt, onder andere een iPad Pro om geluid op afstand te bedienen, Logic Pro X voor geluid en Final Cut Pro X voor bewegende beelden.

Het Music, Media and Entertainment Technology (MMET) programma op deze opleiding is niet uniek voor deze locatie, het bestaat ook op negen andere opleidingen. Interessant voor Apple, want hier leren de studenten al jong te werken met Logic Pro X en Final Cut Pro X, wat natuurlijk ook betekent dat er veel Apple-hardware gebruikt wordt. Daarbij zit ook een iPad Pro waarmee de Yamaha CL5 digital mixer voor het geluid op afstan...
28 februari 2019 - 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Toen Samsung deze week de Samsung Galaxy Fold onthulde trok dat model veel aandacht. Niet voor niets, want daarmee was Samsung de eerste die een opvouwbare smartphone/tablet op de markt bracht, net iets eerder dan Huawei. Hoewel die laatste de ‘eer’ had dat het de allerduurste is.

Maar Samsung bracht ook een aantal telefoons uit waarmee het Koreaanse bedrijf graag de concurrentie met Apple in het hogere segment wil aangaan, waaronder de Galaxy S10 Plus. Tot nu toe bleek daarbij altijd dat terwij...
27 februari 2019 - 15:27
Pagina: Vorige 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 253 Volgende