Apple gaat binnenkort ook iPhones in India maken
geplaatst: 3 februari 2017 - 10:22
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone7-en-7Plus-icoon.jpg
Apple gaat binnenkort ook iPhones in India maken
Apple is al een tijd bezig om voet aan de grond te krijgen in India, niet voor niets, India is de zesde economie van de wereld en een markt die groeit als kool. Daarom is Apple's CEO Tim Cook de afgelopen tijd een aantal keer in India geweest, waarbij een aantal overeenkomsten werden getekend.

Eén van die overeenkomsten was dat Apple in India zal gaan produceren, daar is inmiddels weer een grote stap in gezet, wat betekent dat Apple over niet al te lange tijd ook in Bangalore iPhones zal gaan maken. De IT minister van Karnataka, de staat in het zuidwesten van India waar Bangalore in ligt, zei er het volgende over:
Citaat


Apple's intentions to manufacture in Bengaluru will foster a cutting edge technology ecosystem and supply chain development in the state, which are critical for India to compete globally.


Het wordt trouwens geen Indiaas bedrijf dat die iPhones daar gaat produceren, die eer valt ten deel aan het Taiwanese bedrijf Wistron, een toeleverancier waar Apple al langer mee werkt.

Concurrenten van Apple zijn niet zo blij met de open armen waarmee Apple nu ontvangen wordt, zoals te lezen in dit artikel van India Times. Het antwoord van de kant van de overheid is dat Apple niet alleen voor banen zorgt, maar veel meer te bieden heeft. Zo opende Apple eerder een "iOS app design center and development accelerator" in India, er wordt dus gebruik gemaakt van lokaal talent.

Later dit jaar komt er nog zo'n iOS app design center and development accelerator in Bangalore, opende Apple eerder al een Mac Lab in het G. Narayanamma Institute of Technology for Women en heeft het 4.000 banen in de IT sector in India gecreëerd.

Daarnaast is Apple bezig met het openen van steeds meer fysieke Apple Stores in India, iets waar de overheid ook blij mee is, die winkels hebben een erg positieve uitstraling op de omgeving en kunnen een extra impuls geven aan de winkels in de plaats waar de Apple Store gevestigd wordt.


geplaatst door: Robert