geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
Apple’s start in India was geen makkelijke, het land heeft erg veel regels waar een bedrijf aan moet voldoen. En voor een bedrijf als Apple, dat vaak meer bezig is met de eigen wensen, was het duidelijk een lastig proces om daar goed op gang te komen.

Maar inmiddels lijkt het er op dat Apple de productie in India verder gaat opvoeren. Het is The India Times dat weet te melden dat Apple de komende tijd maar liefst één miljard dollar daar zal gaan investeren. Dat zou Apple trouwens niet direct doen, maar met name door vestigingen van het Taiwanese Foxconn. Dat betekent op zich ook een nieuwe aanpak, want Apple werkt op dit moment in India vooral met Wistron, dat ook een Taiwanees bedrijf is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iMiljardDollarTheindiaTimes170919.jpg
Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?


Volgens de bronnen van deze publicatie zou er op dit moment testen worden uitgevoerd, terwijl Apple tegelijkertijd in overleg is met de Indiase regering. Want als een bedrijf dergelijke investeringen doet dan wordt er natuurlijk ook altijd gekeken of er geen extra voordeel voor het bedrijf uit te halen is. Daarbij zou hierbij vooral gekeken worden naar “export incentives”, dus speciale voorwaarden om het exporteren vanuit India zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Het is op dit moment niet duidelijk in hoeverre deze stappen te maken hebben met de handelsoorlog tussen de VS en China. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat dit voor Apple een extra stimulans is om te kijken naar andere geografische plekken voor de productie. Tegelijkertijd zal daarbij voorzichtig geopereerd moeten worden, één van de redenen waarom China een populaire plek is voor de productie is de aanwezigheid van zeldzame grondstoffen.

Al eerder iPhone ‘Made in India’

Zoals je eerder in dit gericht kon lezen gaat het hier om een mogelijke uitbreiding van Apple’s activiteiten in India. Dat die al op een niveau zijn dat er voor meer dan alleen de lokale markt geproduceerd wordt was twee maanden geleden al duidelijk. Want heb je recent een nieuwe iPhone 6s of iPhone 7 gekocht, dan komt die mogelijk al hier te lezen uit India.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
antw: Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
17 september 2019 - 17:38    reactie #1
geplaatst door: MacMiep
Goh, China raakt uit de gratie? En over twintig jaar is India te duur en gaan ze richting Afrika? (als daar dan nog volk woont)
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl!
antw: Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
17 september 2019 - 18:17    reactie #2
geplaatst door: puk1980
En over twintig jaar is India te duur en gaan ze richting Afrika? (als daar dan nog volk woont)

Is dit het PVV-niveau waar het forum naartoe gaat?  :wacko:
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
antw: Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
18 september 2019 - 00:01    reactie #3
geplaatst door: MacMiep
Hoezo PVV? Is toch een feit dat half Afrika hier naartoe wil?

Of dat een goed idee is, is iets anders. Daar komt dan het fenomeen mening bij kijken en daar heb ik het niet over.

Economisch gezien: China koopt de boel daar in rap tempo op dus kom je dan alsnog bij Chinezen terecht, maar niet op den werkvloer.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl!
antw: Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
18 september 2019 - 07:52    reactie #4
geplaatst door: ouwemac
Over twintig jaar heeft India samen met China ook Europa overgenomen.  :music:
Of is flink op weg om dat te doen. :shocked:

Dat Apple uit China weg wil, (als ze dat echt kunnen en willen), is alleen maar een van de laatste stuiptrekkingen van een systeem van uitbuiting ten faveure van de welbekende 1%.

De PVV heeft daar niets mee te maken.

Het tijdperk van de withuidige imperialisten loopt echt teneinde vrees ik.

Donkere tijden liggen in het verschiet. Het (aandeelhouders)kapitalisme heeft de wereld naar de, (rand van de), afgrond gebracht, nu mogen anderen haar er weer boven op helpen, als het al niet te laat is. :sigh: :hypocrite: :woot:

1.000.000.000 dollar is een hoop geld, maar minder dan 1 dollar per Indiër.
Je hoeft niet blind te zijn om niets te kunnen zien.
Je ogen sluiten voor de werkelijkheid is al genoeg
antw: Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
18 september 2019 - 20:13    reactie #5
geplaatst door: MacMiep
Hihi en zo ga je van PVV weer naar SP...
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl!
antw: Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
19 september 2019 - 15:14    reactie #6
geplaatst door: mayo
MacMiep heeft helemaal gelijk en dit is al heel lang geleden voorspeld, zolang we geen wereld regering en economie hebben, blijven de grote bedrijven naar de landen gaan waar ze producten voor een bijna niets kunnen laten maken en veel te duur elders verkopen.
India, waar 80% nog in een gat in de grond zijn behoefte doet, wel kernwapens heeft en satellieten uit de ruimte schiet, heeft genoeg goedkope en dom gehouden arbeiders die voor 10 roepie 16 uur per dag gaat werken, 6 dagen per week.
Dat is geen PVV maar kapitalistisch beginsel, waar ook  philips rijk en wij zelf als burgen ook niet slechter van zijn geworden.
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: Gaat Apple 1 miljard dollar in India investeren?
19 september 2019 - 22:13    reactie #7
geplaatst door: MacMiep
@mayo: Ook hier in het Noord-oosten heeft het tot ruim na de oorlog geduurd voor de horige landarbeider de rijke herenboer vaarwel kon zeggen dankzij de opkomst van de industrie en landbouwmechanisatie. O.a. Philips kwam hier; arbeiders genoeg.
Dat was nog geen vetpot, maar in de jaren 60 werd het pas echt beter. Arbeiders gingen van fiets naar motor naar auto in die jaren en konden een huis kopen. Dat was ongekend. Voorheen was zoiets alleen voor de rijken. Mijn Pa (1942) had als jongetje nooit gedacht dat ie op zijn 18 een auto zou hebben.
Ditzelfde gebeurt nu in landen als India en China, waar Philips nu zit. De geschiedenis herhaalt zich, tot alle landen van de wereld eenzelfde levenstandaard hebben bereikt. Het zal ooit een keer ophouden. Of toch niet? Welvaartsverschillen zijn wat de grootindustrie nodig heeft... een deel moet consumeren en een deel produceren.. Of zoals mijn Oma (1918) zei: "Wie veel geld heeft kan huizen bouwen, wie geen geld heeft de stenen sjouwen." 
De economische voorspoed die de babyboomers hebben gekend, is inmiddels wel weg. Een huis kopen is financieel heel moeilijk geworden, al helemaal als éénverdiener. Een baan voor het leven en een goed pensioen straks zijn niet meer vanzelfsprekend. Het zou zelfs kunnen dat over -tig jaar wij hier in Europa (en VS) ineens lage lonenlanden worden. China en India zijn dan 1e wereld geworden en wij vervallen tot 3e. Zou best eens kunnen. Een PVV gedachte zou kunnen zijn dat dat de reden is voor al die import...Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl!