https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Jonathan_Ive_Frontaal.jpg
Jony Ive’s profiel niet meer op Apple’s site te vinden
Eind juni kon je het hier al lezen, Jony Ive zou een stap terug doen en met mede-designer Mark Newson samen doorgaan onder de naam LoveFrom. Maar omdat Apple één van de voornaamste klanten van LoveFrom zal zijn, betekent dit nog niet dat de ‘touch’ van Ive helemaal bij Apple verdwijnt.

Inmiddels is het zover, en dat is ook te zien op Apple’s pagina met alle profielen van directieleden: daar is inmiddels het profiel van Jony Ive verdwenen. Voor de leiding van Apple betekent dat verder niet veel, Deirdre O’Brien (Senior Vice President of Retail + People) is gewoon een plaatsje naar boven opgeschoven. Deze stap lijkt ook erg logisch, het zou veel vreemder zijn geweest als het profiel van Ive op Apple’s site zou blijven staan, terwijl hij wat meer afstand heeft genomen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleLeadershipZonderJonyIve.jpg
Jony Ive’s profiel niet meer op Apple’s site te vinden


Hierboven zie je de huidige pagina, waar het profiel van Jony Ive dus ontbreekt. Hieronder hoe die pagina er recent nog uitzag, dus met Ive er nog tussen. Mocht je iets denken te lezen uit de nogal intense blik van Ive daar, hij heeft er nooit van gehouden om op de voorgrond te staan, de kans lijkt dan ook groot dat hij er niet dol op is om geportretteerd te worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleLeadershipMetJonyIve.jpg
Jony Ive’s profiel niet meer op Apple’s site te vinden


Jonathan Ive heeft de leiding over Apple design team gehad sinds 1996, in 2015 werd hij onder Tim Cook gepromoveerd tot Chief Design Officer. Hij is daarbij verantwoordelijk geweest voor enorm veel van het design bij Apple, niet alleen van de iPhone, Mac, en Apple Watch en de verpakking daarvan, maar ook verregaand bij de inrichting van zowel het nieuwe Apple Park als de Apple Stores.

Bij zijn aangekondigde vertrek in juni zei Apple’s CEO Tim Cook het volgende:

Citaat
Jony is a singular figure in the design world and his role in Apple's revival cannot be overstated, from 1998's groundbreaking iMac to the iPhone and the unprecedented ambition of Apple Park, where recently he has been putting so much of his energy and care.

Als laatste, er zijn wel degelijk ook prima portretten te vinden van Jony Ive, misschien boterde het gewoon niet goed met de huisfotograaf van Apple. Hieronder een voorbeeld van een goed portret van hem, gemaakt door Brian Bowen Smith.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.JonyIvePortraitBrianBowenSmith.jpg
Jony Ive’s profiel niet meer op Apple’s site te vindenmet dank aan forumlid ‘iEscape’, die dit nieuws als eerste melddeBereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert