geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
"Apple werkt aan gebogen scherm met aanraakloze controle"
Dat er bij Apple gewerkt wordt aan iPhones met buigbare of gebogen schermen is geen publiek geheim. Je hoeft daarvoor alleen maar te kijken naar de patenten die Apple in de afgelopen tijd toegewezen kreeg.

Twee voorbeelden daarvan zijn de patenten voor "Flexible display devices" en "Electronic devices with sidewall displays" (links onderaan het nieuwsbericht). De eerste gaat over een iPhone die je op kan vouwen, inclusief het scherm, de tweede over opties om op de zijkanten van een scherm dat ergens omheen gevouwen is te gebruiken. In lijn met deze patenten is er een nieuw gerucht van Bloomberg dat Apple over meer dan twee jaar zou komen met een iPhone met een gebogen scherm.Zoals je in de video hierboven kan zien en horen is dat nog niet alles, er zou ook aan een nieuwe interface gewerkt worden, een die we kunnen besturen zonder het scherm aan te raken ("Touchless Control").

Dat laatste lijkt op het eerste gezicht erg futuristisch, maar zit al in GarageBand 2.3.3, de update die Apple vorige week tegelijkertijd met het Educatie Event uitbracht. Als geheugensteuntje hieronder wat we in die update onder andere konden vinden:

Citaat
  • Gebruik gezichtsuitdrukkingen en de TrueDepth-camera voor handsfree bediening van muzikale effecten zoals gitaarwan en synthesizerparameters*

    * iPhone X vereist. GarageBand maakt gebruik van ARKit-functies voor gezichtstracking om je gezichtsuitdrukkingen om te zetten in effectregelaars voor instrumenten. Je gezichtsinformatie wordt verwerkt op het apparaat en er wordt tijdens je uitvoering alleen muziek vastgelegd.

https://cdn.idropnews.com/wp-content/uploads/2018/04/04145041/curved-iphone-concept-idrop-news-martin-hajek.jpg
"Apple werkt aan gebogen scherm met aanraakloze controle"

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Extra informatie

Hierbij de beloofde links: Flexible display devices en Electronic devices with sidewall displays en de opmerking dat sinds Mark Gurman van 9to5Mac naar Bloomberg overstapte en die een aparte Apple-afdeling hebben ze daar ook graag wekelijks de aandacht willen. Wat betekent dat we ook geruchten krijgen die waarschijnlijk wel aan enige inflatie onderhevig zijn. Want als dit plannen zijn voor een iPhone waar we nog minstens twee jaar op moeten wachten, dan betekent dat automatisch ook dat ze nog makkelijk ingehaald kunnen worden door de realiteit.

https://cdn.idropnews.com/wp-content/uploads/2018/04/04145659/Curved-iPhone-Concept-iDrop-News-x-Martin-Hajek-6.jpg
"Apple werkt aan gebogen scherm met aanraakloze controle"

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: GeorgeM
Die conceptfoto's doen me erg denken aan de Nokia 8110, die vooral bekend is van The Matrix.

Nokia heeft ook al eens geprobeerd om op dat model voort te borduren:
https://www.cnet.com/news/nokia-8110-4g-mwc-2018-reboots-the-phone-from-the-matrix-woah/