Google krijgt weer een stevige boete van de EU
geplaatst: 20 maart 2019 - 17:38
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Google krijgt weer een stevige boete van de EU
Google lijkt zo langzamerhand een abonnement te hebben op enorme boetes van de EU. Alleen in dit nieuwsbericht van MacFreak van nog niet eens een jaar geleden kom je al op een totaal van meer dan 6,5 miljard uit, daar komt nu nog eens 1,49 miljard euro bij.

Want het ingestelde onderzoek door Margrethe Vestager, de Europese Commissaris voor Mededinging, is inmiddels afgerond en Google heeft er weer een stevige bij. Dit keer bedraagt de boete 1,49 miljard euro en de reden is machtsmisbruik bij Google’s AdSense advertenties. In de afgelopen tien jaar heeft Google volgens de EC ervoor gezorgd dat andere bedrijven niet eerlijk konden concurreren op de online-advertentiemarkt, dit gebeurde door beperkingen op te leggen in contracten met websites van derde partijen.


Het begint langzamerhand moeilijk te worden om bij te houden hoeveel boetes Google al van de Europese Commissie (EC) gehad heeft. Als we de eerdere 4,34 en 2,4 miljard optellen bij deze boet lijkt de teller op 8,23 miljard euro te staan. Maar het zijn er inmiddels zoveel dat het niet onmogelijk lijkt dat er in die rekensom nog eentje ontbreekt.

Google’s antwoord is een blog-post met de titel “Supporting choice and competition in Europe”, waarin een poging wordt gedaan om prachtige spin aan deze uitspraak te geven, terwijl het voor de hand lijkt te liggen dat de reactie binnenshuis vooral bestond uit een aantal hartgrondige vloeken.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert