Oppo brengt teaser uit voor uitrolbare telefoon
geplaatst: 18 november 2020 - 13:51
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/OppoLogo-icoon.jpg
Oppo brengt teaser uit voor uitrolbare telefoon
De afgelopen periode was er veel aandacht voor vouwbare smartphones, waarbij met name Samsung veel aandacht trok door het uitbrengen van de Fold en de Galaxy Z Flip. Maar er zijn meer manieren om flexibele schermen te gebruiken, het is het Chinese bedrijf Oppo dat zo’n optie in een teaser laat zien.

Want zo’n flexibel schermpje is niet alleen vouwbaar, het is ook mogelijk om ze op te rollen. Dat lijkt Oppo nu te hebben gedaan, waardoor je de Oppo X breder kan maken door die uit te schuiven. Op dit moment is deze smartphone alleen nog maar in deze teaser te zien. Wanneer die komend jaar uit zal gaan komen, en wat de prijs en de specs gaan zijn, dat is allemaal nog niet bekend. Laat staan dat we weten hoe goed deze constructie gaat werken, iets wat bij andere devices met een flexibel scherm tot nu toe problemen gaf.


Ondertussen zijn er geruchten dat Apple bezig zou zijn met een device met twee schermen dat door een scharnier verbonden is. Daar hoef je voorlopig je adem nog niet voor in te houden, dat komt waarschijnlijk pas op zijn vroegst in september 2022 uit.

Als dat gerucht klopt dan zou er bij Apple dus nog niet ingezet worden op flexibele schermen, de reden is waarschijnlijk wat we bij die schermen op dit moment steeds zien: die slijten op de plek waar ze moeten buigen veel sneller.


geplaatst door: Robert