https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Apple heeft Inductiv overgenomen om Siri verder te verbeteren
Dat er bij Apple achter de schermen erg hard gewerkt wordt aan het almaar verbeteren van Siri is geen geheim. Dat gebeurt voor een groot gedeelte binnenshuis, maar van tijd tot tijd neemt Apple bedrijven over die interessante techniek in huis hebben die daaraan bij kunnen dragen.

Dit keer is dat Inductiv, een startup uit Waterloo, een middelgrote stad in de Canadese provincie Ontario. Het hele team van Inductiv zal bij Apple gaan werken, en daar onder andere bijdragen aan Siri en machine learning. De specialiteit van Inductiv was het identificeren van fouten in data bij machine learning, wat natuurlijk altijd goed van pas komt. Op de vraag of Apple dit bedrijf inderdaad overgenomen had kwam het standaard “buys smaller technology companies from time to time and we generally do not discuss our purpose or plans.”

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SiriRainbow.png
Apple heeft Inductiv overgenomen om Siri verder te verbeteren


In 2018 maakte een aantal medewerkers van Silicon Valley Data Science de overstap naar Apple, het lijkt voor de hand te liggen dat de mensen van Inductiv daar nauw mee samen gaan werken.

Een kleine twee jaar geleden kon je op MacFreak al lezen dat er bij Apple een grote herschikking plaats had gevonden, vanaf dat moment zwaaide John Giannandrea de scepter over alles wat te maken heeft met kunstmatige intelligentie en machine learning.

Dat er bij Apple erg hard gewerkt zal moeten worden om dit te verbeteren maakt onderstaand vergelijk tussen een iPhone en een Google Pixel pijnlijk duidelijk. #Siri
geplaatst door: Robert