Apple heeft een nieuw hoofd voor Core ML en Siri
geplaatst: 11 juli 2018 - 09:31
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Apple heeft een nieuw hoofd voor Core ML en Siri
Begin april kon je hier al lezen dat John Giannandrea was overgestapt van Google naar Apple. Hij was bij Google de man die de leiding had over zowel de zoekmachine als de kunstmatige intelligentie, en daar dus veel voor elkaar heeft gekregen.

Dat hij bij Apple binnen werd gehaald om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van Siri sneller zal gaan lag al voor de hand. Inmiddels weten we zeker wat hij bij Apple gaat doen, hij krijgt de kunstmatige intelligentie en machine learning onder zich, dus de technologie├źn achter Core ML en Siri.Dit betekent dat Craig Federighi ontlast gaat worden, die had inmiddels ook wel erg veel op zijn bord. Craig blijft 'de baas' van zowel iOS als macOS, we zullen hem dan ook ongetwijfeld nog vaak op toneel presentaties zien doen.

John Giannandrea heeft inmiddels zijn eigen bio op de pagina waar we de organisatie van Apple kunnen zien. Daar is ook te lezen dat hij direct aan Apple's CEO Tim Cook rapporteert, dat doen alleen de mensen met erg belangrijke posten binnen Apple. De foto van John Giannandrea die je hierboven ziet komt van de bio-pagina van Apple zelf.

Wat betekent dit voor ons?

De afgelopen tijd werd duidelijk dat op de afdeling binnen Apple die met Siri bezig is allemaal niet goed boterde. Dat leidde zelf tot moddergooien in het openbaar, voor Apple ongehoord. De verwachting was dat Tim Cook daarbij in zou grijpen, en dat lijkt dus nu gebeurd.

De verwachting is dat als de neuzen bij het team achter Siri dezelfde kant op staan dat Apple's stem-assistent ook weer grote stappen zal gaan maken, iets waar wij weer allemaal de vruchten van kunnen plukken.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert