Apple Music is Spotify voorbij in de VS
geplaatst: 9 juli 2018 - 11:34
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple Music is Spotify voorbij in de VS
De afgelopen tijd werd keer op keer duidelijk dat Apple Music erg hard aan het groeien is, en dat als die groei zo door zal gaan het Spotify voorbij zal gaan.

Inmiddels is het zover, tenminste, in de VS. Daar zou Apple Music sinds begin deze maand Spotify voorbij zijn in betalende klanten, dat zijn ook de klanten die het meest opbrengen. Dit is (nog) niet door Apple zelf naar buiten gebracht, het is een medewerker bij een grote distributeur in de VS die alle streaming-diensten bijhoudt die dit naar buiten heeft gebracht. Dat deed hij anoniem, wat het nog eens onderstreept hoe belangrijk dit soort cijfers zijn voor de muziekindustrie.

https://www.digitalmusicnews.com/wp-content/uploads/2017/09/Apple-Music-Black.jpg
Apple Music is Spotify voorbij in de VS


Zowel Apple Music als Spotify hebben in de VS nu ongeveer 20 miljoen betalende klanten, waarbij Apple Music er dus net wat meer zou hebben. Omdat Apple's groeicurve bij de betalende klanten steiler is, ligt het voor de hand dat deze voorsprong de komende tijd alleen maar verder zal toenemen. Mensen die van de gratis proefperiode van Apple Music gebruik maken zijn hierbij trouwens niet meegeteld.

Dat Apple Music in de VS als eerste Spotify voorbij gaat is geen toeval. In Noord Amerika heeft Apple een erg groot marktaandeel, in de metro van New York zie je bijvoorbeeld veel meer iPhones dan Android telefoons. Daardoor lag het ook al voor de hand ligt dat Apple Music daar eerder een groter marktaandeel zou behalen.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Apple Music is Spotify voorbij in de VS
reactie #1 geplaatst: 9 juli 2018 - 12:20
Gerelateerd: op het wereldspeelveld is een volgende grote partij in aantocht:
https://www.nu.nl/beurs/5354213/tencent-gaat-met-muziekstreamingtak-amerikaanse-beurs.html

Citaat
Tencent Music is dan ook marktleider in China op het gebied van muziekstreaming. Dat doet het niet met één muziekstreamingdienst, maar drie muziekdiensten waarvan het eigenaar is: QQ Music, KuGou Kuwo. In totaal heeft het 600 miljoen gebruikers, waarvan er 15 miljoen betalende gebruikers zijn.
geplaatst door: puk1980
antw: Apple Music is Spotify voorbij in de VS
reactie #2 geplaatst: 9 juli 2018 - 20:14
20+20 miljoen betalende klanten? De rest downloadt nog steeds of koopt cd’s, cassettes, lp’s, laserdiscs, dcc’s, en weet ik veel?
geplaatst door: A Henket
antw: Apple Music is Spotify voorbij in de VS
reactie #3 geplaatst: 9 juli 2018 - 20:54
De rest gebruikt de gratis versie van Spotify of speelt 8-tracks af.
geplaatst door: Brinky
 
antw: Apple Music is Spotify voorbij in de VS
reactie #4 geplaatst: 10 juli 2018 - 07:29
Het klinkt in elk geval alsof er nog veel ‘groeipotentieel’ is
geplaatst door: A Henket