https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple voegt extra waarschuwing toe bij abonnementen
Abonnementen zijn voor Apple de weg voorwaarts voor de App Store, een aanpak waardoor bijvoorbeeld BBEdit de weg daarheen weer heeft teruggevonden. Er zit alleen één adder onder het gras: abonnementen worden ook gebruikt door mensen met slechte bedoelingen in de App Store.

Dat soort 'scammers' probeert mensen niet alleen erg dure abonnementen aan te smeren, dat zijn bijna altijd ook abonnementen die automatisch verlengen en voor een lange periode gelden. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld uit onze zakken te kloppen. Daarbij gaat het ook vaak om 'free trials', die dan na een paar dagen automatisch omgezet worden in een abonnement. In de tweet hieronder kan je zien dat Apple nu een extra stap in de App Store heeft ingebouwd, waarbij je gevaagd wordt om een nieuw abonnent te bevestigen.


De tekst onder "Confirm Subscription" is "his subscription will continue unless canceled in Settings at least one day before the subscription period ends" en je zal daarna op OK moeten klikken om een abonnement actief te laten worden. Doordat het met Touch ID en Face ID wel erg makkelijk is geworden om snel iets aan te schaffen in de App Store lijkt dit een prima idee.

Of het voldoende is zal de tijd leren, maar het is in ieder geval goed om te zien dat ze hier bij Apple duidelijk mee bezig zijn.

Hieronder zie je de complete afbeelding uit de twee hierboven, die is zo hoog dat Twitter hem automatisch afkapt.

Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert