https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Adobe-logo.jpg
Adobe geeft informatie over toekomst apps met Metal en CUDA
Apple maakt keer op keer duidelijk dat ze willen dat zoveel mogelijk ontwikkelaars zo snel mogelijk overstappen op Metal. Dat merken we als gebruikers ook, om een Mac op te kunnen waarderen naar het nieuwe macOS 10.14 Mojave heb je bijvoorbeeld een Mac nodig die Metal 2 ondersteunt.

Dat betekent ook dat zelfs de grote makers van software mee zullen moeten, en in deze blog-post van Adobe is ook duidelijk te lezen dat ze daar mee bezig zijn, en wat dat voor ons betekent. Dat het bijvoorbeeld als bijeffect heeft dat de nieuwe versies van Adobe’s apps, die binnenkort uit gaan komen, alleen in de laatste twee recente versies van macOS de maximale snelheid zullen behalen.

https://theblogimages.adobe.com/wp-content/uploads/2018/09/EKP5109.jpg
Adobe geeft informatie over toekomst apps met Metal en CUDA


De nieuwe apps zullen daardoor tussen de 15 en 20 procent sneller draaien onder macOS 10.13 High Sierra en 10.14 Mojave, in macOS 10.12 Sierra zullen de apps nog steeds OpenCL gebruiken en daardoor trager zijn.

CUDA

Heb je een Nvidia videokaart en gebruik je liever de CUDA versnelling van dat bedrijf, dan blijft dat ook in de nieuwe versies van Adobe’s apps nog mogelijk. Daarvoor moet je een nieuwe display driver en CUDA 9.2 op je Mac hebben staan, en voor die laatste moet je minimaal macOS 10.13 High Sierra gebruiken. Let op, je moet dan eerst de display driver een update geven, daarna kan je de meest recente CUDA driver downloaden en installeren. Hieronder de links die je daarbij nodig hebt:


Veranderingen ondersteuning Nvidia’s videokaarten

De komende apps van Adobe zullen de Kepler, Maxwell en Pascal videokaarten van Nvidia ondersteunen.  Nvidia zelf stopt met de ondersteuning van de eigen Fermi videokaarten in januari van het komend jaar. De complete lijst van Fermi videokaarten die vanaf dat moment niet meer ondersteund zullen worden is hier te vinden, informatie over Fermi Quadro videokaarten vind je op deze pagina.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Adobe geeft informatie over toekomst apps met Metal en CUDA
reactie #1 geplaatst: 3 oktober 2018 - 16:42
15 tot 20 procent sneller dankzij Metal, dan snap ik wel dat Apple dat zo aan het pushen is!
geplaatst door: GeorgeM