Appeltjes voor in je kerstsok
geplaatst: 20 december 2018 - 22:14
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-iPhone-Xs-Xr-lineup.jpg
Appeltjes voor in je kerstsok
Er is genoeg Applenieuws om over te schrijven, nieuwe gebogen iPads, een verloren rechtszaak tegen Qualcomm of Facebook die weer gegevens beschikbaar stelde aan derden. Maar nee, dit soort nieuws is niet waar ik het over wil hebben. We gaan eens kijken naar nieuwe appeltjes voor in je kerstsok.

De andere nieuwsberichten zijn best aardig om over te schrijven maar het is alleen maar negatief nieuws als je er goed naar gaat kijken. Apple is aanbeland in de zoveelste productiefout die niet direct wordt erkend als een probleem. iPads die krom uit de doos komen, wat Apple af doet als "normaal".

Citaat
According to the company, this is a side effect of the device’s manufacturing process and shouldn’t worsen over time or negatively affect the flagship iPad’s performance in any practical way. Apple does not consider it to be a defect.
(Bron: The Verge).

Verder haalt Apple in Duitsland de iPhone 7 en 8 uit de schappen. Dit is het directe gevolg van de uitspraak die een rechter gedaan heeft in de patentzaak van Qualcomm tegen Apple. Op zich zal dit een kleine tegenvaller zijn voor Apple omdat het al oude modellen zijn. De nieuwe modellen blijven wel in de Apple Stores liggen. De iPhone 7 en 8 blijven wel in de verkoop bij derden, wat best wel vreemd is wanneer je er over na gaat denken.

Over Facebook kan ik kort zijn. Er werd data gedeeld met Spotify en Netflix. Dit zou nodig zijn voor onder andere het delen van playlists, films of series aanbevelen aan je vrienden en dergelijke. Klinkt plausibel wanneer je kunt inloggen met je Facebook account op de betreffende diensten. Het vermoeden is dat de komende tijd nog veel meer van dit soort nieuwsberichten zullen verschijnen. We gaan zien wat het doet met de populariteit van Facebook. De aandelen gaan in ieder geval bijna 40% lager ten opzichte van het hoogste punt in het afgelopen jaar. Dat laat wel zien dat investeerders  ook minder vertrouwen in het bedrijf hebben.


Dan nu wat appeltjes voor in de kerstsok

AirPods
Dit is zo'n beetje het kleinste cadeautje wat je voor kerst kunt wensen. Toch is het prijskaartje aan de forse kant voor een paar oordopjes. Gelukkig zijn het niet zomaar oordopjes maar oordopjes met een boel technologie en goed geluid aan boord. Deze oordopjes kun je bedienen door er op te tikken. Je muziek gaat op pauze wanneer je een oordopje uit je oren haalt. Siri luistert naar je wanneer je dubbeltikt op een dopje zodat je zonder telefoon in je hand toch aan antwoorden kunt komen. Gelukkig luistert Siri nu beter dan ooit tevoren. Het enige punt met de AirPods is dat je voor €179 af en toe nog best raar aangekeken wordt.

AppleTV
Is je sok iets groter dan is een AppleTV 4K ook nog een aardigheid. Heb je geen 4K TV of kijk je niet op een paar pixels minder dan is de AppleTV 4 nog steeds een prima alternatief voor €40 minder dan de 4K variant. Ga voor de "Netflix and Chill" ervaring of het bekijken van je vakantiefoto's met de familie. De AppleTV werkt lekker vanaf al je andere Apple apparaten, zoals je misschien ook wel mag verwachten. Voor de spelletjesliefhebbers zijn er ook spellen te installeren, al blijven het eenvoudige spellen gezien de beperkingen van de afstandsbediening. Voor €199 heb je een prima mediaspeler voor online 4K content. Oh, de HDMI-kabel moet je wel zelf even kopen.

