https://www.macfreak.nl/modules/news/images/lenovo-logo.gif
Lenovo’s prototype van een laptop met vouwbaar scherm
De introductie van Samsung's eerste vouwbare smartphone lijkt uitgemond in een klein drama, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen interesse is in devices met zulke schermen. Dat geldt niet alleen voor smartphones, ook opvouwbare tablets of laptops zouden natuurlijk interessant kunnen zijn.

Van die laatste categorie heeft Lenovo een prototype op de markt gebracht, waarmee een tablet gedeeltelijk opengevouwen min of meer een laptop wordt. Dat laatste eigenlijk vooral omdat het op Windows draait, omdat het toetsenbord softwarematig is lijkt het ook op dat moment nog steeds meer op een tablet dan een laptop, en typt het natuurlijk ook meer als een tablet dan als een laptop. Maar als concept zeker interessant.


In de video hierboven is op meerdere momenten te zien (bijvoorbeeld op 0:28) dat ook dit prototype jammer genoeg hetzelfde probleem heeft als de opvouwbare smartphones van Samsung en Huawei: bij het helemaal openvouwen wordt het scherm niet echt plat, de vouw blijft zichtbaar. Maar het scherm van dit prototype is nog niet de finale versie, mogelijk dat in de nabije toekomst de toplaag nog verbeterd kan worden.

En wat betreft het typen, bij Lenovo zien ze het probleem met langdurig typen op een scherm duidelijk ook, deze laptop wordt geleverd met een extern toetsenbord.

De voordelen zijn onder andere dat je het gedeeltelijk opgevouwen makkelijk kan gebruiken in één hand, iets wat met een tablet van dit formaat niet echt prettig is.


Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Lenovo’s prototype van een laptop met vouwbaar scherm
reactie #1 geplaatst: 16 mei 2019 - 20:21
Over zinloos gesproken, man man, een laptop met extern toetsenbord :P Gevalletje kijk eens wat wij kunnen!
geplaatst door: macqintosh
iPhone 11 64GB (2020) / iMac 27" 5K (2017) / Apple TV 4 64GB (2015) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015) / iPhone 6+ 64GB (2014)
antw: Lenovo’s prototype van een laptop met vouwbaar scherm
reactie #2 geplaatst: 16 mei 2019 - 21:42
Ik ben het met je eens, wat is de meerwaarde hiervan? Zou ik het kopen? Nee, niet in deze vormfactor.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: Lenovo’s prototype van een laptop met vouwbaar scherm
reactie #3 geplaatst: 18 mei 2019 - 10:40
Gevalletje kijk eens wat wij kunnen!

Dat gevoel bekruipt mij op dit moment bij alle devices met vouwbare schermen. Teveel prototypes en te weinig toegevoegde waarde.

Maar kijk wel uit naar het moment dat die toegevoegde waarde er wel is!  :smile:
geplaatst door: GeorgeM