Terugbetaling digitaal abonnement
26 oktober 2023 - 19:13   
geplaatst door: Thinksamuel
Hallo

Afgelopen maandag nam ik een abonnement op Musescore, een dienst met digitale partituren. Ik dacht dat daar een trial periode bijzat van een week maar omdat ik intekende op het jaarlijks betaalde plan is daar blijkbaar geen trial periode. Soit, Musescore beantwoordt niet aan mijn verwachtingen en dus wdilde ik mijn abonnement stopzetten waarop de support antwoordde dat er geen trial periode was. Ze gaven me nutteloze opties zoals een korting of het abonnement gratis 6 maanden verlengen. Daar ben ik niets mee.

Mijn vraag: zijn er EU regels voor het stopzetten en terugbetalen van abonnementen zoals er voor online aankopen een 2 weken periode is waarin je het product kan terugsturen?

EDIT: ze hebben net €30 teruggestort want het volledige bedrag kan niet terugbetaald worden omwille van hun eigen regels. Dat is al iets beter maar nog altijd een moneygrab, al is het maar €10.
Terugbetaling digitaal abonnement
26 oktober 2023 - 20:58    reactie #1
geplaatst door: nnsa
Hier heb je nog wat te lezen en te spiegelen met de voorwaarden van je afgesloen abonnement:

Ja, de Europese Unie heeft consumentenbeschermingsregels die van toepassing zijn op het opzeggen en terugbetalen van abonnementen. Een belangrijke richtlijn in dit verband is de Richtlijn Consumentenrechten (2011/83/EU), die bepaalt dat consumenten in de EU inderdaad een herroepingsrecht hebben van 14 dagen voor online aankopen, waarbij ze het product kunnen retourneren en een volledige terugbetaling kunnen ontvangen.

Als het gaat om abonnementen, kunnen er specifieke regels van toepassing zijn, afhankelijk van het type dienst en de voorwaarden van het contract. Het is belangrijk om de specifieke algemene voorwaarden en regels van het abonnement te raadplegen, omdat deze kunnen variëren, en ze moeten in overeenstemming zijn met de EU-consumentenwetgeving. In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om een abonnement binnen 14 dagen na de aankoop te annuleren en een terugbetaling te ontvangen, maar dit kan verschillen per land en situatie. Het is raadzaam om contact op te nemen met de aanbieder van het abonnement voor specifieke informatie.
Terugbetaling digitaal abonnement
27 oktober 2023 - 14:12    reactie #2
geplaatst door: orange
Citaat
In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om een abonnement binnen 14 dagen na de aankoop te annuleren en een terugbetaling te ontvangen, maar dit kan verschillen per land en situatie.

Kortom... neem je verlies.

Wat bevalt je trouwens niet aan het prachtige MuseScore, wat bij mijn weten eigenlijk altijd nog gratis is?

Waar vind jij een abonnement op MuseScore?

https://musescore.org/nl
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Terugbetaling digitaal abonnement
27 oktober 2023 - 17:19    reactie #3
geplaatst door: Thinksamuel
Het was geen abonnement op het programma maar op de bibliotheek waardoor je partituren kon downloaden. Een andere website https://www.koorklank.be/nl/partituur/o-chosen-prince (een random partituur) had partituren gemaakt met Musescore maar om ze te downloaden (via de blauwwe downloadknop) moest je dat abonnement op Musescore Pro hebben. Maar nadat ik het abonnement had betaald bleken die specifieke partituren niet beschikbaar te zijn. Dus had dat abonnement geen zin en wilde ik het annuleren. Overigens kon ik de partituren vanaf de koorklank website gratis als pdf downloaden nadat ik mij bij hen registreerde.
Terugbetaling digitaal abonnement
27 oktober 2023 - 17:46    reactie #4
geplaatst door: orange
Duidelijk. Eigenlijk moet je met je klacht dus naar Koorklank. ;)

Die hadden dat misschien nog wat duidelijker moeten maken.

Maar MuseScore is hier niet veel te verwijten verder. Je bent je 10 euro kwijt, maar had dat wellicht van tevoren kunnen weten. Maar ja, wie leest er voorwaarden hè?!

Citaat
For annual subscriptions, if you cancel your subscription during the first fourteen (14) days of your subscription term you can receive different offers from MuseScore depending on your usage period and activity (see 4.4) including receiving a refund of the difference between the then-in-effect and current annual subscription fee to which You are subscribed and the then-in-effect and current monthly subscription fee. Your account’s auto-renew function will be turned off and no recurring periodic charges will be charged at the end of the subscription term. As a courtesy to you we will convert your Account to a free account.

https://musescore.com/legal/terms
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl