Hardware jailbreak van Apple TV 4K is nu mogelijk
geplaatst: 8 januari 2020 - 15:28
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Hardware jailbreak van Apple TV 4K is nu mogelijk
De Apple TV 2 werd in het verleden nogal populair vanwege een reden waar ze bij Apple niet zo blij van werden: je kon die jailbreaken. Dat betekent dat je er daarna allerlei dingen mee kan doen die buiten Apple’s bedoelingen vallen, maar het maakt devices ook minder veilig.

Die jailbreak van de Apple TV 2 met iOS 5.3 is software-matig, zo’n jailbreak bestaat ook voor de Apple TV HD (eerst Apple TV 4) en de Apple TV 4K. Daar moet dan wel minimaal tvOS 12 en maximaal tvOS 12.1.1 op staan. Maar Apple TV’s met die versie van tvOS zijn moeilijk te vinden, modellen in de winkel draaien op een versie van tvOS 13, waardoor die jailbreak nauwelijks nog realistisch is. Voor beide modellen is de uitleg voor een software-matige jailbreak te vinden op deze pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV4K-HardwareJailbreak.jpg
Hardware jailbreak van Apple TV 4K is nu mogelijk


Maar is een nieuwe optie bij gekomen, met een zogenaamde breakout cable van Gizmite Design kan je de Apple TV 4 K jailbreaken, je moet het alleen wel héél erg graag willen. Want je zal de Apple TV ervoor open moeten maken, en zegt ermee dus meteen de garantie vaarwel. En dan hebben we het nog niet gehad over het risico dat er iets mis gaat, toch zonde met een device dat zelfs tweedehands nog steeds minstens 100 euro kost.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV4K-HardwareJailbreak-2.jpg
Hardware jailbreak van Apple TV 4K is nu mogelijk


Daarbij kost de breakout cable 15 Australische dollar (na 12 januari is dat 25 dollar) en voor de verzending ben je ook zeker 10 dollar kwijt. Dat komt samen uit op iets meer dan 15 euro, na de 12e is dat ruim 22 euro. De complete uitleg hoe je deze breakout cable kan installeren is hier te vinden.

Is een jailbreak voor de Apple TV nog nodig?

De grote open vraag lijkt waarom je dit risico zou nemen, terwijl een jailbreak eigenlijk helemaal niet meer nodig is. Bij de Apple TV 2 was die erg welkom, want dat was een dichtgetimmerd device waar alleen dat mogelijk was wat Apple in gedachten had. Maar op de Apple TV HD en 4K kan je Infuse installeren, een app die niet voor niets afkomstig is van Firecore, de makers van de eerdere software-matige jailbreaks.


De Pro-versie van deze app kost € 0,99 per maand of € 9,99 per jaar. Maar de allerbeste optie is waarschijnlijk de duurste (€ 64,99), daarmee krijg je levenslang alle updates gratis. Meer informatie over Infuse vind je op deze pagina, de app zelf is te vinden via deze link.

geplaatst door: Robert
antw: Hardware jailbreak van Apple TV 4K is nu mogelijk
reactie #1 geplaatst: 8 januari 2020 - 17:13
Infuse, echt verreweg mijn meest favoriete app ooit. Maar de prijs is met elke versie dramatisch omhoog gegaan. Ik zit hier op v5, die nog redelijk te betalen was. Maar v6 is naar mijn weten twee keer zo duur, óf kost je een levenslang abonnement. Voor een dergelijk stukje software is me dat echt veel te gortig... en in dat opzicht kan ik een jailbreak me nog wel voorstellen :)

olang v5 nog werkt hou ik die versie gewoon aan, en misschien dat ik v6 nog tijdens een volgende Black Friday aanbieding voor 50% op de kop kan tikken bijvoorbeeld. Maar daarna ga ik toch wat anders verzinnen ben ik bang. Een hardwarematige jailbreak klinkt me dan niet eens zo gek in de oren (en is goedkoper dan een buy-versie van Infuse).

p.s.: ik zie nu op Youtube dat je zelfs een iOS13 versie van de Apple TV 4(K) kunt jailbreaken :)
Laatst bewerkt op: 8 januari 2020 - 17:22 door Kapotlood
geplaatst door: Kapotlood