https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
Je kan je Google account nu ook met een iPhone beschermen
Terwijl phishing steeds vaker gebruikt wordt om accounts binnen te komen is beveiliging steeds belangrijker geworden. Eén van de meest gebruikte is een tweede apparaat, bijvoorbeeld bij de twee-factor-authenticatie, alleen een buitgemaakt wachtwoord is dan niet meer voldoende.

Google beveiligt hun accounts al een tijdje door gebruik van wat zij het Advanced Protection Program noemen, maar dat werkte tot nu toe alleen met Android telefoons. Het goede nieuws is dat sinds gisteren dat programma uitgebreid is, het is nu ook mogelijk om met een iPhone hetzelfde niveau van beveiliging te bereiken. Meer daarover is te lezen in deze blog-post van Google zelf.


In de video hierboven kan je zien dat toen dit programma begon het met een fysieke USB-dongel werkte, inmiddels zijn zowel Android telefoons als iPhone's dus ook een optie. Google raadt trouwens nog steeds zo’n USB-dongel aan, voor het geval je telefoon niet meer beschikbaar is. Dat laatste kan zijn door diefstal of kwijtraken, maar ook als die bijvoorbeeld stuk zou gaan.

Volgens Filippo Valsorda, die aan versleuteling bij Google werkt, wordt hierbij de Secure Enclave van iPhone's gebruikt, de plek waar de versleutelde data staat van zowel Touch ID als Face ID. Omdat de Secure Enclave gescheiden is van het systeem zouden kwaadwillenden daar niet bij moeten kunnen, en voor zover bekend is dat ook nog niet gebeurd.met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde #Google #Phishing
geplaatst door: Robert
antw: Je kan je Google account nu ook met een iPhone beschermen
reactie #1 geplaatst: 18 januari 2020 - 15:54
Lijkt me goed nieuws voor mensen die veel Google gebruiken.

Maar daar ben ik er niet een van.  ;)
geplaatst door: anraadts