geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AdobePremiere-icoon.jpg
Ondersteuning voor de Afterburner-kaart in beta-versie Premiere
Adobe’s Premiere Pro en After Effects kregen in een recente update ondersteuning voor ProRES RAW, heb je een  nieuwe Mac Pro en gebruik je deze programma’s dan is er nog meer goed nieuws: nieuwe beta-versies van Adobe’s Premiere ondersteunen Apple’s Afterburner-kaart.

De Afterburner is één van de onderdelen die de nieuwe Mac Pro ontzettend snel kan maken, en werd door Apple ontwikkeld met de bedoeling dat andere ontwikkelaars er ook gebruik van kunnen maken. In het geval van deze beta-versies van Premiere gaat het volgens Adobe zelf acceleratie van het decoderen van ProRes 4444 en 422 codecs. Jammer genoeg is er nog geen ondersteuning voor de acceleratie van ProRes RAW, maar dat is sinds de update wel mogelijk met CPU decompressie.


De Afterburner-kaart is zowel in combinatie met de nieuwe Mac Pro als achteraf te kopen, de kaart heeft een standaard PCIe-aansluiting. Op dit moment is die alleen in de nieuwe Mac Pro te gebruiken, mogelijk dat er later nog oplossingen van andere partijen komen. Daarbij is het wel belangrijk dat er een PCIe x16-sleuf gebruikt wordt, alleen daarin levert deze kaart zijn maximale capaciteit.

Ook de Afterburner-kaart met korting in de MacFreak Shop

Dat de Mac Pro met maar liefst 9 procent korting te koop is in de MacFreak Shop weet waarschijnlijk iedereen die MacFreak regelmatig leest. Maar misschien is het niet bekend dat we ook op accessoires als de Afterburner-kaart een interessante korting hebben.

Die vindt je zowel als optie bij het samenstellen van een nieuwe Mac Pro, als bij de Mac Pro accessoires in de MacFreak Shop. #Afterburner #Adobe #Premiere #ProRES #MacFreakShop