geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXr-icoon.jpg
Plannen voor nieuwe iPhone SE lijken op losse schroeven te staan
Er gaan al een tijdje geruchten rond over de derde generatie iPhone SE, die zou voor het eerst een scherm over de hele voorkant krijgen. Daar zou waarschijnlijk Touch ID in de aan/uit knop aan de zijkant verwekt worden, net zoals al een tijdje bij de iPad Air het geval is.

Maar de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo is daar inmiddels niet zo zeker meer van. Volgens hem zouden de kosten met deze opties te hoog worden, en dus niet haalbaar. Daarbij ziet Apple de ‘return on investment’ van de goedkopere iPhones al een tijd slinken, voorbeelden daarvan zijn de iPhone 13 mini en de iPhone 14 Plus.


Met andere woorden, omdat steeds meer klanten voor de duurste modellen kiezen wordt het minder interessant voor Apple om nog veel tijd, geld en energie in de ontwikkeling en marketing van andere modellen te steken.

Daarbij zou een scherm die de hele voorkant bedekt hoger kosten betekenen, en dus ook een hogere verkoopprijs. Waarbij het de vraag is of de iPhone SE dan nog wel interessant zal zijn voor de doelgroep. #iPhoneSE
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: iSan
Ik hoop het. Want ik wil iOS blijven gebruiken, maar niet zo ontzettend veel voor betalen. SE in huis van XR was een mooie mogelijkheid geweest. Er zijn zat mensen die SE 2016/2020 gekocht hebben en daar best lang over doen.
geplaatst door: Timotheus
Maar hier wordt eigenlijk alleen gesproken over de prijs, niet over het formaat van de verschillende apparaten. Het formaat was voor mij de belangrijkste reden om eerst de iPhone 7 te kiezen, en daarna de iPhone 13 mini. Ik wil gewoon niet zo'n groot ding; de prijs van het apparaat is daarbij secundair.

En ik krijg de indruk dat vele anderen er ook zo over denken. Maar naar de zin van Apple kennelijk toch niet genoeg om ook een kleine iPhone op de markt te blijven brengen.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: pjottervmr
Maar hier wordt eigenlijk alleen gesproken over de prijs, niet over het formaat van de verschillende apparaten. Het formaat was voor mij de belangrijkste reden om eerst de iPhone 7 te kiezen, en daarna de iPhone 13 mini. Ik wil gewoon niet zo'n groot ding; de prijs van het apparaat is daarbij secundair.
Knip
🤝 Voor mij idem heb nu de laatste SE maar had liever de eerste SE gehad met betere techniek.
Heb die nu nog steeds als reserve en die gebruik ik nog liever als de laatste SE. Moet er niet aan denken dat ik nog groter moet! Helaas zal het dan toch overstappen worden...
geplaatst door: GeorgeM
Voor iedereen die overstappen naar een grotere iPhone niet ziet zitten: ik zat ooit in hetzelfde schuitje, maar heb zelden last van de grootte van eerst mijn iPhone X, toen mijn iPhone 11 Pro en nu 12 Pro gehad.

En in de praktijk is het grotere scherm vaak wel héél erg prettig (maar moet niet denken aan een Plus of een Max, want dat past niet meer in mijn broekzak).
geplaatst door: Timotheus
… want dat past niet meer in mijn broekzak.
Voor veel mensen is een broekriemhoesje kennelijk geen optie; ik zie ze in elk geval zelden. Maar voor mij zijn ze ideaal. Ten eerste zit de telefoon daar nooit 'in de weg'; in een broekzak regelmatig wel. En ten tweede voorkomt zo'n hoesje krassen op het scherm e.d. Mijn iPhone 7 oogde na vier jaar gebruik nog als nieuw.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: doctor_apple
Dit is niet verzonnen, zit te overwegen om een SE te kopen voor de spruiten (lees: kinderen) ... Een gewone iPhone vind ik te duur voor kinderen, dus een SE zou prima volstaan.

Alleen, ik ga zeker geen full-fledged peper-dure iPhone 14 kopen voor m'n kinderen. Dan zit ik 2x EUR 629,- of 2x EUR 909,- (iPhone 13) vindt ik nogal een verschil ... Nog de ruim 1000 euro voor een iPhone 14 niet eens in ogenschouw nemende ...

En hier wringt wat mij betreft de schoen. De iPhone SE is "de console" onder de telefoons. Je verkoopt hem (mogelijk) met verlies, maar je sluit mensen in je ecosysteem en ontsluit mogelijk je diensten ...

Zou een redelijke domheid zijn om deze schrappen uit het gamma.
geplaatst door: RW076
Zolang het een mini wordt koop ik hem.
Doe mij maar een iPhone Mini aub.
geplaatst door: Jurriaan
Eerste zin van dit topic, derde generatie SE? Volgens mij is het SE, SE 2020, SE2022, dat zijn al 3 generaties.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|