https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
In Google's Sensorvault is heel veel locatiedata te vinden
Toen de iPhone nog jong was werd op een gegeven moment ontdekt dat hij bijhield waar de iPhone geweest was, waardoor iemands bewegingen behoorlijk nauwkeurig te traceren waren. Dat leidde toen tot een hoop verontwaardiging, en Apple heeft dat toen snel opgelost, iPhones doen dat allang niet meer.

Maar dat wil niet zeggen dat we niet gevolgd worden. Alleen gebeurt dat niet meer op je iPhone, maar door apps waarmee geld verdiend wordt met onder andere onze locatie-data. Eén van die bedrijven is Google, en inmiddels is gebleken dat de politie in de VS op grote schaal gebruik maakt van die data. Je zou kunnen denken dat dit allemaal heel erg zorgvuldig gebeurt, maar meerdere werknemers van Google verklaren dat één aanvraag van de politie voor de data van dozijnen en zelfs honderden devices kan beslaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GoogleMaps-iPhoneX.jpeg
In Google's Sensorvault is heel veel locatiedata te vinden


In het verhaal hierover in The New York Times komt onder andere Gary Ernsdorff aan het woord, een aanklager in Washington State:

Citaat
It doesn’t pop out the answer like a ticker tape, saying this guy’s guilty,” said Gary Ernsdorff, a senior prosecutor in Washington State who has worked on several cases involving these warrants. Potential suspects must still be fully investigated, he added. “We’re not going to charge anybody just because Google said they were there.

De database waarin al de data staat die Google verzamelt heet Sensorvault, daarin zou zelfs data van tien jaar oud in de vinden zijn, en het gaat daarbij om tientallen miljoenen devices. Met andere woorden, toen bleek dat Apple het per ongeluk verzamelde, was Google al bezig met dat expres op te slaan.

Daarbij gaat het natuurlijk vooral om Android-telefoons, maar als je Google-apps op je iPhone gebruikt dan wordt je data ook opgeslagen. Dat wordt extra gevoelig als je ook nog bij Google ingelogd bent.

Locatiegeschiedenis bij Google uitzetten

Wordt je niet erg vrolijk van dit soort Big Brother-gedrag, er is gelukkig wel een manier om dit zoveel mogelijk in te perken. Daarvoor moet je zelf jouw locatiegeschiedenis bij Google uitzetten, hoe je dat kan doen is op deze pagina te vinden.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: In Google's Sensorvault is heel veel locatiedata te vinden
reactie #1 geplaatst: 19 april 2019 - 10:48
Google is ‘gratis’ en Apple is duur. Voordeel voor Google, de locatiegeschiedenis zet bijna niemand uit, want makkelijk om te gebruiken.

O en we hebben toch niks te verbergen.....
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
antw: In Google's Sensorvault is heel veel locatiedata te vinden
reactie #2 geplaatst: 19 april 2019 - 11:31
Wordt je niet vrolijk van dit soort .....

Is het niet word je ... zonder dt?geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd