De zin, en vooral onzin, van ‘Beautygate’
geplaatst: 9 oktober 2018 - 10:51
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
De zin, en vooral onzin, van ‘Beautygate’
Als je actief bent op sociale media dan heb je het waarschijnlijk al meegekregen: sommige mensen denken dat Apple de camera aan de voorkant van de iPhone Xs modellen expres zo gemaakt heeft dat mensen mooier dan in de werkelijkheid op de foto’s daarvan staan. Dit werd al snel ‘beautygate’ gedoopt.

Als je dit eerdere nieuwsbericht hier gelezen hebt, dan weet je dat dit onzin is. De camera van de Xs modellen heeft een voorkeur voor snelle sluitertijden en gebruikt daarom vaak een hogere ISO-waarde, waardoor wat meer ruisonderdrukking nodig is en het resultaat er wat zachter uit kan zien. Omdat dit onderwerp op de sociale media tot discussies bleef leiden plaatste YouTuber Jonathan Morrison twee selfies op Twitter en Instagram, en vermeldde daarbij dat die gemaakt waren met de Google Pixel 2. Vanaf 3 minuten in het filmpje hieronder gaat het daarover.


Maar als je de video hierboven bekijkt dan zie je al snel dat dat een hoax was, de foto’s waren gemaakt met een iPhone Xs Max. Maar de mensen die overtuigd zijn dat beautygate een ding is plaatsten ondertussen reacties met onder andere de hashtag #nobeautygate. Hieronder kan je de foto’s zelf bekijken.Wil je meer weten waarom en hoe Apple omgaat met de data van de camera’s in de iPhone Xs en iPhone Xs Max, kijk dan naar de video hieronder van de altijd goed geïnformeerde Rene Ritchie. En wil je geen ruisonderdrukking, maar het best mogelijke RAW-bestand uit jouw iPhone Xs? Dan is de nieuwe versie van de app Halide (van Nederlandse bodem) een absolute aanrader.Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert