geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
AirPods Pro kunnen nu ook uit Vietnam komen
In de afgelopen tijd was Apple al bezig in steeds meer landen productielijnen op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan Braziliƫ en India. De handelsoorlog die door president Trump begonnen werd heeft aan die ontwikkeling waarschijnlijk alleen maar bijgedragen.

Inmiddels kunnen we weer een land toevoegen aan die lijst, want in de tweet hieronder kan je zien dat er inmiddels ook AirPods Pro geleverd worden die in Vietnam geassembleerd worden. Twee weken geleden werd al door Nikkei gemeld dat daar een productielijn geopend was, kennelijk zijn die al behoorlijk snel op de markt gekomen. Datzelfde Nikkei meldde vorig jaar al dat Apple toen bezig was met deze uitbreiding, en over de zoektocht voor financiering van deze productie was eerder hier te lezen.


Volgens Nikkei werd de massaproductie daar in maart van dit jaar opgestart:

Citaat
The mass production of AirPods in Vietnam started as early as in March. The Vietnamese officials even granted special permits for a key Apple AirPods assembler to help the company bring in engineers to the country for smooth production during lockdowns. #AirPodsPro
antw: AirPods Pro kunnen nu ook uit Vietnam komen
23 mei 2020 - 13:03    reactie #1
geplaatst door: okkehel
Waarmee dus twee dingen duidelijk zijn: Trump zijn beleid werkt niet en Apple is net als alle andere multinationals een sprinkhaan: kaalvreten en hup naar het volgende land waar de lonen nog lager zijn. En ja, ik kan alle argumenten die dit gedrag rationaliseren en goedpraten.