https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GoogleStadia-icoon.jpg
Google’s Stadia op iPhone of iPad met Stadium Full Screen Browser
Apple is niet de enige die met Apple Arcade een abonnement voor gamers aanbiedt, Google’s Stadia heeft iets vergelijkbaars. De belangrijkste verschillen zijn de games zelf, en dat bij Stadia de games over het internet gepeeld worden, en dus niet op je device staan.

In een eerder nieuwsbericht hier kon je al lezen dat de Stadia-app voor iPhone en iPad min of meer nutteloos is. Want daarmee kan je alleen Stadia beheren op andere apparaten, gamen op iDevices is er dus niet mee mogelijk. Maar daar komt nu verandering in, dankzij de gratis Stadium Full Screen Browser. Omdat je hiermee de User Agent aan kan passen wordt gamen met Stadia plotseling wel mogelijk.


De uitleg van de maker zelf, inclusief veel gestelde vragen, is te vinden op deze pagina, hieronder in het kort.

  • Stel de basis URL in op https://stadia.google.com/home
  • Vul bij de User Agent het volgende in: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/85.0.4183.83 Safari/537.36
  • In het menu met drie puntjes selecteer Authenticate en ga naar https://accounts.google.com/
  • Nadat dit gebeurt is klik op Done en in het menu met de drie puntjes kies je Go Home.

Dat is alles, iedere keer dat je de Stadium Full Screen Browser opstart zal je vanzelf naar de Stadiastartpagina gebracht worden.

Als het goed is werken alle controllers die met iDevices werken ook met de Stadium Full Screen Browser. Dat zijn onder andere de MFi controllers, Xbox One S (en Elite Series 2) controllers en DualShock 4 controllers. Je zal die alleen wel eerst in Instellingen → Bluetooth met je iPhone of iPad moeten verbinden.


geplaatst door: Robert