Apple Watch
Ben je niet meer zo bij de tijd en wil je de tijd weer inhalen? Met de Apple Watch kom je in de buurt, tijd laat zich gelukkig niet inhalen. Een schattig roze exemplaar in de kleine variant heb je al vanaf €429 om je pols. Het blijft nog steeds een heel bedrag als je na gaat dat je voor bijna de helft van dat bedrag een klokje hebt dat bijna de helft groter is. Alleen is die dan niet zó slim. Met de Apple variant kun je lekker aan je conditie werken terwijl je berichtjes kunt sturen zonder dat je je telefoon vast hoeft te houden. Lekker toch, dat "handoff" gevoel?

iPhone XS
Wanneer je een dusdanig grote schoenmaat (en portemonnee) hebt dat er een iPhonedoosje in past dan mag je je gelukkig prijzen. Apple's laatste vlaggenschip, de iPhone XS (Max), is een prima telefoon waar je de komende tijd weer mee vooruit kunt. Ondanks dat er nu wat drukte is over het display wat er in zit rennen de andere specificaties rondjes om de telefoons die Apple nu uit z'n eigen Duitse winkels haalt. Deze telefoon, met vernieuwende "notch", wordt voor minimaal €1159 in je kerstsok gedropt. Met een beetje geluk kun je er ook nog mee bellen.

Nu alleen nog even bij jezelf nagaan of je "nice or naughty" bent geweest…

Fijne kerstdagen namens MacFreak.

Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Sypie
antw: Appeltjes voor in je kerstsok
reactie #1 geplaatst: 20 december 2018 - 22:20
@sypie ik hoop dat ze niet de iPhone 7 en 8 uit niet  de schappen in België halen ik in 2019  iPhone 7 ter vervanging van Samsung smartphone   
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
antw: Appeltjes voor in je kerstsok
reactie #2 geplaatst: 20 december 2018 - 22:36
Hier net zo, althans voor de vrouw. Die heeft nu een oude Sony Experia Z3 die ooit (water)dicht was, is weinig meer van over. Zit te denken aan een iPhone 8, of X wanneer die binnen budget valt.
geplaatst door: Sypie
antw: Appeltjes voor in je kerstsok
reactie #3 geplaatst: 20 december 2018 - 22:54
heb begin september een imac 27ich gekocht eerst Apple daarvoor altijd Windows ik niet meer terug.

mijn oude Samsung smartphone moet 10min FB instgram en wil ook niet meer updaten loop kostkant vast niet fijn meer.  daarom wil ik iPhone 7 hebben al Apple pc alles het  zelfde
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
antw: Appeltjes voor in je kerstsok
reactie #4 geplaatst: 20 december 2018 - 23:33
😕 140,- het goedkoopste cadeautje voor in de sok?

Beetje jammer. Leuk dat je moeite doet maar dit heeft zo weinig effect omdat de personen die dit soort cadeaus geven daar heus wel al lang over hebben nagedacht.

Volgens mij was het veel leuker geweest als je wat spulletjes bij elkaar had gezocht dat daadwerkelijk ‘sokcadeautjes’ waren. Iets dat je last minute nog even kunt kopen als extraatje.

- Een streamingdienst giftcard.
- Een cover/hoesje of dingetje voor op je telefoon.
- Iets dat max. 50,- kost of zoiets.


Nu krijgen we weer 15 reacties over welke producten iemand heeft en hoe blij ze daar mee zijn. Ja, en Shmoo krijgt weer een draai om zijn oren omdat hij dit zegt.
geplaatst door: Shmoo
antw: Appeltjes voor in je kerstsok
reactie #5 geplaatst: 21 december 2018 - 00:03
Je kunt natuurlijk ook een voedingskabel voor je MagSafe adapter voor in je kerstsok vragen. Die zijn "slechts" €25.

En ja, cadeaubonnetjes zijn leuk. Vooral als je er een heleboel van hebt die nog niet over de uitgiftedatum zijn. Tot die tijd...
geplaatst door: Sypie
antw: Appeltjes voor in je kerstsok
reactie #6 geplaatst: 21 december 2018 - 14:48
Ja, en Shmoo krijgt weer een draai om zijn oren omdat hij dit zegt.

Nee hoor  Shmoo, van mij krijg je een aai over je bol vanwege je immer lezenswaardige en vaak vrolijke en soms nurkse reacties!

Prettige feestdagen en een gelukkig nieuw jaar!
Laatst bewerkt op: 21 december 2018 - 17:51 door Axhill
geplaatst door: Axhill
Don't believe everything you think